Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11
Autor Wiadomość
Post: wt, 28 lis 2017 21:50:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3260
Lokalizacja: Mazury
Nie wiem co to u was sie dzieje, może krzywy prąd, u nas na 8.4.2 uptime po 20 dni w sumie od kiedy aktualizowałem.

_________________
http://kazuko.pl - moje spojrzenie na sieć ☚☜☚☜


Na górę
Post: wt, 28 lis 2017 21:53:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 791
Lokalizacja: Wrocław
u mnie na Rocket Prism 5AC Gen2 v8.4.3 (XC) uptime obecnie 8 dni

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: wt, 28 lis 2017 21:55:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
8.4.2 - 0 restartów
8.4.3 - 1 restart

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: śr, 29 lis 2017 1:36:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 923
Lokalizacja: Myszków
Załącznik:
ubnt_8.png
ubnt_8.png [ 10.21 KiB | Przejrzano 1419 razy ]

Nowo powieszone, ale sprawdzę starsze anteny i ich czas pracy.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 29 lis 2017 9:36:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2955
u nas restarty pojawiają się głównie na miskach AC w wersji ISO a tak Rockety Prism i PrismStation są stabilne zawsze zasilane poprzez mikrotika 960PGS zasilanego zasilaczem Merawex lub EdgeSwitch


Na górę
Post: śr, 29 lis 2017 9:45:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3164
restartują się dalej PB, na 8.4.3 też już były reboty. Masakra jakaś.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 29 lis 2017 10:40:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 24 cze 2012 22:47:54
Posty: 242
Lokalizacja: Gwoździerzowice
U mnie to tak wygląda, widzę że na niektórych sztukach soft nie ma znaczenia:
Załącznik:
ac iso.png
ac iso.png [ 157.36 KiB | Przejrzano 1367 razy ]


Cóż zostało powiedzieć, jak nie wirusy, to restartujące się linki. Poeksperymentuę z softem 8.4.2 i zobaczymy


Na górę
Post: śr, 29 lis 2017 10:43:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
Na 6.1.3 loco m5 nadal są restarty na 8.4.3 pb iso także. Nie tak częste ale są. Dlatego najstabilniejsze jak do tej pory 6.1.2 oraz 8.4.2 z tymi nie było problemu

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: czw, 07 gru 2017 23:31:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1237
Chyba oślepłem ale bodajże od 8.1.4 nie widzę przycisku reset button :hmm:


Na górę
Post: pt, 08 gru 2017 18:42:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
Jest w system na dole ;)


Wysłane bez pomocy Tapatalk

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pn, 08 sty 2018 16:58:46 
Odpowiedz z cytatem
Online
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 56
nerxu pisze:
Na 6.1.3 loco m5 nadal są restarty na 8.4.3 pb iso także. Nie tak częste ale są. Dlatego najstabilniejsze jak do tej pory 6.1.2 oraz 8.4.2 z tymi nie było problemu

8.4.2 też zalicza restarty :\


Na górę
Post: czw, 11 sty 2018 23:58:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 09 kwie 2010 0:44:47
Posty: 69
Powerbeam ac 500 soft 8.4.3 nie ma airview czy może źle szukam?


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 1:10:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
a patrzysz od strony AP?

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 8:40:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 09 kwie 2010 0:44:47
Posty: 69
Tak


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 10:53:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 08 sty 2011 21:29:27
Posty: 34
sprzęt bez dodatkowego procesora. Taki "oszukany"
była akcja wymiany ale dystrybutorzy dostali a klientów zlali
ubi wysyłało im same promienniki i nie trzeba było odsyłać starych.


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 12:22:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 09 kwie 2010 0:44:47
Posty: 69
Hmmm, dystrybutorzy w Polsce powiedzieli że pierwszy raz słyszą o czymś takim, czy na pewno była taka akcja?


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 15:12:21 
Odpowiedz z cytatem
Online
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 56
cielesny pisze:
Tak

settings/system i tam odpalasz Airview


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 18:22:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 09 kwie 2010 0:44:47
Posty: 69
Nie ma takiej opcji, żeby włączyć/wyłączyć airview. Na głowniej stronie mam info: "AirView radio is not available on this device" Miał ktos podobne przeboje???


Na górę
Post: sob, 13 sty 2018 2:37:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 08 sty 2011 21:29:27
Posty: 34
tak
seria bez dodatkowego procka
napisałem powyżej
dzwoń do swojego dostawcy i ciśnij


Na górę
Post: ndz, 21 sty 2018 3:42:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
8.5.0
radze się wstrzymać wywala CT trzeba od nowa wrzucac config z CT

sprawdzie czy czasem w wersji 8.4.3 nie macie w przestawione w config code na 5000 i wlaczony ogranicznik mocy do kraju

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 22:08:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 29 mar 2009 8:52:02
Posty: 70
u mnie z kolei zaczęły dziać się jakieś dziwne rzeczy... - kilkusekundowe zwiechy całej sieci...po downgrade do 8.3.4 jak ręką odjął...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: alien52, cdee i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 24 sty 2018 13:26:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl