Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 517 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 14 lip 2016 15:10:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 29 mar 2009 8:52:02
Posty: 69
Może warto założyć (wzorem z postu z RouterOS) post z informacjami dotyczącymi wersji firmware'u dla ubnt?

Z opisanych przez Was problemów z softem 5.6.6 i 5.6.7 zastanawiam się, czy nie zaktualizować urządzeń (pracujących tylko w N, bez AC) do 6.beta10
co o tym myślicie? do tej pory u mnie końcówki które pracują z tym softem nie sprawiają żadnych problemów, nie było też problemów przy aktualizacji, do tego CT pracuje bez problemu i nie trzeba kombinować przy liście kanałów.


Na górę
Post: pt, 15 lip 2016 8:19:18 
   Tytuł: Re: UBNT nowe wersje
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4917
ja tam nie wiem, z 5.6.7 miałem problemy, i póki co nie instaluję. W większości mam 5.6.6 i problemów z zamierającym ruchem nie zaobserwowałem. CT działa na wszystkich bezproblemowo.


Na górę
Post: wt, 19 lip 2016 0:44:38 
   Tytuł: Re: UBNT nowe wersje
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 261
Potwierdzam Rocket M5, brak możliwości zalogowania się po www przy 5.6.7, jak zszedłem do 5.6.6 jest ok,


Na górę
Post: wt, 19 lip 2016 7:42:41 
   Tytuł: Re: UBNT nowe wersje
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1332
Lokalizacja: Stalowa Wola
w 5.6.8 naprawili

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 19 lip 2016 13:31:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4393
Lokalizacja: woj Śląskie
Kod:
====================================================================
Version 5.6.8-Service release (July 18, 2016)
------------------------------------------------

Improvements:
- Crash log reporting improvements for better troubleshooting

Fixes:
- Fix: Revised UNII Rules activation/deactivation for products manufactured after 06/01/2016 (due to changes in the FCC rules)
- Fix: Very long login when configured DNS is not reachable

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 19 lip 2016 13:32:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4393
Lokalizacja: woj Śląskie
Jardo pisze:
Kod:
====================================================================
Version 5.6.8-Service release (July 18, 2016)
------------------------------------------------

Improvements:
- Crash log reporting improvements for better troubleshooting

Fixes:
- Fix: Revised UNII Rules activation/deactivation for products manufactured after 06/01/2016 (due to changes in the FCC rules)
- Fix: Very long login when configured DNS is not reachable



Długie logowanie wynikało jak widać w przypadku niedostępności zadeklarowanych DNS

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 19 lip 2016 14:50:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 261
Wgrywał ktoś już 5.6.8, interesuje mnie to poniższa poprawka, co to są zasady UNII które można aktywować ?

Fix: Revised UNII Rules activation/deactivation for products manufactured after 06/01/2016 (due to changes in the FCC rules)


Na górę
Post: wt, 19 lip 2016 19:30:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 665
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Prosze: https://en.wikipedia.org/wiki/U-NII

I jesli dobrze rozumiem - tego nie mozna aktywowac, tylko po prostu je "zrewidowali"/"zaktualizowali".


Na górę
Post: śr, 20 lip 2016 9:27:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4917
ja pykłem 5.6.8 na tych kilku sztukach co miałem 5.6.7.
oprócz tego że naprawili logowanie, niewidzę +/- na pierwszą chwilę.


Na górę
Post: śr, 27 lip 2016 11:31:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 56
A ja po ataku wirusów zaktualizowałem wszystkie mosty i AP
i mam duży problem - bo klienci którzy mieli słaby sygnał ok -80dBm teraz w ogóle nie widzą anten.
Co ciekawe zszedłem z softem na 5.5.6 i nadal to samo :sciana:

Jakieś pomysły??

Klienci pozostali na 5.5.6


Na górę
Post: śr, 27 lip 2016 18:53:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 05 cze 2016 12:46:37
Posty: 49
decha pisze:
A ja po ataku wirusów zaktualizowałem wszystkie mosty i AP
i mam duży problem - bo klienci którzy mieli słaby sygnał ok -80dBm teraz w ogóle nie widzą anten.
Co ciekawe zszedłem z softem na 5.5.6 i nadal to samo :sciana:

Jakieś pomysły??

Klienci pozostali na 5.5.6


Zaktualizowałem ostatnio 200klientów do 5.6.8 z czego 9 Klienów ma sygnał od -80 do -86, tylko dwóch ma airMAX reszta normalne n żadnych problemów nie stwierdziłem, żeby nie łączyło czy rozłączało - Szału niema ale działa. Anteny NanoStation, AirGrid, PowerBeam.


Na górę
Post: śr, 27 lip 2016 20:16:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 56
khayyin pisze:
decha pisze:
A ja po ataku wirusów zaktualizowałem wszystkie mosty i AP
i mam duży problem - bo klienci którzy mieli słaby sygnał ok -80dBm teraz w ogóle nie widzą anten.
Co ciekawe zszedłem z softem na 5.5.6 i nadal to samo :sciana:

Jakieś pomysły??

Klienci pozostali na 5.5.6


Zaktualizowałem ostatnio 200klientów do 5.6.8 z czego 9 Klienów ma sygnał od -80 do -86, tylko dwóch ma airMAX reszta normalne n żadnych problemów nie stwierdziłem, żeby nie łączyło czy rozłączało - Szału niema ale działa. Anteny NanoStation, AirGrid, PowerBeam.


No ok - ale ja aktualizowałem AP nie klientów:
klienci 5.5.6
AP 5.6.8

czyli sugerujesz wyłączenie airMAX u tych co mają słaby sygnał czy ci co mają mocny
bo standardowo ja zostawiam Priorytet airMAX: none


Na górę
Post: śr, 27 lip 2016 22:43:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 09 sty 2015 22:05:15
Posty: 203
Jak dla mnie -80 do -86 to raczej brak sygnału... :)


Na górę
Post: czw, 28 lip 2016 10:47:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 05 cze 2016 12:46:37
Posty: 49
Ja zostawiam airMAX jak AP ma airMAX to z niego korzysta. Moim zdaniem airMAX bardziej pomaga niż szkodzi.

No tak ale jak klient ma antenę dwa trzy lata starczy że drzewa podrosną i z dobrego sygnału robi się -80 -86 - ale klienci nie dzwonią i nie narzekają :)


Na górę
Post: czw, 28 lip 2016 12:02:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4917
jak ma -86 to przy wietrze/deszczu nie ma linka :)
Airmax teoretycznie powinien najbardziej pomagać właśnie tam gdzie jest dużo stacji na apku i ze słabymi syganłami.


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 7:27:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 09 sty 2015 22:05:15
Posty: 203
Czy serio podłączacie klientów na sygnałach słabszych niż -80?


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 8:25:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 56
Nie no dla mnie jest -80 wyrocznią - poniżej nie podłączam.
Ale zdarza się tak ze ten który ma -78 spadnie mu sygnał latem
i nie powiesz klientowi że usługa będzie działała tylko zimą :/
Nie ma sensu wchodzić w dysputy kto przy ilu podłącza,
tylko jak w temacie - dot nowego softu.

I sprawa jest taka że mi bardzo bardzo spadł sygnał...


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 9:21:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 09 sty 2015 22:05:15
Posty: 203
W sumie racja, ale ja wtedy albo nie podłączam, albo mówię delikwentowi, że jak chce to niech wycina gałęzie :). I wielu wycina :)
Odbiegam od tematu. Ja mam na kilku sprzętach 5.6.8 już i 5.6.7 też i nie zaobserwowałem na razie zmiany na lepsze czy gorsze.
Zawsze można postawić 6 beta :). Mam na kilku M5 podpiętych do AC i działa nieźle.


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 11:28:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 56
... i tak zrobiłem
zaktualizowałem AP i CPE do
http://dl.ubnt.com/XN-fw-internal/v6.0/XM.v6.0-beta11-cs.29258.160610.1707.bin
i widzę poprawę


będę testował ...

Tu więcej info https://trzepak.pl/viewtopic.php?f=26&t=51036&start=25


Na górę
Post: pn, 01 sie 2016 11:46:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1332
Lokalizacja: Stalowa Wola
5.6.8 widać ze urządzenia lubią się zawiesić. pomaga reboot prądowy

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pn, 01 sie 2016 13:07:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4917
ja niezaobserwowałem, ale mam narazie gdzieś na ok. 10 szt. Watchdog pomaga?


Na górę
Post: pn, 01 sie 2016 18:17:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1332
Lokalizacja: Stalowa Wola
nie pomaga

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pn, 01 sie 2016 19:37:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 261
nerxu pisze:
5.6.8 widać ze urządzenia lubią się zawiesić. pomaga reboot prądowy

Na jakich urządzeniach dostajesz zwiechę na 5.6.8 ?


Na górę
Post: pn, 01 sie 2016 23:20:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1332
Lokalizacja: Stalowa Wola
NBe i NS m5

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 19 sie 2016 9:47:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 56
Zaktualizowałem do 5.6.8 i mam:
XW 43 urządzeń max uptime 25 dni
XM 41 urządzeń max uptime 24 dni

na:
NanoBridge M5
Rocket M5
AirGrid M5
NanoStation Loco M5


Więc chyba nie jest tak źle?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 517 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Corsair, mes mariusz i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 22 lis 2017 7:45:16

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl