Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 09 mar 2015 13:58:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 433
Lokalizacja: Toruń
A czy któryś z kolegów uruchomił produkcyjnie rocketa z prismem? Jeśli tak, to jakie obserwacje przeprowadził i jakie wyciągnął wnioski?


Na górę
Post: czw, 18 cze 2015 1:13:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 22 sty 2015 13:22:53
Posty: 46
2x NanoBeam 5AC 19dBi - most
na jakiej max odległości można stosować w bardzo zaszumionym eterze


a mam rozkmine nad mostem tego typu czy radiowo to się dobrze będzie spinało...
baza NanoBeam 5AC 19dBi <=> klient Ubiquiti PowerBeam AC 500
link 3 km - eter b. zaszumiony
na bazie mniej płacę za małe anteny i dlatego


Na górę
Post: czw, 18 cze 2015 10:10:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2522
Lokalizacja: Wrocław
akronix pisze:
2x NanoBeam 5AC 19dBi - most
na jakiej max odległości można stosować w bardzo zaszumionym eterze



2km max

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: pn, 22 cze 2015 23:04:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 22 sty 2015 13:22:53
Posty: 46
cabana pisze:
Stego co wiem to czekają na wersje nanobeam 400 ac :)

Gdzie takie fajne wieści wyczytałeś bo już kilka miesięcy po Twoim poście :D a tu nic nie słychać o 400 AC


Na górę
Post: pn, 22 cze 2015 23:39:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2522
Lokalizacja: Wrocław
Było coś na forum ubnt ale temat ucichł :(

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: wt, 23 cze 2015 0:35:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 22 sty 2015 13:22:53
Posty: 46
Szkoda bo 19 dbi to czasem za mało a anteny 500 mm to nawet mnie straszą wielkością


A czy mnie oczy mylą czy w UBNT AP PTMP AC jest organicznie do szerokości kanału do 40 MHz przy połączeniach ustawionych PTMP ? Jak włączyć 80 MHz ?


Na górę
Post: wt, 23 cze 2015 6:33:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 06 paź 2009 12:27:22
Posty: 245
Lokalizacja: Polska/
mam pytanie czy stosujecie modele anten typowo pod AC na stacje bazowe czy też może wcześniejsze modele np http://cdr.pl/p667,ubiquiti-airmax-dual ... 9-dbi.html i jak sie spisują


Na górę
Post: śr, 02 mar 2016 22:25:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 18 lip 2010 11:58:53
Posty: 110
Koledzy - odgrzebuję temat.
Czy na obecną chwilę można podłączyć do NB ac NB M5 A/N?


Na górę
Post: czw, 17 mar 2016 22:18:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 333
Lokalizacja: Polska
No niestety mi sie nie udaje : NanoBeam M5 do LiteBeam 5AC 16 120

_________________
[b]Tel:791334345 AW3387-RIPE, Członek Klastrów PKICT.pl i e-Poludnie. [/b]


Na górę
Post: czw, 17 mar 2016 22:42:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3164
da się, tylko soft 6 do 8

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 17 mar 2016 22:59:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 09 gru 2006 9:50:55
Posty: 110
da się ale szkoda, że nie można podłączyć AC do sektora XM.


Na górę
Post: pt, 18 mar 2016 9:40:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 333
Lokalizacja: Polska
Mam na nono beam m5 6 beta najnowsza i 8 na sektorku widzi sektor ale nie mozna go wybrac i sie polaczyc.

_________________
[b]Tel:791334345 AW3387-RIPE, Członek Klastrów PKICT.pl i e-Poludnie. [/b]


Na górę
Post: pt, 18 mar 2016 17:49:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 828
aro_w pisze:
Mam na nono beam m5 6 beta najnowsza i 8 na sektorku widzi sektor ale nie mozna go wybrac i sie polaczyc.

a masz wybrany na rockecie tryb
AP PTMP AirMax Mixed?


Na górę
Post: sob, 19 mar 2016 12:26:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 333
Lokalizacja: Polska
Ok. Działa. Problem jest z tym ze u klienta w n nie mozna wykonac skanowania sieci .

_________________
[b]Tel:791334345 AW3387-RIPE, Członek Klastrów PKICT.pl i e-Poludnie. [/b]


Na górę
Post: pn, 21 mar 2016 20:35:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 333
Lokalizacja: Polska
W trybie Mixed wywala klientów co chwile z sektora.

_________________
[b]Tel:791334345 AW3387-RIPE, Członek Klastrów PKICT.pl i e-Poludnie. [/b]


Na górę
Post: pn, 21 mar 2016 20:40:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2305
OK, podsumowując, kto odpowie:
- Jaki, na dzień dzisiejszy, soft jest najstabilniejszy żeby wymieszać N z AC ?
i powoli zmieniać sprzęt na AC :)


Na górę
Post: wt, 22 mar 2016 8:30:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 333
Lokalizacja: Polska
Moim zdaniem za wcześnie na to . Softy są bardzo niestabilne i do puki nie pojawi się coś stable to raczej ja nie zaryzykuje. Aczkolwiek to raczej softy 8.x.x.x na sektorze sprawia problem.

_________________
[b]Tel:791334345 AW3387-RIPE, Członek Klastrów PKICT.pl i e-Poludnie. [/b]


Na górę
Post: wt, 22 mar 2016 8:35:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1538
Lokalizacja: szczecin
dziwne
u mnie na tych najnowszych betach - 8 dziala bez problemu
i na rocket ptmp i na litebeam, wymieszane z N
fakt ze ping z czystego AC podniosl sie na tych softach

_________________
http://www.tarniny.pl - Internet Szczecin
http://www.anteny.szczecin.pl - Montaż anten Szczecin


Na górę
Post: wt, 22 mar 2016 18:30:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 333
Lokalizacja: Polska
Co chwile rozlaczalo wszystkich klientow.

_________________
[b]Tel:791334345 AW3387-RIPE, Członek Klastrów PKICT.pl i e-Poludnie. [/b]


Na górę
Post: wt, 22 mar 2016 22:10:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Jedni piszą że działa Mixed Airmax AC -N a inni piszę że nie działa . To czy jedni kupują inny sprzęt od innych ? Bo jeżeli ktoś pisze że ma podłączonych 20 stacji i działa ok , to wydaje mi się że jak zainstaluje to samo u siebie to powinno żyć :)
Pytanie czemu u jednych działa a u drugich nie ?


Na górę
Post: wt, 22 mar 2016 23:48:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 828
matek84 pisze:
Jedni piszą że działa Mixed Airmax AC -N a inni piszę że nie działa . To czy jedni kupują inny sprzęt od innych ? Bo jeżeli ktoś pisze że ma podłączonych 20 stacji i działa ok , to wydaje mi się że jak zainstaluje to samo u siebie to powinno żyć :)
Pytanie czemu u jednych działa a u drugich nie ?

my mamy podpiętych na tym prawie 50 klientów i nic nie rozłącza. Rocket AC lite.


Na górę
Post: śr, 23 mar 2016 0:02:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
O proszę jak ładnie:)
Mixed AC-N czy same Nki ?


Na górę
Post: śr, 23 mar 2016 13:02:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 828
Same N-ki
Tryb pracy na AP wlaczony Mixed.


Na górę
Post: śr, 23 mar 2016 20:12:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
A wydajność? Odczuliście poprawę ? Więcej leci niż leciało na rockecie M5 ?


Na górę
Post: śr, 23 mar 2016 22:03:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 828
matek84 pisze:
A wydajność? Odczuliście poprawę ? Więcej leci niż leciało na rockecie M5 ?

Jakies 50% lepiej. Wcześniej na speed test wbudowanym w ubnt pokazywało około 45Mb do sektora a teraz około 92 Mb.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: widi i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 24 sty 2018 7:51:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl