Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6
Autor Wiadomość
Post: pt, 06 sty 2017 10:21:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3115
Lokalizacja: Szczecin
@Carmin: Dzięki, tak też myślałem, że czegoś mi brakuje.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 10:53:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4684
jeśli masz zrobiony CT i zmieniasz soft, to do takiej końcówki się bez problemu dostaniesz nawet od strony radia.
Natomiast żeby wprowadzić jakiekolwiek zmiany, musisz ponownie uruchomić CT (czyli touch itd..) po reboocie już wszystko gra jak powinno.


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 12:32:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 554
Lokalizacja: Myszków
Na starszych softach jak się wybrało CT przy ustawianiu anteny to później dało się dokonać zmiany kraju na zakładce Wireless.
W "trudnych" softach CT dało się wybrać tylko po resecie przy pierwszym uruchomieniu, potem robiło się szare.
Na zablokowanych softach CT można ustawić po resecie jeżeli wcześniej przez uruchomieniem WEBGUI utworzy się plik poleceniem touch /etc/persistent/ct.
Na antenach z zablokowanym CT i ustawionym Poland/616, trzeba utworzyć plik jw. plus zmienic CountryCode w /tmp/system.cfg
Kod:
sed -i 's/radio.1.countrycode=616/radio.1.countrycode=511/g' /tmp/system.cfg
sed -i 's/radio.countrycode=616/radio.countrycode=511/g' /tmp/system.cfg
touch /etc/persistent/ct
save
reboot

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 12:47:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2802
Lokalizacja: Mazury
@Cramin żadnego resetu nigdy nie musiałem robić zeby zmienić na ct czy inny kraj, trzeba tylko umieć korzystać ssh.

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 12:53:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 554
Lokalizacja: Myszków
Umiem korzystać z ssh w ubnt.
Z tym resetem to opisałem sposób w jaki zmieniał się "dostęp" do CT w czasie zmian przez Ubiquiti.
Zmienić na CT można na każdym sofcie i do tego na żywca z drugiego końca świata.

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 12:54:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2802
Lokalizacja: Mazury
Chodzi mi o jakieś ""trudnych" softach CT" nigdy z takimi nie spotkałem się.

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 13:01:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 554
Lokalizacja: Myszków
To były właśnie te, w których CT można było ustawić przez WEBGUI tylko po resecie, za pierwszym razem. Później opcja była niedostępna. Mówimy cały czas o zmianach przez WEBGUI, po SSH ustawić CT można zawsze.

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 sty 2017 4:40:32

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl