Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1621 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 25 lip 2017 11:07:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 829
Hehe no jeszcze się waham, jeszcze tej decyzji nie mam, ale pewnie będzie to ostatni najnowszy soft :D


Na górę
Post: wt, 25 lip 2017 13:19:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 13 lut 2011 13:55:26
Posty: 117
Lokalizacja: Ziębice
U mnie na NBE 19 takie siano, że po UP do 6.04 w ustawieniach eth jest tylko 10/100 auto a powinno być 10/100/1000 auto. No i Lan spięty tylko na 100. DOWN do 5.6.3 już nic nie zmienia.


Na górę
Post: wt, 25 lip 2017 13:32:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1396
Lokalizacja: Stalowa
sprawdź z drugiej strony np. w mt czy możesz dac 1000. zazwyczaj port w MT pada do 100

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: wt, 25 lip 2017 14:06:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 13 lut 2011 13:55:26
Posty: 117
Lokalizacja: Ziębice
nerxu pisze:
sprawdź z drugiej strony np. w mt czy możesz dac 1000. zazwyczaj port w MT pada do 100


Po drugiej stronie TS lub laptop wiec to NBe nie linkuje na 1000. Mam takich kilkanaście wszystkie po UP do 6.04. Te które nie miały UP są ok.


Na górę
Post: wt, 25 lip 2017 14:43:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1396
Lokalizacja: Stalowa
dziwne sprawdzałem u siebie i są spięte na 1000

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: wt, 25 lip 2017 15:31:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 13 lut 2011 13:55:26
Posty: 117
Lokalizacja: Ziębice
nerxu pisze:
dziwne sprawdzałem u siebie i są spięte na 1000


A w ustawieniach Eth masz do wyboru 10/100 auto czy 10/100/1000 auto?


Na górę
Post: wt, 25 lip 2017 15:33:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1396
Lokalizacja: Stalowa
o tak :)


Załączniki:
Zrzut ekranu 2017-07-25 o 15.38.01.png
Zrzut ekranu 2017-07-25 o 15.38.01.png [ 11.96 KiB | Przejrzano 3913 razy ]

_________________
DeVeloPer PreView
Na górę
Post: wt, 25 lip 2017 15:43:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 13 lut 2011 13:55:26
Posty: 117
Lokalizacja: Ziębice
nerxu pisze:
o tak :)

no właśnie a u mnie znikło 1000 w ustawieniach i h... wie kiedy i gdzie. Reset do fabryki i Down do 5.6 nic nie zmienia

Edit
Sprawa się wyjaśniła. Nowsze NBe 19 mają port tylko 100. Starsze maja 1000.


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 13:01:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 15 mar 2016 15:36:11
Posty: 22
Ostatnio zauważyłem, że jak jedna osoba jest podłączona do na anteny to antena nadawcza gubi klienta. Reset nadawczej pomaga.
Watchdoga włączyłem na nadawczej. Zobaczylem to na nanostation loco m2/m5. Soft 6.0.4. Te zwichy są rzadkie, raz
na miesiąc. Jednak są.


Na górę
Post: śr, 23 sie 2017 10:00:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 19 cze 2015 10:06:31
Posty: 73
Zastanawiam się nad downgradem z 6.0.4 (Rocket M5). Pomimo wysokich rate i ccq wydajność nie jest dobra. Na razie przeskoczyłem z kanałem i obserwuję.


Na górę
Post: śr, 23 sie 2017 15:29:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 09 lis 2008 22:28:24
Posty: 255
Nie wiem jak u was, ale od czasu softu 6.x na moich nadajnikach dzieją się dziwne rzeczy jak nagłe zwiechy, wieczne czekanie na DFS, uptime klientów max kilka dni, czy to jest normalne na tym sofcie? Urządzenia różne, od NS po Rockety.

_________________
--
Pozdro :-)


Na górę
Post: śr, 23 sie 2017 21:51:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1310
Dzisiaj robiłem downgrade Rocketa M5 XW 6.0.4 do 5.6.4 bo pingi leciały po 400 i wiecej ms.
O dziwo latency w stations pokazywało nadal 1ms każdemu :zly:

Edit: ale jak do tej pory Rockety AP sobie dawały rade bez problemu z 6.0.4


Na górę
Post: pt, 25 sie 2017 9:45:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 06 mar 2014 13:36:55
Posty: 53
Starsze firmware v6.0.4, v6.0.3 i v5.6.15 (signed), download:

Kod:
Here are the download links for the signed previous versions of airOS. Note that these versions will also only accept signed firmware.

v6.0.4
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.4/TI.v6.0.4-sign-cs.31516.170822.1651.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.4/TI.v6.0.4-sign.31516.170822.1651.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.4/XM.v6.0.4-sign-cs.31516.170822.1726.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.4/XM.v6.0.4-sign.31516.170822.1726.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.4/XW.v6.0.4-sign-cs.31516.170822.1709.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.4/XW.v6.0.4-sign.31516.170822.1709.bin

v6.0.3
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.3/TI.v6.0.3-sign-cs.31515.170822.1651.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.3/TI.v6.0.3-sign.31515.170822.1651.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.3/XM.v6.0.3-sign-cs.31515.170822.1728.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.3/XM.v6.0.3-sign.31515.170822.1728.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.3/XW.v6.0.3-sign-cs.31515.170822.1710.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v6.0.3/XW.v6.0.3-sign.31515.170822.1710.bin

v5.6.15
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v5.6.15/TI.v5.6.15-sign-cs.31514.170822.1649.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v5.6.15/TI.v5.6.15-sign.31514.170822.1649.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v5.6.15/XM.v5.6.15-sign-cpu400-cs.31514.170822.1725.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v5.6.15/XM.v5.6.15-sign-cpu400.31514.170822.1725.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v5.6.15/XM.v5.6.15-sign-cs.31514.170822.1725.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v5.6.15/XM.v5.6.15-sign.31514.170822.1725.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v5.6.15/XW.v5.6.15-sign-cs.31514.170822.1707.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/signed/v5.6.15/XW.v5.6.15-sign.31514.170822.1707.bin


Jeśli ktoś ma wgrany v6.0.6+ (signed) to do w/w firmware można zrobić downgrade bez wgrywania wcześniej v6.0.6-beta.

v6.0.6+ signed -> v6.0.4 signed or v6.0.3 signed or v5.6.15 signed

Kod:
Downgrade from signed firmware to unsigned:

v6.0.6+ signed or v6.0.4 signed or v6.0.3 signed -> v6.0.6-beta -> v6.0.4 unsigned -> any previous unsigned version
v5.6.15 signed -> v6.0.6-beta -> v6.0.4 unsigned -> v5.6.x unsigned -> any previous unsigned version


Ostatnio zmieniony sob, 26 sie 2017 10:48:59 przez tommyklab, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pt, 25 sie 2017 10:11:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1158
Do ktorej wersji warto zejsc na PBE 400? Narazie 6.0.6 dziala bez problemow...

Thx za linki, odrazu trza pobrac i skitrac :P

A co oznacza cs?

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: sob, 26 sie 2017 9:25:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 06 mar 2014 13:36:55
Posty: 53
Cytuj:
A co oznacza cs?


Wlączone custom script w firmware (można zapodawać swoje skrypty).


Na górę
Post: sob, 26 sie 2017 12:37:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 352
Obrazek


Ja tam nie widze problemow na 6.0.6 i na to XM jeszcze.
25 dni uptime czyli od aktualizacji. Tak samo polaczenie z AP


Na górę
Post: ndz, 27 sie 2017 2:44:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 92
Lokalizacja: pomorskie
Raczej ostrożnie z aktualizacją XM do 6.0.6, też kilka ich zaktualizowałem, ale Ubi wycofało ze swojej strony 6.0.6 dla XM i oficjalnym najnowszym jest póki co 6.0.4. Ze względu na całkowite pady starszych urządzeń z softem XM (nie podali o jakie wersje mac chodzi), podobno nawet tftp nie pomaga i anteny praktycznie do wywalenia. Z tego względu opóźnia się wydanie 6.0.7, chcą to prawdopodobnie poprawić w następnym oficjalnym wydaniu firmware.

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: ndz, 27 sie 2017 4:21:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 352
Szczegółów brak i teraz nie wiadomo czy zostawić czy downgrade


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 22:32:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 19 cze 2015 10:06:31
Posty: 73
6.0.6 dla XM nie został wycofany tylko "zakryty". Ja tam puki co wróciłem na XMach na 5.6.15


Na górę
Post: sob, 02 wrz 2017 17:39:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 06 mar 2014 13:36:55
Posty: 53
Cytuj:
Ja tam nie widze problemow na 6.0.6 i na to XM jeszcze.


Na forum ubi pisali, że nie na każdym hardware XM byly bledy/pady.

Tak jak ubijalo XM'y przy przejsciu z v5.x.x do v5.6.x to teraz to robi tak z v.5.6.x do v6.x.x


Na górę
Post: sob, 09 wrz 2017 19:49:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1255
Lokalizacja: Polska
do 6.0.7 już ktoś upgredował ?


Na górę
Post: sob, 09 wrz 2017 19:55:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1396
Lokalizacja: Stalowa
jak narazie wszystko OK

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: ndz, 10 wrz 2017 12:20:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1158
Wszystkie poaktualizowane, jest git jak narazie.

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 10 wrz 2017 18:50:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 594
AF do 4.0 ktos juz aktualizowal ?


Na górę
Post: ndz, 10 wrz 2017 19:03:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1396
Lokalizacja: Stalowa
Tak. Musisz obie strony inaczej moga miec problem z polaczeniem.

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1621 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: AlienMod i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 17 sie 2018 9:01:17

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl