Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 117 18 19 20 21 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 15 mar 2018 13:39:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 829
Na jednej z wiosek, na której niemożliwa jest widoczność optyczna na żadnej stacji (między domami las) jakoś z CT trochę jeszcze końcówki stuningowałem. 30Mhz nie przeszło ale jednak jak nie lubić ubi za te szerokości kanałów :)


Załączniki:
zar_szad.jpg
zar_szad.jpg [ 125.3 KiB | Przejrzano 2696 razy ]
Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 13:44:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1158
Looo faktyc,nie :P A terazkupisz powerbeama AC2 i przepchasz 3 x wiecej :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 13:55:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 829
Zgadza się myślałem już o tym. Jest jednak deczko problemów technicznych. Np. na bazie stoją naprawdę mocne sektory z cyberbajta z jedną polaryzacją 21dBi żeby jako tako na -70 się to spinało z airgridem, 20/20 w speedteście przelatuje teraz. Zadupie straszne, żeby zadzwonić trzeba wychodzić na podwórko. lte800 tam działa, tzn łączy się jak międzymiastowa, niby połączony a nie działa. Dobra sorki starczy offtopu. ;)


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 14:00:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3417
ac przy takim sygnale nic kompletnie nie da.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 15:20:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1396
Lokalizacja: Stalowa
boszzz co za głupoty walicie CT działa tylko zacznijcie czytać co i jak. A jeśli nie działa użyj programu :D

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 15:49:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1207
Lokalizacja: Myszków
nerxu pisze:
boszzz co za głupoty walicie CT działa tylko zacznijcie czytać co i jak. A jeśli nie działa użyj programu :D

Chyba Ci się tematy pomieszały :oszalal:

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 17:19:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1158
Ale tu nie chodzi o AC, chodzi, ze ustawiasz np 30MHz no i masz narzedzie pracy czyli perfekcyjne miski, ktore beda ladnie latac, lepiej anizeli spizdzialy grid, ponadto zawsze to bedzie 2x2 i powinno 100 poleciec :P Miska to miska :P

nerxu o jakim progsie mowisz? Tym za 22usd? Dziala CT z jego uzyciem?

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 17:50:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 829
Tak ale, biorąc pod uwagę dane techniczne, stosując m2-400 (18dBi) + airmax sector (16dBi) "zgubię" w takim układzie około 7dBi (bulet HP, 21 sektor z cybera +20 airgrid). W lato końcówki są pospinane na -70 do -74. I trzeba zjechać z MCS, a poszerzysz pasmo i dBi leci w dół. To już będzie ryzyko rozłączania. Już to przerabiałem a mam trudny teren.

Poza tym co ty chcesz od airgrida? Na 2,4 doskonała antena, robi z drzewami co chce. Nie zauważyłem jakiś niepożądanych efektów z deszczem. Wiszą latami, tylko softy się zmieniają :)


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 17:57:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 18 wrz 2017 8:39:37
Posty: 16
w wersji 6.1.6 mam problem u czesci klientow mianowicie:
antena nat/router
autoryzacja po pppoe
antena nadaje dhcp
dotad wszystko bylo ok
DNS proxy musze odznaczac bo nie chce dzialac
jak wpisze jakiekolwiek dns z palca to dziala inaczej nie chce
na wersji 6.1.4 nie bylo takiego cyrku
ktos mial/ma podobnie ??


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 21:21:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1396
Lokalizacja: Stalowa
djvolt1942 pisze:
Ale tu nie chodzi o AC, chodzi, ze ustawiasz np 30MHz no i masz narzedzie pracy czyli perfekcyjne miski, ktore beda ladnie latac, lepiej anizeli spizdzialy grid, ponadto zawsze to bedzie 2x2 i powinno 100 poleciec :P Miska to miska :P

nerxu o jakim progsie mowisz? Tym za 22usd? Dziala CT z jego uzyciem?


qrde ktos mi przeniósł posta no nic...
na co Ci tak drogi jak masz tutaj na forum free :D

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: śr, 11 kwie 2018 17:17:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 11 kwie 2018 17:04:27
Posty: 2
Witam,
Czy ktoś obserwuje na sofcie 6.1.6 takie zjawisko a mianowicie na stacjach (ap) na wlan tx ma od 1Mbps do 3Mbps (akurat tutaj mam 3 klientów na ap) i każdy z tych klientów ma po około 1Mbps na wlan rx i tak jest cały czas, lan od radia po stronie klienta wypięty a tam ciągle na radiu 1Mbps lub więcej. Przykład na screenie.


Załączniki:
klient.png
klient.png [ 58.53 KiB | Przejrzano 1997 razy ]
Na górę
Post: śr, 11 kwie 2018 18:55:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1158
23dbm na 600m i taki sygnal? :P Niezle :P

Mi to wyglada na oszczedzanie energii, powinien jeszcze zapalac sie zielony listek :) DOpiero jak klient zacznie pobierac uruchamia sie z trybu oszczedzania energii, no chyba, ze jakis bubel?

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 11 kwie 2018 20:02:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1207
Lokalizacja: Myszków
Że co? :hmm:

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 11 kwie 2018 23:18:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1370
a tonie beda jakies latajace pakiety po sieci ?
mialem takie akcje dawniej ale jak wsadzilem switcha izolujacego sektory sieci od siebie (jeden duzy bridge)to problem ustąpił
wds tez takie zeczy mi powodował


Na górę
Post: czw, 12 kwie 2018 0:15:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1246
Lokalizacja: Kraków
to wygląda na jakiś sztorm broadcastowy


Na górę
Post: sob, 21 kwie 2018 23:29:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 367
Lokalizacja: Łódź
Mam tv multicastem na linku ubnt. Miałem soft 6.1.2 i smigalo. Dzisiaj postanowiłem wgrać 6.1.6. Niestety po 1h15m multicast umarł. Dekoder pobiera IP pobiera soft ale multicastow brak.
Wróciłem do 6.1.2 wszystko wróciło do normy.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 16 maja 2018 6:35:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 09 kwie 2010 0:44:47
Posty: 106
Soft 6.1.6 i rozłączanie się urządzeń? Czy miał ktoś podobny problem?


Na górę
Post: śr, 16 maja 2018 9:29:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3411
Lokalizacja: Mazury
cielesny pisze:
Soft 6.1.6 i rozłączanie się urządzeń? Czy miał ktoś podobny problem?
Ja wrzuciłem na jedno loco i co jakiś czas nie miałem dostepu do niego. Nie pamietam czemu. Na szczęcie udalo mi sie wrzucic 6.1.3 i jest ok

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 16 maja 2018 9:50:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1207
Lokalizacja: Myszków
Ponad 100 sztuk 6.1.6 i problemów brak.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 16 maja 2018 10:44:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 829
Ja pewnie też coś koło tego. Wszędzie CT, jest OK.


Na górę
Post: śr, 16 maja 2018 11:24:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 09 kwie 2010 0:44:47
Posty: 106
A u mnie grubo ponad 200szt i jest kilka czarnych owiec które się gubią co jakiś czas nawet na kilka godzin...


Na górę
Post: sob, 26 maja 2018 18:20:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 829
Jest już 6.1.7 Sprawdzałem dwa sprzęty Airgrid M2 i Bullet M2HP (XM) nie wywala na szczęście CT, czyli zostaje.


Na górę
Post: sob, 26 maja 2018 20:38:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 252
Lokalizacja: Kraków
rafaliex pisze:
Witam,
Czy ktoś obserwuje na sofcie 6.1.6 takie zjawisko a mianowicie na stacjach (ap) na wlan tx ma od 1Mbps do 3Mbps (akurat tutaj mam 3 klientów na ap) i każdy z tych klientów ma po około 1Mbps na wlan rx i tak jest cały czas, lan od radia po stronie klienta wypięty a tam ciągle na radiu 1Mbps lub więcej. Przykład na screenie.

Daj sobie chłopie 20mhz co Ci daje 40mhz jak zasieg taki ciulowy?!


Na górę
Post: sob, 26 maja 2018 21:58:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 8
rafaliex pisze:
Witam,
Czy ktoś obserwuje na sofcie 6.1.6 takie zjawisko a mianowicie na stacjach (ap) na wlan tx ma od 1Mbps do 3Mbps (akurat tutaj mam 3 klientów na ap) i każdy z tych klientów ma po około 1Mbps na wlan rx i tak jest cały czas, lan od radia po stronie klienta wypięty a tam ciągle na radiu 1Mbps lub więcej. Przykład na screenie.



Podstawowe pytanie wszedzie masz v. 6.1.6 na ap i klienci czy jest mieszanka tzn gdzies u jakiejs czarnej owcy starszy soft?


Na górę
Post: ndz, 27 maja 2018 10:30:25 
Odpowiedz z cytatem
Online
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 126
Wyszła już wersja 6.1.7

6.1.7 (XM/XW/TI) Changelog / May 25, 2018
====

New:
- New: Support for the new TDD Framing Flexible (NEW) mode (airMAX AC AP on v8.5.4 required)
- New: TDD Framing/GPS Sync support for 10MHz in AP PtMP airMAX Mixed mode (airMAX AC AP on v8.5.4 required)
- New: IPV6 addresses support in the Ping tool
- New: Daylight Saving Time support
- New: ULink, UNMS, UCRM icons on Login page
- New: UNMS agent upgrade to v0.3.12
- New: Updated EULA and Privacy Policy agreements

Regulatory updates:
- Updated New Zealand allowed frequencies for 5GHz

Improvements:
- airOS stability improvements

Fixes:
- Fix: Allow configuring local or static IPv6 address on LAN even IPv6 is not set on WAN
- Fix: Need restart dnsmasq service after IPV6 gets DNS from DHCP
- Fix: Make DHCPv6 Unique Identifier (DUID-UUID) permanent
- Fix: DNS configuration when DHCP on WAN is selected
- Fix: No internet access for LAN clients with specific DHCP server and DNS proxy configurations (router mode)
- Fix: Wrong airMAX Quality reporting of 1x1 chain devices
- Fix: Station cannot connect to 40MHz AP for New Zealand country
- Fix: Reduce IPv6 server and client syslog messages

WEB UI:
- WEB UI: Remote stats are missing in case "Extra reporting" is enabled but related cfg key is missing
- WEB UI: airMAX Capacity reporting issue in VHT10 mode
- WEB UI: Various small UI improvements


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 117 18 19 20 21 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: AlienMod, cdee i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 17 sie 2018 9:00:43

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl