Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
Post: ndz, 11 gru 2016 20:01:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 437
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
Czyli jak mam 10 userow na rockecie i wyciagam 30 mbps to wina softu?

Wysłane z mojego EVA-L09

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: ndz, 11 gru 2016 20:32:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3130
Lokalizacja: Szczecin
Nie wydaje mi się. Ja nie widzę większej różnicy między 5.6.9 a starymi wersjami 5.5.x, ale więcej niż 20 userów na sektor nie pakujemy. Między Bulletem a Loco, w 40 MHz, w jednej sesji TCP między MT prędkości mam na poziomie 50 Mbit w up i down. W MIMO 2x2 w 20 MHz powinno być podobnie, ale nie mam nigdzie takiej konfiguracji z Rocketem jako AP i jakimś MT za klientem żeby przetestować.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 11:46:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 51
@zajadacz liczyłem że ty coś wniesiesz do tematu :( bo już wszelkie nadzieje tracę ;-)


ale dodatkowe problemy i to wg mnie nie tylko na 5.6.9 ale powtarzają się to wywalanie się anten
co gorsza na wyższych softach nie łączą się z powrotem konieczny restart wlan na AP lub CPE - co nie zawsze pomaga

Kod:
Nov 12 05:23:35 wireless: ath0     Sending deauth to dc:9f:bb:84:d9:be. Reason: (Re)Association requested before authentication is complete (9).
Nov 12 05:23:35 wireless: ath0     Sending deauth to 00:27:00:de:f2:0a. Reason: (Re)Association requested before authentication is complete (9).
Nov 12 05:23:35 wireless: ath0     Sending deauth to 24:a4:4d:44:7c:fe. Reason: (Re)Association requested before authentication is complete (9).
Nov 12 05:23:35 wireless: ath0     Sending deauth to 00:15:7e:7e:bf:93. Reason: (Re)Association requested before authentication is complete (9).
Nov 12 05:23:37 wireless: ath0     Sending deauth to dc:9f:bb:84:e2:8f. Reason: (Re)Association requested before authentication is complete (9).
Nov 12 05:23:38 wireless: ath0     Sending deauth to 00:27:00:08:95:1a. Reason: (Re)Association requested before authentication is complete (9).
Nov 12 05:23:50 wireless: ath0     Registered node:24:A4:4d:44:7C:FE
Nov 12 05:23:50 wireless: ath0     Registered node:DC:9F:bb:84:D9:BE
Nov 12 05:23:50 wireless: ath0     Registered node:00:27:00:DE:F2:0A
Nov 12 05:23:50 wireless: ath0     Registered node:00:15:7e:7E:BF:93
Nov 12 05:23:51 wireless: ath0     Registered node:DC:9F:bb:84:E2:8F
Nov 12 05:23:52 wireless: ath0     Registered node:00:27:00:08:95:1A
Nov 12 05:30:22 dropbear[3017]: Child connection from 93.255.142.126:56799
Nov 12 05:30:26 dropbear[3017]: Pubkey auth succeeded for 'mcuser' with key md5 4b:bb:e2:bf:9a:01:b7:f4:85:63:7a:bf:47:35:59:56 from 93.255.142.126:56799
Nov 12 05:30:33 dropbear[3017]: Exit (mcuser): Exited normally
Nov 12 05:30:38 dropbear[3040]: Child connection from 93.255.142.126:56800
Nov 12 05:30:49 dropbear[3040]: Pubkey auth succeeded for 'mcuser' with key md5 4b:bb:e2:bf:9a:01:b7:f4:85:63:7a:bf:47:35:59:56 from 93.255.142.126:56800
Nov 12 05:30:50 dropbear[3040]: Exit (mcuser): Exited normally
Nov 12 05:31:08 dropbear[3074]: Child connection from 93.255.142.126:56801
Nov 12 05:31:11 dropbear[3074]: Pubkey auth succeeded for 'mcuser' with key md5 4b:bb:e2:bf:9a:01:b7:f4:85:63:7a:bf:47:35:59:56 from 93.255.142.126:56801
Nov 12 05:31:19 dropbear[3074]: Exit (mcuser): Exited normally
Nov 12 05:31:24 dropbear[3086]: Child connection from 93.255.142.126:56802
Nov 12 05:31:27 dropbear[3086]: Pubkey auth succeeded for 'mcuser' with key md5 4b:bb:e2:bf:9a:01:b7:f4:85:63:7a:bf:47:35:59:56 from 93.255.142.126:56802
Nov 12 05:31:34 dropbear[3086]: Exit (mcuser): Exited normally
Nov 12 05:31:39 dropbear[3104]: Child connection from 93.255.142.126:56803
Nov 12 05:31:44 dropbear[3104]: Pubkey auth succeeded for 'mcuser' with key md5 4b:bb:e2:bf:9a:01:b7:f4:85:63:7a:bf:47:35:59:56 from 93.255.142.126:56803
Nov 12 05:31:52 dropbear[3104]: Exit (mcuser): Exited normally


Nov 12 05:31:57 dropbear[3118]: Child connection from 93.255.142.126:56804
Nov 12 05:31:59 dropbear[3118]: Pubkey auth succeeded for 'mcuser' with key md5 4b:bb:e2:bf:9a:01:b7:f4:85:63:7a:bf:47:35:59:56 from 93.255.142.126:56804
Nov 12 05:32:07 dropbear[3118]: Exit (mcuser): Exited normally
Nov 12 05:33:41 wireless: ath0     Received disassoc from 24:a4:4d:44:7c:fe. Reason: Disassociated because sending STA is leaving (or has left) BSS (8).
Nov 12 05:33:41 wireless: ath0     STA-TRAFFIC-STAT mac=24:a4:4d:44:7c:fe rx_packets=347766 rx_bytes=50888516 tx_packets=514606 tx_bytes=551647890
Nov 12 05:33:41 wireless: ath0     Expired node:24:A4:4d:44:7C:FE
Nov 12 05:35:48 dropbear[3236]: Child connection from 192.168.111.1:4788
Nov 12 05:36:06 dropbear[3236]: Password auth succeeded for 'admin' from 192.168.111.1:4788



Nov 12 05:37:40 wireless: ath0     Sending deauth to 44:d9:e7:da:e3:62. Reason: (Re)Association requested before authentication is complete (9).



Powracam do 5.5.6 i przynajmniej CPE nawiązują połączenie ponownie.

p.s.
Przejrzałem już wiele wątków i do tej pory nie widać żeby UBNT rozwiązało problem - jedynie co sugerowali
zabawę ACK & RTS


Na górę
Post: pn, 19 gru 2016 23:16:10 
   Tytuł: Nowy firmware 6.0
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 06 lip 2016 10:28:48
Posty: 20
AirOS6 Firmware Revision History
====================================================================
Supported products

* Bullet M2/M5/Titanium
* Rocket M2/M2 Titanium/M3/M365/M900/M5/M5 GPS/M5 Titanium/M6
* NanoStation M2/M3/M365/M5/M6
* NanoStation Loco M2/M900/M5
* NanoBridge M2/M3/M365/M900/M5
* AirGrid M2/M5/HP/HP New
* PowerBridge M3/M365/M5/M10
* PicoStation M2
* AirRouter/HP
* PowerAP N

* NanoBeam M2/M5
* AirGrid M5 HP
* NanoStation M5
* NanoStation M5 Loco
* Rocket M5/Titanium

====================================================================
Version 6.0 (XM/XW) - Final Release (December 19, 2016)
-------------------------------------------------------

Important Note:
- Version 6.0 is recommended for PTMP Mixed mode usage (M clients connected to AC AP)

New:
- New: airMAX AC client mode support (AP must be upgraded to airOS8 and PTMP Mixed mode selected)
- New: Don't do full restart on most configuration changes
- New: Added signal per chain reporting for AirControl v2
- New: Add kernel crashlog into Support info for better troubleshooting
- New: Added Crash log reporting to Ubiquiti Networks for better troubleshooting
- New: Added "default-mru" key in ppp/options file to disable MRU negotiation
- New: Added MRU negotiation Enable/Disable option
- New: Store configuration backup if upgrade fixer is changing it
- New: Enable Block management access on WAN when switching to Router mode
- New: Dynamic DNS configuration via system.cfg
- New: Added option allowing LLDP packets to pass wireless bridge
- New: DHCP Option configuration via system.cfg
- New: Update dropbear to v2016.74
- New: OpenSSL update to v1.0.2h
- New: lighttpd update to v1.4.39
- New: Linux kernel update to v2.6.32.71



Regulatory Updates:
- ETSI EN 301 893 v1.8.1 adaptivity improvements
- Update 5GHz band for China: add 5180-5240MHz and 5260-5320MHz channels
- Revised UNII Rules activation for NanoStation M5, NanoStation Loco M5 and LiteBeam M5 23


Improvements:
- Reduce false positives and misclassifications of invalid DFS radar events
- airMAX security improvements
- MAC authentication process improvement while RADIUS server is not reachable
- Various vulnerability/security changes
- Stability improvements
- Performance issue when XM device runs out of memory


Fixes:
- Fix: Set CPU speed to 400MHz to eliminate out of band emission for Verizon (XM series)
- Fix: AP drops stations when another AP with the same SSID is running on the same frequency
- Fix: Stability fixes (random AP/Station reboots)
- Fix: RADIUS MAC Authentication fails in case server isn't reachable
- Fix: Can't SSH to Mikrotik devices
- Fix: Do not load NAT helpers modules when NAT is disabled
- Fix: DNS Proxy binds not just to LAN but to WAN port also
- Fix: MSS Clamping for PPPoE is not enabled when Management VLAN is configured
- Fix: Generate unique SSL certificate for each device
- Fix: Generate SSL certificate start date from firmware build timestamp
- Fix: Crontab does not work with multiple scheduler/commands
- Fix: AirMax Capacity reports over 100 percent with Legacy devices
- Fix: Site Survey doesn't report full list of available APs
- Fix: Show full EdgeSwitch firmware version in Device Discovery
- Fix: Device Name with not allowed symbols breaks DHCP
- Fix: Impossible to log in with SSH authorisation keys
- Fix: French language translation issue
- Fix: Change antenna reporting to Chain0/Chain1 instead of Vertical/Horizontal for all Rocket models
- Fix: Wrong TX Power reporting from command line "iwlist ath0 txpower" (XW)
- Fix: DHCPv6 doesn't after PPPoE session reinitialisation
- Fix: Revised UNII Rules activation/deactivation for products manufactured after 06/01/2016 (due to changes in the FCC rules)

- WEB UI: Updated Chinese translation
- WEB UI: More statistics on Main page (CPU/Memory usage)
- WEB UI: Added DFS Events monitoring list on the Main page
- WEB UI: Switch antenna Chain0/Chain1 mapping to Horizontal/Vertical for PowerBeams


Na górę
Post: wt, 20 gru 2016 0:56:39 
   Tytuł: Re: Nowy firmware 6.0
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 05 paź 2015 23:58:24
Posty: 33
Lokalizacja: Wielkopolska
Paczę na mapę i nie wiem gdzie ładować ;-(

_________________
Michał

Wielkopolska I Świętokrzyskie
- Łącza dla domu
- Łącza dla firm
- Transmisje Danych


Na górę
Post: wt, 20 gru 2016 1:25:04 
   Tytuł: Re: Nowy firmware 6.0
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 437
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
Wrzucać na sieć i czekać na awarie czy raczej stabilne :-)

Wysłane z mojego EVA-L09

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: wt, 20 gru 2016 9:22:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4460
Lokalizacja: woj Śląskie
Kod:
- New: Enable Block management access on WAN when switching to Router mode


Gdzie to jest bo chyba ślepy jestem

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 20 gru 2016 9:45:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1237
Lokalizacja: Stalowa Wola
zakładka network

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 20 gru 2016 9:57:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4685
Zakładka Network pod 'nat protocol'
-generalnie nie wiem czemu dali 'new' jak to już jest od wer. 5.6. ileśtam.
Mnie strasznie wkoorwia, bo jak robicie ruter to domyślnie się to zachacza, i jak nie odchaczycie, to ni chuyaszka później się do niego nie dostaniecie. A niestety jak jesteś u klienta to żadnych objawów nie ma -internet działa i od strony kabla wejdziesz bez problemu.
Softa wgrałem narazie na kilka stacji i generalnie.. nie wiem. -Sygnały te same, wodotrysk cpu i memory usage tak jak w becie... trzeba czasu żeby ocenić.
Niby
Kod:
Fix: Stability fixes (random AP/Station reboots)

może zaciekawić, ale ja osobiście nie zaobserwowałem takich problemów na wcześniejszych wersjach


Na górę
Post: śr, 21 gru 2016 10:12:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2721
No to w końcu wyszli z bety, poczekamy chwile i będziemy wrzucać na końcówki a później migrować do AC


Na górę
Post: śr, 21 gru 2016 11:35:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 219
nie wiem ocb, ale wszedzie gdzie mam cpe litebeamAC grid od razu pojawia sie informacja "Firmware update v8.0 is available." i jest opcja download, natomiast na sektorach litebeam nic, cisza

pozatym jak wogole zainstalowac airOs8, tak samo jak firmware update??


Na górę
Post: śr, 21 gru 2016 12:03:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 02 mar 2009 1:08:30
Posty: 496
Lokalizacja: J-J
Cebula pisze:
nie wiem ocb, ale wszedzie gdzie mam cpe litebeamAC grid od razu pojawia sie informacja "Firmware update v8.0 is available." i jest opcja download, natomiast na sektorach litebeam nic, cisza

pozatym jak wogole zainstalowac airOs8, tak samo jak firmware update??


czy z litebeam sector ac pingujesz internet pewnie masz ustawiony adres 192.168.1.x i nie ma dla tej klasy masquerade a końcówki logicznie logowanie po pppoe lub router przydziela adresy IP

_________________
...


Na górę
Post: śr, 21 gru 2016 12:07:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4685
a ty kiedyś miałeś jakiś ubnt w sieci wcześniej?
Info o nowym firmware jest na tych urządzeniach które mają dostęp do sieci (czyli zapewne gridy masz w trybie ruter, a sektory z jakiejś wewnętrznej sieci, bez dostępu na internet bo i po co..) i ten mechanizm działa od chyba wczesnych wersji 5.5.ileśtam


Na górę
Post: śr, 21 gru 2016 22:39:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 390
Lokalizacja: Toruń
Czy dobrze widzę, że na tym 6.0 kiedy zmieniam moc nadawania stacji to nie rozłącza z AP po kliknięciu zastosuj?


Na górę
Post: śr, 21 gru 2016 22:48:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2811
dobrze

- New: Don't do full restart on most configuration changes

sam się zdziwiłem.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 21 gru 2016 22:56:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 366
Lokalizacja: Limanowa
krasnoludek pisze:
Zakładka Network pod 'nat protocol'
-generalnie nie wiem czemu dali 'new' jak to już jest od wer. 5.6. ileśtam.
Mnie strasznie wkoorwia, bo jak robicie ruter to domyślnie się to zachacza, i jak nie odchaczycie, to ni chuyaszka później się do niego nie dostaniecie. A niestety jak jesteś u klienta to żadnych objawów nie ma -internet działa i od strony kabla wejdziesz bez problemu.


Opcja daje po kościach, za każdym razem ni huhu musisz jechać na miejsce i od LAN się łączyć. Po dzisiejszym montażu na bazie mam to samo, zero dostępu do urządzeń "BLOCK MANAGEMENT ACCESS" i jutro ponowna wizyta na miejscu :sciana:

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: pt, 23 gru 2016 19:01:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 21 wrz 2008 15:14:49
Posty: 206
Zauważyłem problem (wprawdzie tylko 1 stacja - ale...)
Po wgraniu 8.0 na bazówkę - nie chciał się połączyć klient z 8.17beta - dopiero po kablu wgranie 8.0 rozwiązało problem.


Na górę
Post: wt, 27 gru 2016 1:57:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 11 cze 2015 22:41:54
Posty: 26
Witam jaki najlepszy soft polecicie do Rocket M5 aktualnie posiadam v5.6.3 (XM) najnowsza wersja XM.v6.0.30097.161219.1716 ?


Na górę
Post: wt, 27 gru 2016 21:48:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4460
Lokalizacja: woj Śląskie
Wgrałem na jedna z baz z RocketemM5 soft 6.0 - problemów nie stwierdziłem

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 27 gru 2016 23:20:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 366
Lokalizacja: Limanowa
Technik92 pisze:
Witam jaki najlepszy soft polecicie do Rocket M5 aktualnie posiadam v5.6.3 (XM) najnowsza wersja XM.v6.0.30097.161219.1716 ?


Na wersje XM, zwłaszcza AP soft 6.0 nie jest polecany (nie zakazany).

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: wt, 27 gru 2016 23:27:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3130
Lokalizacja: Szczecin
lanc70 pisze:
Na wersje XM, zwłaszcza AP soft 6.0 nie jest polecany (nie zakazany).
Gdyż, ponieważ, bo? Widzisz jakieś różnice między 5.6.9 a 6.0?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 27 gru 2016 23:33:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 366
Lokalizacja: Limanowa
zajadacz pisze:
lanc70 pisze:
Na wersje XM, zwłaszcza AP soft 6.0 nie jest polecany (nie zakazany).
Gdyż, ponieważ, bo? Widzisz jakieś różnice między 5.6.9 a 6.0?


procek 400MHz wersjach XM?

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: śr, 28 gru 2016 0:17:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3130
Lokalizacja: Szczecin
Pytam się o wydajność i różnicę w działaniu. Nowy soft nie oznacza że od razu będzie zamulać na starym sprzęcie (patrz MT). Ja po wgraniu testowo 6.0 na 2 bazach nie widzę różnicy pomiędzy 5.6.9. Za to w nowym sofcie widać wreszcie jakie jest obciążenie CPU. Ciekawe tylko czy wypluwa obciążenie CPU przez SNMP i czy w libreNMS dodadzą odczyt tego.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 28 gru 2016 0:22:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 366
Lokalizacja: Limanowa
zajadacz pisze:
Pytam się o wydajność i różnicę w działaniu. Nowy soft nie oznacza że od razu będzie zamulać na starym sprzęcie (patrz MT). Ja po wgraniu testowo 6.0 na 2 bazach nie widzę różnicy pomiędzy 5.6.9. Za to w nowym sofcie widać wreszcie jakie jest obciążenie CPU. Ciekawe tylko czy wypluwa obciążenie CPU przez SNMP i czy w libreNMS dodadzą odczyt tego.


tylko czy miałeś wersje XW czy XM?

ps. na XM w wersjach beta był problem z 6, aktualnie nie widzę sensu 6 na AP.

zajadacz pisze:
Za to w nowym sofcie widać wreszcie jakie jest obciążenie CPU

ps2. tu na www obciąza procka i pokazuje 100% ale to nie ma wpływu na wydajność

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: śr, 28 gru 2016 0:29:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 lip 2010 22:36:48
Posty: 777
Mam kilkadziesiąt albo nawet kilkaset sztuk na becie 6 od czasu ataku wirusa i nie ma problemów. Mowa o XM.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Gularz_pl, silver i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 19 sty 2017 2:19:07

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl