Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 79 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 28 gru 2016 0:30:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3172
Lokalizacja: Szczecin
XM. Wrzuciłem testowo na 2 stare bullety. Ale ponieważ są to bullety to więcej niż 10 użytkowników na nich nie ma.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 28 gru 2016 0:40:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 382
Lokalizacja: Limanowa
Tylko ja pisze o v6 na AP, nie na kilkuset CPE (jak pisałem nie jest zakazane, ale wiem, że na XM był/jest problem). Bulletów w sieci nie mam to się nie wypowiem.

ps. ja po wgraniu airOS v6.0-RC3 na AP który 5 lat działał bez zarzutu, od razu miałem telefony typu: ping w grze wysoki, predkość nie ta itp. Po downgrade telefony ustały

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: śr, 28 gru 2016 0:42:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3172
Lokalizacja: Szczecin
Jaka poprzednia wersja i ilu klientów na AP?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 28 gru 2016 0:47:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 382
Lokalizacja: Limanowa
zajadacz pisze:
Jaka poprzednia wersja i ilu klientów na AP?


Wcześniejszej nie pamiętam ale teraz v5.6.9-cpu400.29546 (XM) 32 stacje i bez problemu 30 Mb/s na speed testach u klienta.

ps. Ja tu piszę o swoich doświadczeniach (a testowałem każdą bete), bo np. podmiana rocketa na AC daje niesamowitego kopa APkowi

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: czw, 29 gru 2016 11:01:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4580
Znalazłem dość istotny szczegół. W sofcie 6.0, w country Poland okienko 'installer eirp control' jest nieaktywne !!!


Na górę
Post: czw, 29 gru 2016 15:46:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 393
Lokalizacja: Toruń
zajadacz pisze:
Ciekawe tylko czy wypluwa obciążenie CPU przez SNMP

1.3.6.1.4.1.10002.1.1.1.4.2.1.3.1 średni 1min
1.3.6.1.4.1.10002.1.1.1.4.2.1.3.2 średni 5min
1.3.6.1.4.1.10002.1.1.1.4.2.1.3.3 średni 15min


Na górę
Post: czw, 29 gru 2016 17:19:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4340
Lokalizacja: woj Śląskie
krasnoludek pisze:
Znalazłem dość istotny szczegół. W sofcie 6.0, w country Poland okienko 'installer eirp control' jest nieaktywne !!!


No to masz dziwnie - ja mam country poland, soft 6.0 i normalnie mi ta opcja działa

_________________
Jardo


Na górę
Post: czw, 29 gru 2016 18:00:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4580
no tak. Przepraszam za sianie paniki.
Miałem wcześniej ct, zmieniłem na poland, zapomniałem zaakceptować zmian, i to pewnie o to chodzi..
Odwołuję, sprawdziłem, jest faktycznie po staremu -sorki za sianie paniki.


Na górę
Post: pt, 30 gru 2016 15:52:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 lip 2010 22:36:48
Posty: 628
Pytanie apropo nowszych softów. Czy da się wyłączyć airmax? Konkretnie chodzi mi o to czy jak zrobie update anteny do 6.0 to czy połączy się z sektorem mt?


Na górę
Post: pt, 30 gru 2016 17:15:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3172
Lokalizacja: Szczecin
Adasi pisze:
Czy da się wyłączyć airmax?
Da się w 6.0. W 8.0 i ogólnie AC w UBNT nie da się.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 22:09:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 108
uwaga w tej wersji 6.0 na urządzeniach M2 bo sygnał z -50 potrafi spaść do -90 Po przywróceniu 5.6.9 problemy z zasięgiem ustały.


Ostatnio zmieniony czw, 05 sty 2017 22:10:11 przez lukasz88, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 22:09:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 441
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Nigdy w to nie uwierze, bo nie da sie az tak popsuc softu (chyba ,ze nagle moc na 0 :D)


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 22:10:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 108
sniper pisze:
Nigdy w to nie uwierze, bo nie da sie az tak popsuc softu (chyba ,ze nagle moc na 0 :D)


Serio tak jest na urządzeniach M2 w CT nagle -90 jak chce to niech ktoś potwierdzi, chyba ze mam nagrać Ci filmik


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 22:19:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3172
Lokalizacja: Szczecin
W CT na countrycode 5000, na M2 seria XM w ogóle nie działa CT i zapina się tylko na kanałach 1-11. Na XW całkowicie się wykłada. Nie wiem jak jest na 511 i boję się testować, bo ostatnio zafundowalem technikowi wizytę u klienta. Czy bezpiecznie jest robić downgrade z 6.0 do 5.6.6? Bo na forum jest fajna wersja z odpalonym CT.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 22:26:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 108
zajadacz pisze:
W CT na countrycode 5000, na M2 seria XM w ogóle nie działa CT i zapina się tylko na kanałach 1-11. Na XW całkowicie się wykłada. Nie wiem jak jest na 511 i boję się testować, bo ostatnio zafundowalem technikowi wizytę u klienta. Czy bezpiecznie jest robić downgrade z 6.0 do 5.6.6? Bo na forum jest fajna wersja z odpalonym CT.


Ja już zrobiłem taki downgrade do 5.6.6 i lata na M2


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 22:36:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 108
zobacz


Załączniki:
m2.jpg
m2.jpg [ 111.48 KiB | Przejrzano 1038 razy ]
Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 22:45:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3172
Lokalizacja: Szczecin
I oczywiście sprzęt XW. Na XM by działało, ale bez CT. Widocznie w 6.0 wywalili całkiem CT dla M2, bo można zakłócić LTE 2600.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 23:54:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 108
zajadacz pisze:
I oczywiście sprzęt XW. Na XM by działało, ale bez CT. Widocznie w 6.0 wywalili całkiem CT dla M2, bo można zakłócić LTE 2600.



No wlasnie ja mam wrazenie ze na XM to już wogole nie dziala a na XW wlasnie dziala :) Ogolnie to zadne M2 nie dziala dobrze z softem 6.0


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 0:04:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 lip 2010 22:36:48
Posty: 628
Dobrze że to napisaliście bo miałem robić dziś w nocy update wszystkich M2. To jaki ostatni dobry soft? 5.6.9?


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 0:23:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3172
Lokalizacja: Szczecin
CT na AP na 5.6.9 działa, na klientach też (country code 511). Ale ja chyba będę pakował zmodyfikowaną 5.6.6 z forum z wbudowanym CT. I zrobię to w niedzielę w nocy, albo w poniedziałek rano żeby przez 3 dni ludzie nie mieli odciętego neta.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 0:33:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1238
Lokalizacja: Stalowa Wola
przecie CT działa normalnie na m2 jesli bylo przez ssh nawet w 6

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 0:38:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3172
Lokalizacja: Szczecin
Który country code? 511 czy 5000?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 2:33:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1339
zajadacz pisze:
Który country code? 511 czy 5000?

511


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 2:44:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3172
Lokalizacja: Szczecin
Może faktycznie kwestia tego, że na klientach dałem 5000, tak jak to robię w M5, żeby można było kanał zmieniać. A w sumie to jedynie na AP potrzebne.

Edit: Powiedzcie od czego to zależy czy mogę zatwierdzać ustawienia na AP, czy nie w nowszych wersjach? Standardowo jak było CT i robię update do jakiejś 5.6.9, czy 6.0 to nie mogę zatwierdzić np. zmiany częstotliwości na AP. A teraz widzę dwa egzemplarze w sieci, na których się da i zgłupiałem.

Edit2: W obu przypadkach jest countrycode 511.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 06 sty 2017 9:28:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 622
Lokalizacja: Myszków
Wszędzie mam 511 i /etc/persistent/ct i normalnie mogę zmieniać kanały CT z WEBGUI. Czy to klient czy ap.
Jeżeli był stary soft i zmieniam na nowszy problematyczny z CT to pojawia się "Wybierz kraj" czy jakoś tak, czyli 511 jest w konfigu ale brakuje /etc/persistent/ct, logowanie po SSH i touch /etc/persistent/ct & reboot i już mam antenę w pełni sprawną.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 79 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 29 mar 2017 1:20:48

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl