Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 18
Autor Wiadomość
Post: wt, 28 lis 2017 9:58:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 923
Lokalizacja: Myszków
:oszalal: jaja sobie robisz z tym szukaniem po forum compilance test?

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: wt, 28 lis 2017 11:22:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3164
A ktoś wie jak włączyć CT w 2AC? Kody 511 i 5000 nie działają, zapewne na 2,4 trzeba inny.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 28 lis 2017 12:49:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4972
1. tak
2. jeśli częstotliwość będzie obsługiwana w 'danym kraju' klienci połączą się.


Na górę
Post: wt, 05 gru 2017 13:48:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3164
krasnoludek pisze:
1. tak
2. jeśli częstotliwość będzie obsługiwana w 'danym kraju' klienci połączą się.



hej, wiesz jaki kod ustawić dla Compilnce test na 2xc?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 06 gru 2017 14:30:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4972
niestety nie.


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 14:30:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 15 mar 2016 15:36:11
Posty: 22
Czasami bywa, że anteny u klienta się zawieszają. Pomaga tylko reset AP. Reset anteny u klienta nie pomaga. Nowy soft nie pomaga.
Z tego co zobaczyłem to wina okablowania u klienta, niestabilny prąd. Napisałem skrypt w Bash-u pod Linuxa co sprawdza czy antena klienta się zwiesiła,
Sprawdza to w ten sposób, że przez pingowanie klienta arping-iem jest tylko jedna odpowiedź, następnie zawieszoną antenę
skrypt wykopuje antenę z AP.
Jedna najlepiej zajechać do klienta, wymienić antenę, sprawdzić kable, ale nie zawsze jest taka możliwość.
Program działa, jednak za jego działanie nie odpowiadam. Przypomnę, że przesyłanie niezabezpieczonego hasła jest niebezpieczne.

Programy potrzebne to fping, arping, sshpass
Należy stworzyć plik osób do wykopania AntennaCrashList.txt

Kod:
-------------------Start programu-----------
#Made by Kerszi
#v0.1
#check bash >=4
if (($BASH_VERSINFO<4));then
echo Wymagana wersja Bash 4.0 lub wyzsza
exit
fi

#---programy
fping=/usr/local/sbin/fping
arping=/sbin/arping
sshpass=/usr/local/bin/sshpass
#---zmienne
ap_pass=tajnehaslo
AntennaCrashList=/sciezkaDoAntenCoSieZawieszaja/AntennaCrashList.txt
AntennaCrashLog=/sciezkalogowDoAntenCoSieZawieszaja/AntennaCrashLog.txt

#-----
if [ ! -e $AntennaCrashList ]; then
echo Brak pliku $AntennaCrashList
exit
fi


readarray ArrayHosts_st <<<"$(grep -v "^#" $AntennaCrashList | awk -F ";" {'print$1'})"
readarray ArrayHosts_ap <<<"$(grep -v "^#" $AntennaCrashList | awk -F ";" {'print$2'})"
readarray ArrayHosts_eth <<<"$(grep -v "^#" $AntennaCrashList | awk -F ";" {'print$3'})"


#sprawdzamy poprawnosc hostow
UnreachableHosts=(`$fping -u ${ArrayHosts_st[@]} 2>/dev/null`)
#wynik 2 zwraca, ze ktoregos hosta nie ma
if (($? == 2)); then
echo Jeden z ponizszych hostow jest niepoprawny, sprawdz

$fping ${ArrayHosts_st[@]} 2>&1 1>/dev/null | \
        grep "Name or service not known" \
        | awk {'print $1'}
exit
fi


if ((${#UnreachableHosts[@]} == 0 ));then
echo Hosty odpowiadaja, koncze prace.
#echo `date` - Jest ok >> $AntennaCrashLog
exit
fi

i=0
for host in ${ArrayHosts_st[@]}; do
if [[ $host == ${UnreachableHosts[i]} ]]; then
CzyDzialaArPing=`$arping $host -c2 -I ${ArrayHosts_eth[i]} | grep Received | awk {'print $2'}`

if (( $CzyDzialaArPing == 1 ));
then
kickmak0=`$arping $host -c1 -I ${ArrayHosts_eth[i]} | grep Unicast | awk {'print $5'}`
#pozbywamy sie klamry z maka
kickmak=${kickmak0//[\[\]]}
echo `date` -  $host zawieszona, wykopuje $host z ${ArrayHosts_ap[i]} >> $AntennaCrashLog
$sshpass -p $ap_pass ssh -o StrictHostKeyChecking=no admin@${ArrayHosts_ap[i]} iwpriv ath0 kickmac $kickmak
else
echo `date` - $host prawdopodobnie wylaczony >> $AntennaCrashLog
fi

i=$(( i + 1 ))
fi
done
-------------------Koniec programu-----------

-------------------wpis do crontab start-
4,9,14,19,24,29,34,39,44,49,54,56 * * * * /usr/local/sbin/CheckAntennaCrash 1> /dev/null 2>&1
-------------------wpis do crontab koniec-

-------przykładowy plik uźytkownikow do wykopania start-----(AntennaCrashList.txt)

#--ip anteny u klienta;ip anteny do resetu;eth nr
st_klient1;ap_klient1;eth0
#st_klient2;ap_klient2;eth0
#st_klient3;ap_klient3;eth0

-------przykładowy plik użytkowników do wykopania koniec----


Od moderatora: na przyszłość - proszę używać tagu CODE


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 12:41:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 13 sie 2005 14:57:33
Posty: 244
Tymczasem mamy soft 6.1.4 a w changelogu jest coś o fixie na "station stops passing data".
Wgrałem i testujemy.

_________________
Wg klienta net po kablu ma krystaliczny odbiór a po radiu czasem Youtube śnieży. Taka różnica.


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 18:42:13 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
u mnie na niektorych po update wywalilo konfig inne wieszaly się a na jednej wywala blad flesz - powrot 6.1.3 blad znika

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 18:43:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4397
Lokalizacja: woj Śląskie
Kod:
6.1.4 (XM/XW/TI) Changelog / January 19, 2018
====

New:
- New: TDD Framing/GPS Sync support for 2.4GHz devices
  Requires:
    airMAX 2AC Access Point on v8.5.0+. 
    20/40MHz channel widths
    Station count up to 50

- New: Upgrade MiniUPnP to v2.0 & restrict UPnP to >=1024 ports
- New: OpenSSL update to v1.0.2m

Regulatory updates:
- UNII-2 channels support for IsoStation M US/FCC

- airMAX-ac FF: VoIP improvements
- airMAX-ac FF: Sometimes station stops passing data
- airMAX-ac FF: Auto distance not working when stations are connected to AC AP

- airOS stability improvements

Fixes:
- Fix: Unexpected reboot on XW after radar detection

WEB UI:
- WEB UI: Fixed invalid date next to UNMS status on Safari

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 20:13:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 821
Widze, ze co nowe to lepsze, trza zostac przy 6.1.3 i poczrkac na 6.2 :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000pln netto
www.siec.multimediahd.pl
###############
Madex Hurt


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 23:56:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 13 sie 2005 14:57:33
Posty: 244
Nie chcę zapeszać ale chyba zniknął problem losowego zawieszania się stacji.
Podnoście wersję etapami. Ja podnosiłem z 6.1.3 na 6.1.4. Nie zniknął mi konfig. Nie było problemu z flashem.

_________________
Wg klienta net po kablu ma krystaliczny odbiór a po radiu czasem Youtube śnieży. Taka różnica.


Na górę
Post: śr, 24 sty 2018 10:56:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 03 mar 2017 20:20:27
Posty: 9
u mnie dalej sie wiesza :/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 18


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 24 sty 2018 13:09:57

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl