Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6
Autor Wiadomość
Post: wt, 12 wrz 2017 15:52:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 828
decha pisze:
Cebula pisze:
@decha, ja powiesilem dopiero kilka sektorow LitebeamAC i kilka koncowek dopiero z predkosciami 10-15Mbit i dziala ladnie, pingi jednocyfrowe srednio 2-3ms, na koncowkach LitebeamAC23(grid), wymienilem tez stary most na PowerBeamAC400 na 7km i pingi jeszcze lepsze bo srednio 2ms, szerokosc kanalow wszedzie 20Mhz

Ok a czy próbowałeś na jednym z klientów osiągnąć np. > 50Mbit albo inaczej jaki max uzyskałeś ?

Dla klienta w AC 50Mb nie jest straszym wyczynem. Obecnie wyciągamy na tym pakiety po 70Mb ale da sie więcej. Na Ap założony rocketac prism narazie bez syn gps bo pingi wysokie na tym były. Wisi tam 30 klientów i wszyscy testowo otrzymali taka predkosc. Do tej pory nikt nie zgłaszał problemów z prędkościa. Dział od 6 miesięcy.


Na górę
Post: śr, 13 wrz 2017 16:31:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 648
ja próbuję sił z Rocket AC Lite/LiteBeam 120 AC w trybie AP MIXED.
18 stacji podłączonych, 3 x AC, 15xN, 2 stacje N poniżej -80dB
do stacji klienckich AC co kilkanaście sekund dławił się ping na ok 5 sekund.
Pomogła zmiana na BS TX Rate z 8x na 6x
Dławienie widać wynikało z częstej negocjacji prędkości.

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 6:48:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 253
alien52 pisze:
decha pisze:
Cebula pisze:
@decha, ja powiesilem dopiero kilka sektorow LitebeamAC i kilka koncowek dopiero z predkosciami 10-15Mbit i dziala ladnie, pingi jednocyfrowe srednio 2-3ms, na koncowkach LitebeamAC23(grid), wymienilem tez stary most na PowerBeamAC400 na 7km i pingi jeszcze lepsze bo srednio 2ms, szerokosc kanalow wszedzie 20Mhz

Ok a czy próbowałeś na jednym z klientów osiągnąć np. > 50Mbit albo inaczej jaki max uzyskałeś ?

Dla klienta w AC 50Mb nie jest straszym wyczynem. Obecnie wyciągamy na tym pakiety po 70Mb ale da sie więcej. Na Ap założony rocketac prism narazie bez syn gps bo pingi wysokie na tym były. Wisi tam 30 klientów i wszyscy testowo otrzymali taka predkosc. Do tej pory nikt nie zgłaszał problemów z prędkościa. Dział od 6 miesięcy.


ostatnie pakiety w ac jakie mam to do 35Mbit i do 80Mbit, kanal 20Mhz, po jednej hopce bylo cos chyba ponad 70Mbit, ale cos jest nie tak z routerami wifi - speed test przez nie nizszy niz na kablu WTF? w przyszlym roku planuje wieksze predkosci :zlosnik:


Na górę
Post: czw, 21 wrz 2017 7:36:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 18 wrz 2017 8:39:37
Posty: 5
Cebula pisze:
alien52 pisze:
decha pisze:
Ok a czy próbowałeś na jednym z klientów osiągnąć np. > 50Mbit albo inaczej jaki max uzyskałeś ?

Dla klienta w AC 50Mb nie jest straszym wyczynem. Obecnie wyciągamy na tym pakiety po 70Mb ale da sie więcej. Na Ap założony rocketac prism narazie bez syn gps bo pingi wysokie na tym były. Wisi tam 30 klientów i wszyscy testowo otrzymali taka predkosc. Do tej pory nikt nie zgłaszał problemów z prędkościa. Dział od 6 miesięcy.


ostatnie pakiety w ac jakie mam to do 35Mbit i do 80Mbit, kanal 20Mhz, po jednej hopce bylo cos chyba ponad 70Mbit, ale cos jest nie tak z routerami wifi - speed test przez nie nizszy niz na kablu WTF? w przyszlym roku planuje wieksze predkosci :zlosnik:


hi
bo stosujesz nieodpowiednie routery (te tzw niskobudżetowe nie maja wydajności miedzy wan-a-lan )
albo zla konfiguracja musisz na antenie zrobić NAT a router w tryb bridga.


Na górę
Post: czw, 21 wrz 2017 7:44:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 18 wrz 2017 8:39:37
Posty: 5
cserf pisze:
ja próbuję sił z Rocket AC Lite/LiteBeam 120 AC w trybie AP MIXED.
18 stacji podłączonych, 3 x AC, 15xN, 2 stacje N poniżej -80dB
do stacji klienckich AC co kilkanaście sekund dławił się ping na ok 5 sekund.
Pomogła zmiana na BS TX Rate z 8x na 6x
Dławienie widać wynikało z częstej negocjacji prędkości.


my mamy po kilkanaście takich nadajników a userow więcej zapiętych
twoje dławienie skończy się jak sygnały userow nie będą mniejsze niż -69. przy -70 -72 zdarzały się zamrożenia stacji roboczych i tylko wyrzucenie/rozłączenie ich nadajnika pomagało.
na kanale 40MHz loco m5 w trybie nat/router przewala stabilnie 70Mb ; a w porywach 80Mb
w trybie bridgre zamyka port 100Mb
warunek sygnal jak wylaczysz te 2 stacje ze slabym sygnalem zobaczysz ze reszta bedzie dzialac lepiej


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 12:14:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 253
jechoniasz pisze:
Cebula pisze:
alien52 pisze:
Dla klienta w AC 50Mb nie jest straszym wyczynem. Obecnie wyciągamy na tym pakiety po 70Mb ale da sie więcej. Na Ap założony rocketac prism narazie bez syn gps bo pingi wysokie na tym były. Wisi tam 30 klientów i wszyscy testowo otrzymali taka predkosc. Do tej pory nikt nie zgłaszał problemów z prędkościa. Dział od 6 miesięcy.


ostatnie pakiety w ac jakie mam to do 35Mbit i do 80Mbit, kanal 20Mhz, po jednej hopce bylo cos chyba ponad 70Mbit, ale cos jest nie tak z routerami wifi - speed test przez nie nizszy niz na kablu WTF? w przyszlym roku planuje wieksze predkosci :zlosnik:


hi
bo stosujesz nieodpowiednie routery (te tzw niskobudżetowe nie maja wydajności miedzy wan-a-lan )
albo zla konfiguracja musisz na antenie zrobić NAT a router w tryb bridga.


no tak TpLinki , poleci ktos cos dobrego z routerow klienckich 2.4ghz, w miare normalnych cenowo?


Na górę
Post: sob, 11 lis 2017 11:06:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4972
ale jakie prędkości chcesz na nich uzyskać? Temat jest o nadajniku w ac, a ty z ruterami na 2,4 wyskakujesz...
Narazie bardzo fajnie u mnie i kilku znajomych sprawdzają się totolinki. Mam nadzieję że nie stanie się jak z netisem.


Na górę
Post: sob, 11 lis 2017 11:20:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 253
sorry znalazlem juz temat: viewtopic.php?f=17&t=51326

sprobuje tego Asusa RT-N12+ :) , predkosci mnie interesuja do 100Mbit


Na górę
Post: pn, 20 lis 2017 13:40:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 07 kwie 2017 11:02:04
Posty: 7
Ja mam powieszonych kilka baz na Rocket Prism w trybie PTMP i wpinam w nie klientów na NanoBeam AC 19. Prędkości wychodzą prawidłowe, ale są sporo gorsze czasy niż na N. Dla przykładu na zwykłych PowerBeam mam czasy do 10 ms, a na AC do 40 ms. Miał ktoś z Was podobne problemy i wie jak je rozwiązać? Testowałem już na różnych kanałach, niższych prędkościach i nadal to samo.


Na górę
Post: pn, 20 lis 2017 18:12:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 419
Lokalizacja: Limanowa
tomek159951 pisze:
Ja mam powieszonych kilka baz na Rocket Prism w trybie PTMP i wpinam w nie klientów na NanoBeam AC 19. Prędkości wychodzą prawidłowe, ale są sporo gorsze czasy niż na N. Dla przykładu na zwykłych PowerBeam mam czasy do 10 ms, a na AC do 40 ms. Miał ktoś z Was podobne problemy i wie jak je rozwiązać? Testowałem już na różnych kanałach, niższych prędkościach i nadal to samo.


Po podmianie rocketa serii M na AC(bez włączonego prisma, ta sama antena częstotliwość itp) spadek lateny nawet o kilka ms.

ps. jaki masz najsłabszy sygnał na antenie?

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: wt, 21 lis 2017 10:34:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 07 kwie 2017 11:02:04
Posty: 7
Najsłabszy sygnał z bazy to - 69 TX/-61 RX. Są właśnie spore różnice pomiędzy Signal TX/RX , może tu tkwi problem.

PS. Pod rockety mam podłączone zwykłe sektory http://cdr.pl/p555,ubiquiti-airmax-dual ... 16dbi.html

Zaczynam robić porządek z sygnałami, bo zauważyłem że kilka osób wpinało się jakby z boku sektora, przerzuciłem ich na inne nadajniki. Zobaczymy czy będzie to miało wpływ na czasy.


Na górę
Post: pt, 01 gru 2017 11:04:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 07 kwie 2017 11:02:04
Posty: 7
Za dużo się nie zmieniło. Czasy są trochę bardziej stabilne, ale nadal dużo wyższe niż na M5.


Na górę
Post: śr, 06 gru 2017 11:52:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 489
Witam
Mam w kilku lokalizacjach litebeam ac 120, we wszystkich gdzie dziala w ap ptmp mixed mam crashe - czasami kilka razy dziennie, czasami raz na kilka dni. 1 stacja dziala w ap ptmp ac i nie ma z nia problemow. Softy sprawdzalem rozne - bez zmian.
Czy ktos ma podobne problemy ?


Na górę
Post: śr, 06 gru 2017 19:09:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16302
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jaką masz wersję softu?

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 06 gru 2017 19:46:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 489
przerabialem 8.4.0 i 8.4.2


Na górę
Post: czw, 21 gru 2017 21:06:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 489
zmienilem zasilanie z buforowki na orginalny zasilacz i jest od 2 tygodni ok.


Na górę
Post: śr, 27 gru 2017 15:46:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 07 kwie 2017 11:02:04
Posty: 7
Wrzuciłem na bazy softy 8.4.0 z cs i czasy się unormowały. Obecnie działa prawidłowo.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 24 sty 2018 7:51:49

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl