Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 02 mar 2015 12:58:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 08 mar 2008 20:20:32
Posty: 174
Stawiam nowy nadajnik na sprzęcie AC od ubnt. Na początek 3 sektory po 45* z rocketami lite .Zasilenie tego w pasmo jest na radioli .
Pytanie jakie pakiety sprzedawać .Czy 70Mbps /10Mbps to będzie przegięcie przy 20Mhz ? Liczę około 25 osób na sektor , klienci do 3km .

Czytając zagraniczne fora , to chwalą się że po 50Mbps sprzedają na 20Mhz i nie ma żadnego problemu .
Mało w tej chwili osób chwali się jak działa AC w praniu .Czyżby tak dobrze działało że szkoda chwalić ?
Czy jednak brak kasy na modyfikacje i czekacie na rozwój sytuacji ?


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 14:50:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Ja szczerze powiem że sam nie wiem co robić , Mam ze 100 nadajników i wszystko w 90% podpięte na UBNT a Arimaxie , więc teraz co ? Każdy nadajnik muszę modernizować na AC i klientom urządzenia na AC też trzeba dać, najlepsze rozwiązanie by było aby tylko na początek podmieniać Rocketa z N na AC a sprzęt kliencki był ten sam i współpracował z AC . Ja czekam...
Co do nowej bazy to bym robił chyba już w AC


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 19:36:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1934
W tym miesiącu ma się pojawić u nas oficjalnie Rocket AC PTMP, który podobno zajebiście działa. Według forum UBNT to zakłócenia z sąsiednich nadajników mu nie straszne! :)

Wszystkie nowe bazówki własnie planuję na tym stawiać, jak tylko się pojawi w sprzedaży.


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 20:09:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Mnie ciekawi czy da się podpiąć zwykłe N pod AC i jaką wtedy by miało wydajność AC , jeżeli np. do Rocketa AC podpiętych by było 10 stacji AC i 10stacji N (np. NS M5) , czy to wogóle ma prawo działać.


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 20:29:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2191
jak na razie nie da się podpiąć m5 do AC
mamy jeden link na krokiecie AC i po 10 dniach zaliczył zwis tzn zamarła komunikacja na radiu
ruchu był niewielki

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 20:31:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1934
ludozerca pisze:
jak na razie nie da się podpiąć m5 do AC
mamy jeden link na krokiecie AC i po 10 dniach zaliczył zwis tzn zamarła komunikacja na radiu
ruchu był niewielki
Mam link z uptime od 6 miesięcy i nigdy nie miałem zwiechy:)


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 20:37:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 29 sty 2005 19:51:43
Posty: 687
Lokalizacja: Koluszki
jaka wersja softu ? 7.0.3u1 przelatuje ponad dn 100 / up 30 .

inna wersja u mnie powodowała zawieszenie na radiu .


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 20:44:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
u mnie na sofcie v7.0.2-u1 od 2tygodni działa , co będzie dalej czas pokaże


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 20:56:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1934
Ja mam 7.1rc i jest rock solid.


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 22:21:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2191
dominiaz pisze:
ludozerca pisze:
jak na razie nie da się podpiąć m5 do AC
mamy jeden link na krokiecie AC i po 10 dniach zaliczył zwis tzn zamarła komunikacja na radiu
ruchu był niewielki
Mam link z uptime od 6 miesięcy i nigdy nie miałem zwiechy:)

ciekawe jak taki uptime jak ac-ki lite pojawiły się 2 miechy temu :jezyk:

soft 7.1rc

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 22:48:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2453
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
może nie pół roku ale zasada się sprawdza "jak coś działa to nie ruszam" :)


Załączniki:
ubnt ac.png
ubnt ac.png [ 24.91 KiB | Przejrzano 4842 razy ]
Na górę
Post: wt, 03 mar 2015 10:08:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 29 sty 2005 19:51:43
Posty: 687
Lokalizacja: Koluszki
mam uptime o 24h wyższy :)


Na górę
Post: wt, 03 mar 2015 10:33:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 23 lut 2010 17:23:14
Posty: 283
Lokalizacja: Lithuania
Czy kto ma te malutkie ?
NanoBeam 5AC 19dBi
Dobrze dzialajo ?

_________________
Mogą być błędy z polskiego, jestem z Litwy


Na górę
Post: wt, 03 mar 2015 17:14:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 06 kwie 2011 10:14:47
Posty: 112
u nas mamy kilka szt i jako cpe smigaja ale jako mosty niestety procek siada


Na górę
Post: wt, 03 mar 2015 19:44:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Przy jakim ruchu procek siada?
Mam jeden most na 2x AC 19dBi i leci tam w szczycie 80-90M i nie widzę aby coś się tam działo.
Chyba że przy dużo większej przepustowości jest problem


Na górę
Post: czw, 05 mar 2015 21:38:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 30 mar 2014 0:22:17
Posty: 266
Lokalizacja: wrzaca
powieszone zapomniane ok 60Mbit bo baza nowa


Załączniki:
ac.jpg
ac.jpg [ 19.13 KiB | Przejrzano 4363 razy ]
Na górę
Post: pt, 06 mar 2015 7:23:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 243
Lokalizacja: Kraków
Na jaka odległość? Dużo syfu w eterze?


Na górę
Post: pt, 06 mar 2015 13:09:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 30 mar 2014 0:22:17
Posty: 266
Lokalizacja: wrzaca
matszosa pisze:
Na jaka odległość? Dużo syfu w eterze?

3,2 km syfu troche przy wyjsciu


Na górę
Post: pt, 06 mar 2015 15:42:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 23 sie 2010 22:04:35
Posty: 27
Koledzy a dając na nadajnik Rocket M5 AC PTMP AIRPRISM, podepne beamy ac bez AIRPRISM? Nadajnik troche zaszumiony fajnie jakby to działało tylko czy wykorzysta się zalety airprisma.


Na górę
Post: pt, 06 mar 2015 16:20:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 461
Lokalizacja: Limanowa
Fantomas pisze:
Koledzy a dając na nadajnik Rocket M5 AC PTMP AIRPRISM, podepne beamy ac bez AIRPRISM? Nadajnik troche zaszumiony fajnie jakby to działało tylko czy wykorzysta się zalety airprisma.


Airprism w przypadku Cpe ma mniejsze znaczenie, ze względu na mniejsze wiązki i mniej zbieranego syfu (przeważnie montowane gdzieś na ścianie itp.).
Zdecydowanie zalety Airprism będą lepiej wykorzystane przy sektorach o szerokich wiązkach, przeważnie położonych w wysokim punkcie, gdzie zbierają dużo syfu.

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: pt, 06 mar 2015 18:07:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Kolega pytał o to czy Beam Ac podepnie się do Rocketa AC AIRprism i czy będzie to działało lepiej jak by podpiął do zwykłego rocketa , gdyż na bazie ma więcej syfu.
Przynajmniej tak mi się wydaję że o to chodziło :) i sam jestem ciekawe czy to śmiga bo nie testowałem.


Na górę
Post: pt, 06 mar 2015 21:00:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 23 sie 2010 22:04:35
Posty: 27
Dokładnie matek84 o to mi chodziło.


Na górę
Post: ndz, 08 mar 2015 10:01:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 29 mar 2009 8:52:02
Posty: 94
1. Nigdzie nie znalazłem, czy docelowo rocket ac ptmp będzie obsługiwał sprzęt pracujący w AN?
2. Czy pojawi się urządzenie - nanostation w wersji AC? czasem klientom w bloku wieszam na dociepleniu przy oknie nanostation i nawet to niezle wygląda, nanobeam'a już tak nie powiesze....


Na górę
Post: ndz, 08 mar 2015 10:08:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2585
Lokalizacja: Wrocław
Stego co wiem to czekają na wersje nanobeam 400 ac :)


Na górę
Post: ndz, 08 mar 2015 10:39:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
OOO NanoBeam 400 AC. Ja też czekam:)
Kiedy to powinno się pokazać ? Coś już wiadomo ?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 6 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 24 cze 2018 20:44:58

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl