Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 128 29 30 31 32 33 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 15 lis 2016 20:19:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 563
Lokalizacja: Myszków
Konfig?

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: wt, 15 lis 2016 21:40:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1146
konfig -nic specjalnego, raczej to zasługa braku zakłóceń ....

Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek

_________________
Obrazek


Na górę
Post: wt, 15 lis 2016 22:15:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 563
Lokalizacja: Myszków
Tryb bridge na AP a na kliencie tak samo?

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: wt, 15 lis 2016 22:20:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1146
station bridge, moge porobic screeny ale mysle ze to nie jest zasługa jakichś moich super ustawien.
nv2 napewno pomogło, wcześniej max wysycało mi 180mb i pingi skakaly a na nv2 jest 40mb wiecej ...
czasami pokazuje sie 230 240mb ale to tylko chwilowe skoki

_________________
Obrazek


Na górę
Post: śr, 16 lis 2016 5:31:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 04 sie 2008 9:31:20
Posty: 197
Lokalizacja: dolnyśląsk
krzysztof24 pisze:
nv2 napewno pomogło, wcześniej max wysycało mi 180mb i pingi skakaly a na nv2 jest 40mb wiecej ...
czasami pokazuje sie 230 240mb ale to tylko chwilowe skoki



Jakoś specjalnie dupy nie urywa przy szerokości kanału 80MHz...


Załączniki:
ac_mt_link_b.png
ac_mt_link_b.png [ 264.78 KiB | Przejrzano 1828 razy ]
Na górę
Post: śr, 16 lis 2016 20:54:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1146
to co ewentualnie może jeszcze pomóc żeby zwiększyć wydajność w 80mhz ?

_________________
Obrazek


Na górę
Post: śr, 16 lis 2016 20:56:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2765
Lokalizacja: Mazury
Widoczność optyczna, czysta strefa, czysty eter.

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: śr, 16 lis 2016 21:07:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1146
no tak, w tej sprawie co mogłem to zrobiłem
pytanie czy jeszcze można coś wyklikać ciekawego w samym MT

_________________
Obrazek


Na górę
Post: śr, 16 lis 2016 21:17:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2765
Lokalizacja: Mazury
Tak szczerze mówiąc od pewnego czasu zauważyłem że mt w miarę dobrze chodzi także na default.
Ja jak mam problem to manipuluje HT MCS.
HT Basic MCS zawsze na MCS0. HT Supported MCS zawsze MCS0 oraz 7 i 8 jeśli radio z jedną polaryzacją, 14 i 15 jeśli dwie polaryzacje - to jest ustawienie na max prędkości co sie da. Jeśli CCQ szaleje w HT Supported MCS odznaczam najwyższy, który zaznaczyłem, a zaznaczam niższy. Wydajność sie zmniejsza, ale stabilność wzrasta. Oczywiście w zakładce data rates wszystko odznaczone.
Jest jeszcze pare szczegółów, ale to trzeba poczytać do czego kazdy parametr służy.

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: śr, 16 lis 2016 21:21:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 263
NV2 ustawione a niezabezpieczone?! :sciana:

Mam rozwiazanie problemu na kiepski link, zacznijcie uzywac anten o duzych zyskach i waskiej wiazce, problem z glowy.

Ja mam wszystko na default, zawsze sie spina tak jak chce i tyle ile chcialbym uzyskac, nigdy nie ingerowalem w MCS, jedynie co to w NV2 1 lub 2ms i tyle, elegancko chodzi 1ms ale spada wydajnosc mostu, na 2ms wzrasta ping przy malym ruchu ale za to zyleta przy duzym ruchu rzedu 50Mbps.

Powiedzcie mi jak ustawic w 6.37.1 superchannel zeby bylo gites, a potestuje...

noyo - a przypadkiem jak ustawisz najwyzszy i zaraz za nim MCS to CCQ nie leci na leb? Nie lepiej trzymac stabilne CCQ w przedziale 60-90% anizeli walczyc z linkiem ponizej tych wartosci?

api13 - 20-ce/ac a gdzie 40??


Ostatnio zmieniony śr, 16 lis 2016 21:25:45 przez djvolt1942, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: śr, 16 lis 2016 21:25:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2765
Lokalizacja: Mazury
@djvolt1942 0 i 2x najwyższe. Dla mnie CCQ 60% to już powód do reakcji. 90-100% wtedy lata jak ta lala.
Dokładnie, NV2 ma osobne szyfrowanie, wpa/wpa2 nie działa w NV2.

i nie wolno walić mocą na maxa, bo to jakby krzyczeć dla kolegi do ucha. Więcej w moich postach z przed X czasu temu.

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: pt, 18 lis 2016 9:00:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 04 sie 2008 9:31:20
Posty: 197
Lokalizacja: dolnyśląsk
djvolt1942 pisze:
api13 - 20-ce/ac a gdzie 40??


Aż chce się napisać "szanuję pasmo" LOL
Jednak prawda jest nieco bardziej brutalna 20-ce/ac to sumarycznie 40MHz a idąc tym tropem eCee Cee eeCe daje 80MHz.


Na górę
Post: pt, 18 lis 2016 14:24:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 263
Czyli twierdzisz, ze AC traktuje sie innymi zasadami w porownaniu do N? Nie mam stycznosci z AC, wszedzie mam N, niebawem bede wymienial na Groove-AC, moze ktos z was ma z nim do czynienia czy wycisnie min 100Mbps FDX?


Na górę
Post: pt, 18 lis 2016 17:26:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 563
Lokalizacja: Myszków
Chyba się nie dogadaliście w kwestii szerokości kanału. U Kolegi api13 szerokość to 40MHz, a sam odnosił się do kolegi krzysztof24 gdzie przy 80MHz przewala ~210Mbit.
20-Ce to 40MHz
20-Ceee to 80MHz
C oznacza gdzie umiejscowiony jest główny kanał, e to miejsca gdzie są dodatkowe kanały.

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 23 lis 2016 10:05:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 699
Lokalizacja: wlkp
Zgłupiałem ....

Jeden klient zażyczył sobie router, aby można było zarządzać transferem, vpn, wifi. Założyłem 941 2nd...poustawiałem wszystko, ale działa tylko jedna kolejka simple.
ros 6.34.4. Może ktoś to sprawdzić u siebie? Nie ma znaczenia czy ustawie na interfejs czy na ip, net....działa tylko jedna.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: czw, 24 lis 2016 17:29:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1147
TR-069 client - initial implementation (as separate package )---no to chyba mamy wyczekiwaną od lat implementację -- ciekawę jak to będzie działało w praktyce. Czy serwer TR-069 też będzie można postawić na mikrotiku czy jakaś osobna jednostka. Ale może być mega przydatna funkcjonalność


Na górę
Post: czw, 01 gru 2016 13:47:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2765
Lokalizacja: Mazury
Nie dawajcie downgrade z 6.37.3 do 5.26, bo palcowy reset murowany.

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: czw, 01 gru 2016 14:10:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 263
noyo pisze:
Nie dawajcie downgrade z 6.37.3 do 5.26, bo palcowy reset murowany.


A co już przetestowałeś? :P Aż tak dalekiego downgrade to raczej nikt nie robi :P co najwyżej z wersji 6.29, ogólnie to nie powinno się robić żadnego downgrade pomiędzy głównymi wersjami v6.xx->v5.xx, ale w obrębie jednej wersji można śmiało...


Na górę
Post: czw, 01 gru 2016 19:50:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2765
Lokalizacja: Mazury
A to tak z ciekawości, bo chciałem sprawdzić czy w drugą strone będzie w porządku, robione wszystko na biurku, więc żaden technik nie ucierpiał.

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 21:42:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 13:48:51
Posty: 23
To jaką wersję najstabilniejszą polecacie na:
1. koncentrator pppoe na CCR-ze
2. most w ac lub an
3. końcówki klienckie
Chodzi mi głownie o wersje 6...wzwyż

Pozdrawiam
Yager


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 22:35:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2189
Lokalizacja: Wrocław
2,3 - 6.35.4

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 22:55:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 413
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Potwierdzam - ostatni ktory nie sprawial mi zadnych problemow byl 6.35.xx (6.34.xx tez w wielu miejscach mam i tez absolutnie bezproblemowy jak dla mnie)


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 23:07:52 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2694
a 6.36.4? Mam w wielu miejscach i brak problemów
koncentratory pppoe

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 23:44:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2765
Lokalizacja: Mazury
Karas pisze:
a 6.36.4? Mam w wielu miejscach i brak problemów
koncentratory pppoe
Też na pare urządzeń wrzuciłem tą wersje, w tym na domowy, niby działa w porządku, ale jak dziś wróciłem na chate, netu brak, pingów na koncentrator brak. PPPoE wdzwonione, adresy pobrane, brama jest. Zmieniłem na innego PPPka, wszystko pobiera jak trzeba, ale dalej problem. Dałem restart wszystko działa. Tylko raz mi się tak zdarzyło, więc może przypadek.

6.34.6 na Groove A-5H padł, netinstall.
6.35.4 na Groove A-5Hn nic nie widział na skanie, ale nadawał (paczka wireless rep albo fp)

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: wt, 13 gru 2016 12:48:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 219
Z pppoe-client borykam się nonstop z problemami, kiedy tzn od której wersji w sumie juz nie pamiętam. U klienta pppoe aktywne wdzwonione, IP przyznane a na pppoe-serwer klienta nie widać. Disable - enable pppoe klient i wszystko wraca do normy.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 128 29 30 31 32 33 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: marcinkrysk, Yahoo [Bot], zak i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 22 lut 2017 14:50:04

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl