Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 13 kwie 2016 9:28:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Sa jakieś przecieki kiedy wyjdzie oficjalna wersja softu 6 i 8 ?


Na górę
Post: śr, 13 kwie 2016 15:31:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 05 lut 2011 23:18:01
Posty: 37
Lokalizacja: Jarocin
witam
A czy mozna soft AIR OS ze sprzetu UBNT-LBE-M5-23 wgrac do sprzetu UBNT-LBE-5AC-23 ?.
Chodzi mi o to zeby obsłuzyc M5 Airmax na spzecie AC?
Próbował ktoś ? CZy sa jkaies przeciwskazania zeby to poszło ?


Na górę
Post: ndz, 17 kwie 2016 22:48:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 435
Lokalizacja: Toruń
matek84 pisze:
Sa jakieś przecieki kiedy wyjdzie oficjalna wersja softu 6 i 8 ?

Póki co jest kolejna beta

Cytuj:
v8.0-BETA10 changelog:


- Fix: Stability fixes (random AP/Station reboots, crashes)
- Fix: Memory usage optimization
- Fix: Flow Control is disabled when upgrading
- Fix: Traffic stops on 11N station in airMAX AC Mixed mode
- Fix: Site Survey drops link on AP and goes into DFS Wait state
- Fix: Lower MTU fragmentation fix
- Fix: NAT helper modules (SIP PPTP FTP RTSP) fail to load/unload on soft restart
- Fix: Fixed PPPOE interface counter issues in Device Details
- Fix: airOS security improvements

- WEB UI: Site Survey isn't showing more than 100 APs
- WEB UI: Improved values alignment in Site Survey
- WEB UI: Improved TX/RX PPS values alignment in Station List
- WEB UI: Automatically create BRIDGE interface for each new VLANs in AP-Router setup (due to the low performance when WLAN0.vlan_id isn't included in BRIDGE)

XC: http://www.ubnt.com/downloads/11AC-fw-i ... 5.1554.bin
WA: http://www.ubnt.com/downloads/11AC-fw-i ... 5.1553.bin


Na górę
Post: wt, 26 kwie 2016 23:20:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2446
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
czy to normalne że jak ustawiłem sprzęt AC UBNT w PTP mam zakres 4.9-6.1 (wg. rozwijalnej listy kanałów)

natomiast po ustawieniu PTMP mam od 5480-5860 zmieniałem 5000 na 511 ale bez zmian, czytałem o tym na forum ale nie mogę teraz znaleść potwierdzenia


Na górę
Post: śr, 27 kwie 2016 6:43:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 23 lut 2010 17:23:14
Posty: 283
Lokalizacja: Lithuania
Baza UBIQUITI LiteBeam LBE-5ac-16-120,
klient UBIQUITI LiteBeam 5AC 23dBi .
v8.0-beta10
Dziala tylko na 20 mhz, na 40 mhz nie ma polaczenia.
Country code 5000.
Jak uruchomic na 40 mhz?

_________________
Mogą być błędy z polskiego, jestem z Litwy


Na górę
Post: śr, 27 kwie 2016 10:01:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3340
Lokalizacja: Mazury
Ktoś coś wie na temat wsparcia A i N na sprzęcie AC ?

_________________
# Pytaj o generowanie JPK VAT (v2 oraz v3) / FA (v1) na starych LMS-ach ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: śr, 27 kwie 2016 20:08:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 07 kwie 2009 22:20:54
Posty: 1330
nie polecam miksowac AC z N, niby dziala ale nie dziala. Niby naprawili to w becie 10 ale nie naprawili. Symptomy sa takie ze przy wiekszej liczbie nawiazywanych sesji klienci w N nie maja transmisji. Pomaga kick z AP i po sekundzie wszystko wraca do normy. CO jest wkoorwiajace bo nigdy nie wiesz kiedy sie zamrozi sesja. Czasami dziala tydzien czasami godzine.

_________________
CHCIAŁEM ZAŁOŻYĆ NET 5G NA PENDRIVE 4GB DA RADE?


Na górę
Post: śr, 27 kwie 2016 22:20:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 850
grabarz pisze:
nie polecam miksowac AC z N, niby dziala ale nie dziala. Niby naprawili to w becie 10 ale nie naprawili. Symptomy sa takie ze przy wiekszej liczbie nawiazywanych sesji klienci w N nie maja transmisji. Pomaga kick z AP i po sekundzie wszystko wraca do normy. CO jest wkoorwiajace bo nigdy nie wiesz kiedy sie zamrozi sesja. Czasami dziala tydzien czasami godzine.

Nie zgodzę się z Tobą. Mamy obecnie na R5AC lite ponad 50 końcówek soft na AP 8.0 beta 10 klienci 6.0 beta 7 i ponad dwa tygodnie bez problemu. Wcześniej na AP był beta 7 i również ponad 3 tygodnie bez problemu. Oczywiście jest większy ping ale jest akceptowalny , zyskaliśmy dużo większą wydajność AP w porównaniu z RM5.


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 1:02:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 07 kwie 2009 22:20:54
Posty: 1330
czy uzywasz na koncowkach PB czy NB? bo moze tu jest problem. Ja mam wszedzie PB i nie jest dobrze. Rozne nadajniki, rozni klienci, nie ma zasady. Ostatnio nawet zawiesil sie most PB M - PB AC. Czy sprzedajesz cos wiecej niz 50 mega? bo zauwazylem te problemy przy wiekszej predkosci i wiekszej ilosci sesji

_________________
CHCIAŁEM ZAŁOŻYĆ NET 5G NA PENDRIVE 4GB DA RADE?


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 12:23:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 693
alien52 pisze:
Nie zgodzę się z Tobą. Mamy obecnie na R5AC lite ponad 50 końcówek soft na AP 8.0 beta 10 klienci 6.0 beta 7 i ponad dwa tygodnie bez problemu. Wcześniej na AP był beta 7 i również ponad 3 tygodnie bez problemu. Oczywiście jest większy ping ale jest akceptowalny , zyskaliśmy dużo większą wydajność AP w porównaniu z RM5.

Zyskaliście, rozumiem, że na końcówkach AC bo dla końcówek N to nie ma znaczenia co jest na bazie, czy N czy AC

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 13:29:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 850
cserf pisze:
alien52 pisze:
Nie zgodzę się z Tobą. Mamy obecnie na R5AC lite ponad 50 końcówek soft na AP 8.0 beta 10 klienci 6.0 beta 7 i ponad dwa tygodnie bez problemu. Wcześniej na AP był beta 7 i również ponad 3 tygodnie bez problemu. Oczywiście jest większy ping ale jest akceptowalny , zyskaliśmy dużo większą wydajność AP w porównaniu z RM5.

Zyskaliście, rozumiem, że na końcówkach AC bo dla końcówek N to nie ma znaczenia co jest na bazie, czy N czy AC


Dla końcówek AC to wiadomo że w połączeniu z R5AC lite czy R5AC PTMP wydajność duża , natomiast ja piszę o przypadku kiedy na AP jest R5AC lite a końcówki w N. Tutaj naprawdę duża różnica jest miedzy zwykłym rocketem M5. Wydajność AP wzrosła do około 100Mb przy 20MHz kanale. Klienci są różni NB ,PB, locoM5 ,M5. Spokojnie oferuje na tym taryfę 30Mb ale podczas testów u klienta to wychodziło ponad 80Mb download na speedtescie.
Jedynie do czego mozna sie doczepić to wzrost pingu do klienta z AP do okolo 3 - 5ms.
To co jeszcze zaobserwowałem na AP to to że RX u klientów się poprawiły i trzymają dość wyskoko z TX jest trochę gorzej ale upload wiadomo jest dużo mniejszy. Ogólnie naprawde na plus. Czekam tylko jak dopracują te duże pingi.


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 20:41:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3286
Czy ktoś ma ubnt ac w mocno zaszumionym terenie?
Miasto powiatowe i wygląda to tak:

Obrazek


ping i prędkości mizerne

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 20:55:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 435
Lokalizacja: Toruń
A ja odpaliłem kolejny nadajnik na rocket AC PTMP i tu lipa bo gubi pingi. zarówno końcówki N jak i AC (te trochę mniej).
Powiedzmy stacja N ma sygnał -56 spina się na 144/144Mbps, zamyka lan w 20MHz, tylko bez obciążenia gubi 3% pingów, a tunel zapięty do niej gubi 30% pingów, średnie pingi do stacji wzrosły względem zwykłego rocketa z 2-3ms do 5-8, a na tunelu z 5ms do 40ms. I co z tym począć? Wrócić do zwykłego rocketa?


Na górę
Post: pt, 29 kwie 2016 19:00:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 435
Lokalizacja: Toruń
Stary rocket w tym całym szumie przy 30MHz przerzucał 50Mbps, w 20MHz 35Mbps, ale ping nie uciekał


Na górę
Post: pn, 23 maja 2016 16:44:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 09 cze 2009 9:40:36
Posty: 633
Podbiję temat..

Coś się zmieniło ? Jakieś nowości ? Oprócz wirusa :)
Czy testował już ktoś Rocketa z Prism i końcówkami AC ?
Podzielcie się wiedzą :)


Na górę
Post: pt, 27 maja 2016 19:52:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 435
Lokalizacja: Toruń
lysy500 pisze:
Podbiję temat..

Coś się zmieniło ? Jakieś nowości ? Oprócz wirusa :)

Nowa beta
Cytuj:
v8.0-BETA13 changelog:


- New: Security enhancements
- New: Added Noise Floor reporting on Dashboard
- New: Enable Block management access on WAN when switching to Router mode
- New: Activation of revised UNII band for PowerBeam 5AC 620
- New: Disable custom scripts usage
- New: lighttpd update to v1.4.39

- Fix: Security updates and improvements (malware scripts check, removal and restrictions)
- Fix: Stability fixes (random AP/Station reboots & crashes)
- Fix: Stations don't connect back if scan list is changed while scanning
- Fix: Fixed reporting of airMAC AC Mixed mode in PTP mode
- Fix: AirView is collecting data only from one antenna chain
- Fix: Changing Max Data Rate setting takes effect only after re-established connection

- WEB UI: Site Survey Graphical View sometimes doesn't show frequencies
- WEB UI: Fixed MAC Address values visibility in Site Survey
- WEB UI: Changed color of Manage airGateWay button in Device Details


XC: http://www.ubnt.com/downloads/11AC-fw-i ... 5.1527.bin
WA: http://www.ubnt.com/downloads/11AC-fw-i ... 5.1528.bin


Na górę
Post: pn, 30 maja 2016 8:11:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 09 cze 2009 9:40:36
Posty: 633
A jak pingi o których pisałeś ?
Dalej wypadają ?

Masz jakaś bazę na samych końcówkach AC ?
Pozapychałem trochę sektory i zamiast nowego w M dumam nad AC, ale chyba nikt za mocno się nie wyrywa z nimi.
Trochę jestem za mały na beta testera..


Na górę
Post: pn, 30 maja 2016 14:57:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 435
Lokalizacja: Toruń
lysy500 pisze:
A jak pingi o których pisałeś ?
Dalej wypadają ?

Masz jakaś bazę na samych końcówkach AC ?
Pozapychałem trochę sektory i zamiast nowego w M dumam nad AC, ale chyba nikt za mocno się nie wyrywa z nimi.
Trochę jestem za mały na beta testera..

Nie testowałem, wyszedłem z założenia, że lepsze stabilne N o niskiej przepustowości niż szybkie AC z długimi czasami.
Mam jedną bazę w mniej zaszumionym terenie N/AC i tam śmiga dobrze. Jak powiesiłem na czubku komina to zaczęły się cuda dziać, o których pisałem.
Mam kilka linków ptp na ubnt AC i te też śmigają bez zarzutu, niski ping super przepustowość.
Czekam na rocketa prism do tego sektor, albo AC od ubnt, albo od RF Elements.


Na górę
Post: pn, 30 maja 2016 21:33:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 439
Lokalizacja: Limanowa
m4ci3k pisze:
lysy500 pisze:
A jak pingi o których pisałeś ?
Dalej wypadają ?


Nie testowałem, wyszedłem z założenia, że lepsze stabilne N o niskiej przepustowości niż szybkie AC z długimi czasami.


W trybie PTMP AC pingi bez zarzutu, w trybie Mixed wydajność spada i pingi trochę rosną ale bez tragedii.

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: sob, 11 cze 2016 12:29:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 435
Lokalizacja: Toruń
I kolejna beta

v8.0-BETA14 changelog:

- New: Added missing iptables modules to allow DSCP marking

- Fix: Enable custom scripts usage in regular BETA firmwares until final
- Fix: Device is leaking memory after auto-provisioning with airGateway
- Fix: Ping Watchdog Support info warning doesn't disappear
- Fix: AP becomes invisible after jumping to another channel after DFS event
- Fix: DHCP on Multiple LAN interfaces separate DNS not working
- Fix: Device crashes when sending many UDP packets to open UDP port
- Fix: PPPoE blank password sending user@domain.com
- Fix: airOS security improvements

- WEB UI: Improvements in WEB UI on small screens like mobile

XC: http://www.ubnt.com/downloads/11AC-fw-i ... 0.1509.bin
WA: http://www.ubnt.com/downloads/11AC-fw-i ... 0.1509.bin


Na górę
Post: śr, 15 cze 2016 23:22:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2446
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
odświeżę i ten temat :)

czy ktoś posiada bazę składająca sie z ROCKET AC + antena OMNI 13dbi (oczywiście nie jest to dedykowany zestaw) ale mam lokalizacje gdzie chciałem na początku dać taki zestaw ???


Na górę
Post: czw, 16 cze 2016 0:53:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16399
Lokalizacja: Nowa Ruda
Na razie wdrożeń AC mam niewiele, ale na nadajnikach na których póki co śmiga AC jest naprawdę przyzwoicie i to nawet w miksie AC/N. Eter generalnie zapchany ale antenami są produkty RF Elements - na zwykłych starych sektorach bałbym się używać AC.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 16 cze 2016 8:56:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Których używasz sektorów? Tych największych ?


Na górę
Post: czw, 16 cze 2016 10:27:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16399
Lokalizacja: Nowa Ruda
16-17dBi.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 16 cze 2016 13:02:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 333
Lokalizacja: Polska
broken pisze:
Na razie wdrożeń AC mam niewiele, ale na nadajnikach na których póki co śmiga AC jest naprawdę przyzwoicie i to nawet w miksie AC/N. Eter generalnie zapchany ale antenami są produkty RF Elements - na zwykłych starych sektorach bałbym się używać AC.

Zwyklych w sensie ubi ?

_________________
[b]Tel:791334345 AW3387-RIPE, Członek Klastrów PKICT.pl i e-Poludnie. [/b]


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot], venthyln i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 kwie 2018 0:46:57

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl