Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 116 17 18 19 20 21 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 28 lis 2017 9:58:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1174
Lokalizacja: Myszków
:oszalal: jaja sobie robisz z tym szukaniem po forum compilance test?

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: wt, 28 lis 2017 11:22:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3391
A ktoś wie jak włączyć CT w 2AC? Kody 511 i 5000 nie działają, zapewne na 2,4 trzeba inny.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 28 lis 2017 12:49:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5126
1. tak
2. jeśli częstotliwość będzie obsługiwana w 'danym kraju' klienci połączą się.


Na górę
Post: wt, 05 gru 2017 13:48:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3391
krasnoludek pisze:
1. tak
2. jeśli częstotliwość będzie obsługiwana w 'danym kraju' klienci połączą się.



hej, wiesz jaki kod ustawić dla Compilnce test na 2xc?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 06 gru 2017 14:30:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5126
niestety nie.


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 14:30:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 15 mar 2016 15:36:11
Posty: 22
Czasami bywa, że anteny u klienta się zawieszają. Pomaga tylko reset AP. Reset anteny u klienta nie pomaga. Nowy soft nie pomaga.
Z tego co zobaczyłem to wina okablowania u klienta, niestabilny prąd. Napisałem skrypt w Bash-u pod Linuxa co sprawdza czy antena klienta się zwiesiła,
Sprawdza to w ten sposób, że przez pingowanie klienta arping-iem jest tylko jedna odpowiedź, następnie zawieszoną antenę
skrypt wykopuje antenę z AP.
Jedna najlepiej zajechać do klienta, wymienić antenę, sprawdzić kable, ale nie zawsze jest taka możliwość.
Program działa, jednak za jego działanie nie odpowiadam. Przypomnę, że przesyłanie niezabezpieczonego hasła jest niebezpieczne.

Programy potrzebne to fping, arping, sshpass
Należy stworzyć plik osób do wykopania AntennaCrashList.txt

Kod:
-------------------Start programu-----------
#Made by Kerszi
#v0.1
#check bash >=4
if (($BASH_VERSINFO<4));then
echo Wymagana wersja Bash 4.0 lub wyzsza
exit
fi

#---programy
fping=/usr/local/sbin/fping
arping=/sbin/arping
sshpass=/usr/local/bin/sshpass
#---zmienne
ap_pass=tajnehaslo
AntennaCrashList=/sciezkaDoAntenCoSieZawieszaja/AntennaCrashList.txt
AntennaCrashLog=/sciezkalogowDoAntenCoSieZawieszaja/AntennaCrashLog.txt

#-----
if [ ! -e $AntennaCrashList ]; then
echo Brak pliku $AntennaCrashList
exit
fi


readarray ArrayHosts_st <<<"$(grep -v "^#" $AntennaCrashList | awk -F ";" {'print$1'})"
readarray ArrayHosts_ap <<<"$(grep -v "^#" $AntennaCrashList | awk -F ";" {'print$2'})"
readarray ArrayHosts_eth <<<"$(grep -v "^#" $AntennaCrashList | awk -F ";" {'print$3'})"


#sprawdzamy poprawnosc hostow
UnreachableHosts=(`$fping -u ${ArrayHosts_st[@]} 2>/dev/null`)
#wynik 2 zwraca, ze ktoregos hosta nie ma
if (($? == 2)); then
echo Jeden z ponizszych hostow jest niepoprawny, sprawdz

$fping ${ArrayHosts_st[@]} 2>&1 1>/dev/null | \
        grep "Name or service not known" \
        | awk {'print $1'}
exit
fi


if ((${#UnreachableHosts[@]} == 0 ));then
echo Hosty odpowiadaja, koncze prace.
#echo `date` - Jest ok >> $AntennaCrashLog
exit
fi

i=0
for host in ${ArrayHosts_st[@]}; do
if [[ $host == ${UnreachableHosts[i]} ]]; then
CzyDzialaArPing=`$arping $host -c2 -I ${ArrayHosts_eth[i]} | grep Received | awk {'print $2'}`

if (( $CzyDzialaArPing == 1 ));
then
kickmak0=`$arping $host -c1 -I ${ArrayHosts_eth[i]} | grep Unicast | awk {'print $5'}`
#pozbywamy sie klamry z maka
kickmak=${kickmak0//[\[\]]}
echo `date` -  $host zawieszona, wykopuje $host z ${ArrayHosts_ap[i]} >> $AntennaCrashLog
$sshpass -p $ap_pass ssh -o StrictHostKeyChecking=no admin@${ArrayHosts_ap[i]} iwpriv ath0 kickmac $kickmak
else
echo `date` - $host prawdopodobnie wylaczony >> $AntennaCrashLog
fi

i=$(( i + 1 ))
fi
done
-------------------Koniec programu-----------

-------------------wpis do crontab start-
4,9,14,19,24,29,34,39,44,49,54,56 * * * * /usr/local/sbin/CheckAntennaCrash 1> /dev/null 2>&1
-------------------wpis do crontab koniec-

-------przykładowy plik uźytkownikow do wykopania start-----(AntennaCrashList.txt)

#--ip anteny u klienta;ip anteny do resetu;eth nr
st_klient1;ap_klient1;eth0
#st_klient2;ap_klient2;eth0
#st_klient3;ap_klient3;eth0

-------przykładowy plik użytkowników do wykopania koniec----


Od moderatora: na przyszłość - proszę używać tagu CODE


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 12:41:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 13 sie 2005 14:57:33
Posty: 245
Tymczasem mamy soft 6.1.4 a w changelogu jest coś o fixie na "station stops passing data".
Wgrałem i testujemy.

_________________
Wg klienta net po kablu ma krystaliczny odbiór a po radiu czasem Youtube śnieży. Taka różnica.


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 18:42:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1386
Lokalizacja: Stalowa Wola
u mnie na niektorych po update wywalilo konfig inne wieszaly się a na jednej wywala blad flesz - powrot 6.1.3 blad znika

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 18:43:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4429
Lokalizacja: woj Śląskie
Kod:
6.1.4 (XM/XW/TI) Changelog / January 19, 2018
====

New:
- New: TDD Framing/GPS Sync support for 2.4GHz devices
  Requires:
    airMAX 2AC Access Point on v8.5.0+. 
    20/40MHz channel widths
    Station count up to 50

- New: Upgrade MiniUPnP to v2.0 & restrict UPnP to >=1024 ports
- New: OpenSSL update to v1.0.2m

Regulatory updates:
- UNII-2 channels support for IsoStation M US/FCC

- airMAX-ac FF: VoIP improvements
- airMAX-ac FF: Sometimes station stops passing data
- airMAX-ac FF: Auto distance not working when stations are connected to AC AP

- airOS stability improvements

Fixes:
- Fix: Unexpected reboot on XW after radar detection

WEB UI:
- WEB UI: Fixed invalid date next to UNMS status on Safari

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 20:13:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1154
Widze, ze co nowe to lepsze, trza zostac przy 6.1.3 i poczrkac na 6.2 :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 23:56:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 13 sie 2005 14:57:33
Posty: 245
Nie chcę zapeszać ale chyba zniknął problem losowego zawieszania się stacji.
Podnoście wersję etapami. Ja podnosiłem z 6.1.3 na 6.1.4. Nie zniknął mi konfig. Nie było problemu z flashem.

_________________
Wg klienta net po kablu ma krystaliczny odbiór a po radiu czasem Youtube śnieży. Taka różnica.


Na górę
Post: śr, 24 sty 2018 10:56:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 03 mar 2017 20:20:27
Posty: 9
u mnie dalej sie wiesza :/


Na górę
Post: pn, 29 sty 2018 0:15:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 13 sie 2005 14:57:33
Posty: 245
Wiesza się ale zdecydowanie rzadziej.

_________________
Wg klienta net po kablu ma krystaliczny odbiór a po radiu czasem Youtube śnieży. Taka różnica.


Na górę
Post: sob, 10 mar 2018 9:50:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 09 cze 2009 9:40:36
Posty: 647
Panowie help.
Zrobiłem sobie dobrze i wgrałem 6.1.4
Jak wrócić do 5.6.3 ?


Na górę
Post: sob, 10 mar 2018 10:07:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1364
lysy500 pisze:
Panowie help.
Zrobiłem sobie dobrze i wgrałem 6.1.4
Jak wrócić do 5.6.3 ?

z jakiego powodu uciekasz do starszego softu ?


Na górę
Post: sob, 10 mar 2018 12:58:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 804
6.1.4 u mnie zaczęły się problemy również z wieszaniem. Reset prądowy i działa ponownie. Airgrid M2 ze stajni ubi mam tylko w sieci


Na górę
Post: sob, 10 mar 2018 13:01:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1154
Zejdz do 6.1.3 i problemu nie bedzie :P

Mi na 6.1.4 CT nie dziala tzn zalacza sie ale buczy o wybor kraju takze juz po CT, pozostaje na 6.1.3 i dziekuje za nowa wersje :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: sob, 10 mar 2018 13:24:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 09 cze 2009 9:40:36
Posty: 647
Nie uciekam do starszego.. Cały czas jestem na 5.6.2 - 5.6.3
Stabilny, transfery są ok, nie mieszam z AC, a tu po godzinie testów mam reconnecty
Nie ma sensu zmieniać jak coś dobrze działa :)


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 12:23:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 804
Jest 6.1.6, jedną wioskę całą zaktualizowałem nawet działa.


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 0:08:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1154
CT na 5000 ladzia? :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 11:27:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4429
Lokalizacja: woj Śląskie
Kod:
6.1.6 (XM/XW/TI) Changelog / March 9, 2018
====

New:
- New: Support for the new Wireless Network Protection feature. This feature is enabled on AP and protects the airMAX network against de-authentication attacks. airMAX AC and airMAX M client devices are supported but they must be used with an airMAX AC AP. We recommend upgrading client devices first before enabling this feature on AP.
- New: DNS settings on WAN for IPv6
- New: UNMS status icon on the top of airOS
- New: UNMS agent upgrade to v0.3.10

- airMAX-ac FF: Support for the new ReSE (Receive Signal Enhancement) feature
- airMAX-ac FF: Connection issue to AC AP when RTS threshold is ON and set to a low value
- airMAX-ac FF: Fix for PPPOE session disconnects in FF mode

Regulatory updates:
- Extended UNII-3 band up to 5725-5850 MHz for United Kingdom

Improvements:
- airMAX-ac: QOS improvements for un-encrypted PPPOE configurations
- airOS stability improvements
- airOS security improvements

Fixes:
- Fix: Speed Test reporting issues
- Fix: Maximum TX Data Rate selection (restricted to the range of MCS 2 - MCS 7 for 1x1 & 2x2 devices and MCS 10 - MCS 15 for 2x2 devices)
- Fix: Center frequencies, channel width and TX power values for AC2 agent

_________________
Jardo


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 16:06:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1364
co to dokłądnie robi:
- airMAX-ac FF: Support for the new ReSE (Receive Signal Enhancement) feature

i co to jest FF mode ?


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 19:01:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 804
djvolt1942 pisze:
CT na 5000 ladzia? :P


Airgrid M2 oczywiście działa :)


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 11:58:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 19 cze 2015 10:06:31
Posty: 73
Po aktualizacji PowerBeam 5AC 300 przy logowaniu wyskakuje kreator (nazwa/hasło/kraj/język/warunki użytkowania) mimo, że zachował starą konfigurację z CT.
Po wypełnieniu kreatora tracę CT. Po wrzuceniu konfigu z CT (5000) znowu pojawia się kreator...

Nie ten temat.
Na powerbeam jest 8.5.1 a nie 6.1.6


Ostatnio zmieniony czw, 15 mar 2018 12:07:15 przez karkow, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 12:03:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1154
Tak myslalem :P Olej to, wroc do 6.1.3 i bedzie ok tylko w tej wersji nie udalo mi sie odpalic 80MHz na CT :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 116 17 18 19 20 21 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: bemben1997 i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 21 lip 2018 13:51:11

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl