Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 18 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 10 lis 2017 23:47:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3288
Lokalizacja: Mazury
djvolt1942 pisze:
noyo pisze:
Mialem coz takiego w ktorejs wersji, z kolejna aktualizacja juz tego nie bylo Sprzet dziala jak nalezy, stabilnie caly czas.

To może coś im skrypty wykrywające nie pykły.
Mam takiego na taki ala backup do zabawy to nie przyjmuje już nowych softów, po zmiane ustawień trzeba mu zrobić restart prądowy.

_________________
# Pytaj o generowanie JPK VAT (v2 oraz v3) / FA (v1) na starych LMS-ach ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: sob, 11 lis 2017 0:26:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 271
noyo pisze:

Mam te same objawy co z linku. Na poczatku unexpected ale klient przyznal sie ze wylaczyl prad a po aktualizacji juz flash error. Zostawiam nie ruszam przy najbliższej okazji do wymiany


Na górę
Post: sob, 11 lis 2017 11:14:50 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4997
To nie jest reguła, że padnie do 2 tygodni...
Widziałem u klienta nie wiem kiedy, ale przypuszczam że ponad rok temu -do tej pory działa ok.


Na górę
Post: pt, 17 lis 2017 19:23:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Polska
Zaś aktualizacja :(

Kod:
6.1.3 (XM/XW/TI) Changelog / November 17, 2017
====

New:
- New: TDD Framing/GPS Sync support for XM/TI devices
- New: UNMS agent upgrade to v0.1.0

Improvements:
- airMAX-ac FF: Performance and stability improvements
- AirOS stability improvements
- AirOS security improvements including CVE-2017-13704, CVE-2017-14106, CVE-2017-14491

Fixes:
- airMAX-ac FF: NBM5 lopsided signal strength fix
- Fix: Channel selection logic on XW after radar detection (sometimes data rate stuck at 54Mbps or channel width changes from 40MHz to 20MHz)
- Fix: Station TX power is set to 0dBm after disabling Automatic Power Control on AC AP (airMAX AC Mixed mode)
- Fix: Sometimes station stuck in association state
- Fix: SNMP get-next-request issue
- Fix: AP TX Power is set to 0dBm after disabling Automatic Power Control (PTP mode)
- Fix: Missing frequency ranges in airView for FCC SKUs

WEB UI:
- WEB UI: Indication next to TX Power that ATPC is enabled on AC AP (airMAX AC Mixed mode)


Na górę
Post: pt, 17 lis 2017 19:32:29 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4997
qwa 'security improvements' mnie niepokoi.


Na górę
Post: pt, 17 lis 2017 20:04:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 686
Lokalizacja: Lublin
krasnoludek pisze:
qwa 'security improvements' mnie niepokoi.



a mnie Fix: Sometimes station stuck in association state

bo już miałem dzisiaj telefon z tym problemem.... strach aktualizować, jak ktoś pisał drugi mikrotik się urodził

_________________
yep


Na górę
Post: pt, 17 lis 2017 20:08:37 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4997
przedwczoraj miałem na sofcie 6.0.2 taki przypadek że niby stacja była podłączona (świeciły się diody zasięgu, dało się na nią zalogować przez kabel, i niby miała stan 'connected' a na ap jej nie było (i oczywiście interneta też niet) -o coś takiego chodzi ci??


Na górę
Post: sob, 18 lis 2017 14:46:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 13 sie 2005 14:57:33
Posty: 245
U mnie na 6.1.2 2-3 razy na dzień widzi stacje ale na niej nie ma neta. Trzeba dać kick na AP i już wraca. Zrobiłem upgrade do 6.1.3 i czekam oraz obserwuję. Nanobeam M5 (AP) a stacja to Grid.

_________________
Wg klienta net po kablu ma krystaliczny odbiór a po radiu czasem Youtube śnieży. Taka różnica.


Na górę
Post: ndz, 19 lis 2017 15:11:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 13 sie 2005 14:57:33
Posty: 245
Dalej to samo.

_________________
Wg klienta net po kablu ma krystaliczny odbiór a po radiu czasem Youtube śnieży. Taka różnica.


Na górę
Post: ndz, 19 lis 2017 19:44:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1351
Lokalizacja: Stalowa Wola
Potwierdzam client zawiesza się kick i działa

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: ndz, 19 lis 2017 20:20:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 13 sie 2005 14:57:33
Posty: 245
Na 6.1.3 bez zmian. Kick pomaga nie trzeba restartować mam tak samo.

_________________
Wg klienta net po kablu ma krystaliczny odbiór a po radiu czasem Youtube śnieży. Taka różnica.


Na górę
Post: ndz, 19 lis 2017 20:41:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 869
Ale to tylko jako PtMP?

Na 6.1.2 ani razu zwiechy nie dostalo przy PtP...

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: ndz, 19 lis 2017 20:42:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1351
Lokalizacja: Stalowa Wola
ptmp po paru godz. po aktualizacji
wcześniej na 6.1.2 też nie miałem

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: ndz, 19 lis 2017 20:48:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 869
A stacje aktualizowales takze? :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: ndz, 19 lis 2017 20:51:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1351
Lokalizacja: Stalowa Wola
tak

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pn, 20 lis 2017 11:49:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 57
Lokalizacja: Wrocław
A ktoś sprawdzał działanie GPS na XM?


Na górę
Post: pn, 20 lis 2017 13:43:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3288
Lokalizacja: Mazury
Sp33dway pisze:
A ktoś sprawdzał działanie GPS na XM?
Myślisz że coś poprawili? ze 3 sztuki w jednej lokalizacji mamy

_________________
# Pytaj o generowanie JPK VAT (v2 oraz v3) / FA (v1) na starych LMS-ach ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: śr, 22 lis 2017 22:34:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 57
Lokalizacja: Wrocław
Po podmianie Country Code na 511 mam problem, jak obejść komunikat "Select country" podczas dokonywania zmian na urządzeniu?


Na górę
Post: śr, 22 lis 2017 23:03:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 869
Ustaw na 5000 :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: śr, 22 lis 2017 23:19:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 57
Lokalizacja: Wrocław
Trzymam się zasady 5000 w AC, 511 w M. Po za tym 5000 w M nie chciało się zlinkować... Może coś przeoczyłem z CT w sofcie >6.0? Jak go ustawiacie ?


Na górę
Post: śr, 22 lis 2017 23:33:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 869
Zwroc uwage na kanaly upper/lower i bedzie ok :P Nie ma zasady, CT 5000 dziala takze na M bez zadnego problemu, nawet jak sie robi upgrade :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: czw, 23 lis 2017 1:55:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 956
Lokalizacja: Myszków
Sp33dway pisze:
Po podmianie Country Code na 511 mam problem, jak obejść komunikat "Select country" podczas dokonywania zmian na urządzeniu?

SSH i
Kod:
touch /etc/persistent/ct
save
reboot

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: czw, 23 lis 2017 7:39:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 57
Lokalizacja: Wrocław
Cramin pisze:
Sp33dway pisze:
Po podmianie Country Code na 511 mam problem, jak obejść komunikat "Select country" podczas dokonywania zmian na urządzeniu?

SSH i
Kod:
touch /etc/persistent/ct
save
reboot


Dzięki wielkie, o to właśnie chodziło :polacmu: Jak sprawa ma się w przypadku upgradu? CT znika i czy zostaje?


Na górę
Post: czw, 23 lis 2017 9:12:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 956
Lokalizacja: Myszków
Zostaje.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: wt, 28 lis 2017 9:19:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 30 wrz 2010 15:43:56
Posty: 561
Mam pytanko , mam soft 6.1.2 , jak można wyłączyć DFS ?? ewentualnie włączyć tryb CT lub zmienić region ??

I drugie pytanko , jak mam na AP włączony tryb compilance test . to czy urządzenia klienckie też muszą mieć taki same ustawienia żeby się połączyły ? czy moze zostać na kliencie PL byle by zakres częstotliwości był ok ?

Nie używałem do tej pory na ubnt CT a nieznalazlem w szukaj takiego tematu


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 18 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], it-konsult, TartoszBurek i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 19 lut 2018 12:11:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl