Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 11 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 07 cze 2017 17:41:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
na ISO ? bo ja też tego doświadczyłem

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 19:10:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 671
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Tak - na stronie z ISO.
Stacje mam bez ISO (ona narazie chodzi OK)


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 20:58:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
U mnie dzis iso znow zapodal reebot

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 21:46:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3164
Nie polecam 8.1.3, po aktualizacji wczoraj w nocy kilku urządzeń na próbę, ciągłe info, o rozłączaniu i rebotach, aktualizacja kolejnych już anulowana.

Na AP widać jak rate poleciało zaraz po upgrade

Obrazek


Obrazek

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 22:26:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
lada moment będzie 8.3 juz jest RC z poprawkami

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: czw, 08 cze 2017 7:46:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 923
Lokalizacja: Myszków
Mam u siebie linki na 8.1.3 i nigdzie takich problemów nie zauważyłem. Działa jak działało, nic się złego nie dzieje.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 09 cze 2017 9:24:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3164
i już poprawione 8.1.4


- Fix: Regression in networks operation. In some cases it causes network loops, switch port flapping, and doubled multicast/broadcast packets (affects only v8.1.3)
- Fix: DHCP Address Reservation issue

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 09 cze 2017 9:33:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 671
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
No ale to w zwiazku ze skargami ludzi na flapowanie portow. Ma sie to nijak do nieoczekiwanego rebootu..... Chyba nawet wgrywal nie bede.


Na górę
Post: pt, 09 cze 2017 9:54:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
Potwierdzam rebooty lecą jak głupie ... pewnie naprawią tylko nie chcą się przyznać do błędu

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 09 cze 2017 9:57:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3164
u mnie rebotów nie ma i nie było, tylko właśnie flapki były po upgrade do 8.1.3

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 09 cze 2017 10:58:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 15 sie 2008 9:24:28
Posty: 88
U mnie działa już kilkanaście godzin bez żadnych złych objawów , na razie tylko jeden most.


Na górę
Post: pt, 09 cze 2017 15:47:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3164
8.1.4 to samo mam co na 8.1.3

czyli powrót do 8.0.2

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 09 cze 2017 20:43:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1237
Chyba lepiej zostać na razie na 8.0.2


Na górę
Post: sob, 10 cze 2017 10:03:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 18 wrz 2009 11:43:14
Posty: 315
Mam kilka linków na 8.1.3 i 8.1.4 i żaden nie zalicza rebootów.


Na górę
Post: sob, 10 cze 2017 10:17:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3164
wróciłem do 8.0.2 i jak ręką odjął.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 10 cze 2017 10:40:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 15 sie 2008 9:24:28
Posty: 88
A jednak rozłącza , co kilkanaście godzin rebot.


Na górę
Post: sob, 10 cze 2017 16:53:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 671
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
A juz myslalem, ze to byl jednorazowy incydent.
Niestety - tym razem strona Station zrobila reboot (wersja bez ISO).....


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 7:59:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 224
Lokalizacja: Kraków
U mnie 8.02 też zalicza rebooty co jakiś czas.


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 8:33:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3721
Lokalizacja: Szczecin
Mamy 8.0.2 na wszystkich mostach AC i żadnych rebootów bez powodu nie ma. Wszystkie resety które były wynikają z braku zasilania. Uptime 60 dni nie jest czymś niezwykłym.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 9:33:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 671
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
U mnie tez 8.0.2 byl stabilniutki, a 7.2 maja uptime blisko rok :)


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 18:50:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 211
Version 8.3.0 (XC, WA) Release (June 16, 2017)
--------------------------------------------------------------------

New:
- New: GPS Sync support for airMAX AC
- New: Secondary SSID support on Station mode
- New: Auto-channel width selection on Station if the AP’s channel width is changed
- New: UNMS (Ubiquiti Networks Management System) support
- New: Kick All in Station List for reconnecting all stations from AP
- New: Add Speed Test quick launch button to station list
- New: Remember Credentials For This Session setting for saving User Name and Password in Speed Test tool
- New: Enhanced password change validation for security purposes

Fixes:
- Fix: Sometimes Site Survey shows no results on Station (PTP mode)

WEB UI:
- WEB UI: Show UNMS status and last connection time for Local Device on Dashboard
- WEB UI: Show the tooltip for truncated long device name on Dashboard
- WEB UI: Indication of combined signal on Dashboard when signal difference per chain exceeds recommended maximum of 5 dBm
- WEB UI: Show values in Capacity/Throughput and Signal, Noise & Interference chart legends
- WEB UI: Open Tools menu in front of all other windows
- WEB UI: Invalid parameters error in Speed Test when specifying IP manually
- WEB UI: Dashboard graphs are redrawn when a new Station is connected
- WEB UI: Fixed Distance reporting on Dashboard
- WEB UI: airView scrollbar issue


dziś nowy wyszedł przed sekundą, w końcu dodali - Secondary SSID support on Station mode - przyda się ;)


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 9:22:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 253
co to jest: UNMS (Ubiquiti Networks Management System) ???


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 11:20:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 211
Cebula pisze:
co to jest: UNMS (Ubiquiti Networks Management System) ???

z tego co google powiedzialo to system który stawiasz na linux dziala po www i wyglada tak, mozna sciagnąć wersje alpha z sieci


Załączniki:
UNMS-5.jpg
UNMS-5.jpg [ 65.96 KiB | Przejrzano 1750 razy ]
Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 13:43:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 828
lukasz88 pisze:
Version 8.3.0 (XC, WA) Release (June 16, 2017)
--------------------------------------------------------------------

New:
- New: GPS Sync support for airMAX AC
- New: Secondary SSID support on Station mode
- New: Auto-channel width selection on Station if the AP’s channel width is changed
- New: UNMS (Ubiquiti Networks Management System) support
- New: Kick All in Station List for reconnecting all stations from AP
- New: Add Speed Test quick launch button to station list
- New: Remember Credentials For This Session setting for saving User Name and Password in Speed Test tool
- New: Enhanced password change validation for security purposes

Fixes:
- Fix: Sometimes Site Survey shows no results on Station (PTP mode)

WEB UI:
- WEB UI: Show UNMS status and last connection time for Local Device on Dashboard
- WEB UI: Show the tooltip for truncated long device name on Dashboard
- WEB UI: Indication of combined signal on Dashboard when signal difference per chain exceeds recommended maximum of 5 dBm
- WEB UI: Show values in Capacity/Throughput and Signal, Noise & Interference chart legends
- WEB UI: Open Tools menu in front of all other windows
- WEB UI: Invalid parameters error in Speed Test when specifying IP manually
- WEB UI: Dashboard graphs are redrawn when a new Station is connected
- WEB UI: Fixed Distance reporting on Dashboard
- WEB UI: airView scrollbar issue


dziś nowy wyszedł przed sekundą, w końcu dodali - Secondary SSID support on Station mode - przyda się ;)


Jest też nareszcie funkcja:
Auto-channel width selection on Station if the AP’s channel width is changed


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 20:51:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 671
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Zaczynam juz miec tego dosc.
Trzy dni pod rzad reboot po stronie Station mniej wiecej o tej samej porze.

Echhhh, a tyle tego mam w sieci (wszystko na 7.2) i 100% stabilnosci.

Ktos przerabial juz powrot do 7.2 z 8.x? CT mi zostanie?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 11 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 24 sty 2018 7:56:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl