Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 126 27 28 29 3032 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 29 wrz 2016 21:12:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1240
Lokalizacja: Stalowa Wola
paczke cm zostawiasz fp off i dajesz update

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: czw, 29 wrz 2016 21:12:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 319
Ale jak wrzucamy 6.36.6 to też się cyrki dzieją

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 29 wrz 2016 21:13:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2816
Lokalizacja: Mazury
dlatego ja zostałem przy 6.35.4

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: pt, 30 wrz 2016 8:33:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 909
A ja muszę powiedzieć, że u mnie 37 działa dobrze. Nie zauważyłem problemów.


Na górę
Post: pt, 30 wrz 2016 9:14:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1224
działa ok ale trzeb być ostrożny z tymi podwójnymi paczkami wi-fi żeby sobie klienta nie odciąć


Na górę
Post: pt, 30 wrz 2016 11:58:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2816
Lokalizacja: Mazury
Cytuj:
What's new in 6.38rc7 (2016-Sep-30 07:33):

!) ssl - fixed peer address/dns verification from certificate (affects sstp, fetch, capsman);
!) switch - added hardware stp functionality for CRS devices (http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CR ... e_Protocol);
!) winbox - now Winbox 3.6 is the minimum version that can connect to RouterOS;
*) arp - added local-proxy-arp feature;
*) capsman - added possibility to change arp, mtu, l2mtu values in datapath configuration (CLI only);
*) console - fixed typo in web-proxy (passthru to passhtrough);
*) discovery - added LLDP support;
*) dude - (changes discussed here: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=8&t=112599);
*) export - do not show mac-address in export when it is not necessary;
*) firewall - added creation-time to address list entries;
*) firewall - fixed dynamic dummy firewall rules appearance in raw tables;
*) hotspot - fixed nat rule dst-port by making it visible again;
*) interface - do not treat multiple zeros as single zero on name comparison;
*) interface - show link stats in "/interface print stats-detail" output;
*) ipsec - allow to specify explicit split dns address;
*) ipsec - changed logging topic from error to debug when empty pfkey messages are received;
*) led - fixed default led settings for wAP2nDr2;
*) lte - fixed init delay after power reset;
*) mobile - added support for more Vodafone K4201-Z and ZTE MF90 modems;
*) package - fixed wireless package status after upgrade to 6.37;
*) rb850Gx2 - fixed pcb temperature monitor if temperature was above 60C;
*) snmp - do not allow to execute script if user does not have write permission;
*) tile - do not reboot device after watchdog disable/enable;
*) usb - fixed kernel failure when Nexus 6P device is removed;
*) userman - always re-fetch table data when switching between different menus;
*) userman - fixed timezone adjustment in reports;
*) users - added TikApp policy;
*) winbox - added loop-protect settings;
*) winbox - added passthrough state to web-proxy;
*) winbox - allow to unset http-proxy field on sstp client;
*) winbox - do not show health menu on RB951-2n;
*) winbox - do not show hotspot user profile incoming and outgoing filters and marks as set if there is no value specified;
*) winbox - fixed typo in dhcpv6 relay (DCHP to DHCP);
*) winbox - show address expiration time in dhcp client list;
*) winbox - show primary and secondary ntp addresses as 0.0.0.0 if none are set;
*) wireless - added api command to report country-list (/interface/wireless/info/country-list);
*) wireless - fixed rare kernel failure when connecting to nv2 access point with legacy rate select;
*) wireless - show DFS flag in country-info command output;

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: pt, 30 wrz 2016 12:44:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 319
Czyli tutaj już nie trzeba będzie uważać na paczki??


Na górę
Post: pt, 30 wrz 2016 19:02:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 13 kwie 2008 14:57:54
Posty: 113
Czy pamiętacie kiedy mt'ki ostatni raz poprawiali wlan ?
A może , to już produkt doskonały ?

Pozdrawiam
ZibiK

_________________
Pozdrawiam !
Zibi K.


Na górę
Post: pn, 03 paź 2016 20:48:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Przecież Nka działa wyśmienicie... :)


Na górę
Post: wt, 04 paź 2016 18:39:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2816
Lokalizacja: Mazury
It works!
6.37.1 bez kombinacji z paczkami

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: wt, 04 paź 2016 18:46:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 909
Na razie widzę 1 zonk. Wygląda jakby nie działało cięcie pasma od klienta na vap dla całego interfejsu.


Na górę
Post: wt, 04 paź 2016 18:53:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2816
Lokalizacja: Mazury
mi na v6.35.2, v6.35.4 nie działało simple queue na interfejsie pppoe-out, potem jakoś nie sprawdzałem

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: wt, 04 paź 2016 20:50:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 703
Lokalizacja: wlkp
Nie działają bądź działają jak im się zachce i nie wazny czy na inf czy ip.

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pn, 10 paź 2016 0:28:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 22:29:13
Posty: 150
noyo pisze:
It works!
6.37.1 bez kombinacji z paczkami


Niestety właśnie aktualizowałem 6.33.x do 6.37.1 i miałem paczke wireless-fp aktywną ... po upgrade automatycznym ... RB zniknął okazało się, że na dysku po upgradzie są dwie paczki wireless-cm i druga wireless ( nie pamiętam jaka) nie załadowane do MT-ka w każdym razie z menu całkiem wireless zniknęło .
Na szczęście sąsiad obok miał SXT lite 5ac z drugim radiem a 2,4 :) dograłem brakującą wireless.npk z 6.37.1 i ruszyło oczywiście ustawienia musiałem wprowadzić na nowo.

Tak więc jeśli upgrade jest z CM2 to jest ok z starych wireless również .. ale jeśli gdzieś podkusiło użyć wireless-FP to klapa trzeba zamieniać.

Pozdrawiam


Na górę
Post: pn, 10 paź 2016 8:42:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1240
Lokalizacja: Stalowa Wola
Przecie napisałem na samej górze co zrobic przed update :zlosnik:

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pn, 10 paź 2016 8:57:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2816
Lokalizacja: Mazury
Wydawało mi sie ze mialem fp wlaczonego na domowym.

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci


Na górę
Post: pn, 10 paź 2016 10:42:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 24
Lokalizacja: Wrocław
Jedna baza na Basebox5 po aktualizacji z 6.36.3 do 6.37.1 miała problem z podpięciem klientów. Registration Table - 0 klientów. Downgrade do 6.36.3 i problem rozwiązany. Czekam na kolejny update.


Na górę
Post: wt, 11 paź 2016 18:49:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 04 sie 2008 9:31:20
Posty: 196
Lokalizacja: Mysłakowice
Sp33dway pisze:
Jedna baza na Basebox5 po aktualizacji z 6.36.3 do 6.37.1 miała problem z podpięciem klientów. Registration Table - 0 klientów. Downgrade do 6.36.3 i problem rozwiązany. Czekam na kolejny update.

Zapewne ap skanował eter w poszukiwaniu radarów i okazałeś się mało cierpliwy.


Na górę
Post: wt, 11 paź 2016 19:30:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3136
Lokalizacja: Szczecin
Wygląda na to, że w najnowszej paczce coś dopracowali ze sterownikami wireless. Zaktualizowałem 6.36.3 na 6.37.1 na swoim domowym AP (912UAG 2HPnD) i wreszcie można zmienić kanał na karcie R11e 5HacD 802.11ac włożonej do niego. Jedyna wada, to że muszę mieć ustawione superchannel, bo czas trwania detekcji radarów zabija. Mocy z jaką nadaje nadal nie widać w current tx powers, ale jak wpisuję jakąś małą wartość, to urządzenia klienckie mają dużo słabszy sygnał, więc zmiana mocy działa.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 12 paź 2016 10:44:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 251
U was takze na 6.37.1 tak wolno synchronizuje sie z klientem? Trzeba nieraz czekac i z minute, zeby nastapilo polaczenie

Na 6.36.3 takiego problemu nie bylo, po kilku sekundach sie synchronizowaly...


Na górę
Post: śr, 12 paź 2016 10:48:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 24
Lokalizacja: Wrocław
api13 pisze:
Sp33dway pisze:
Jedna baza na Basebox5 po aktualizacji z 6.36.3 do 6.37.1 miała problem z podpięciem klientów. Registration Table - 0 klientów. Downgrade do 6.36.3 i problem rozwiązany. Czekam na kolejny update.

Zapewne ap skanował eter w poszukiwaniu radarów i okazałeś się mało cierpliwy.


Nie wiem czy ponad 20min czekania to mało, wg mnie zdecydowanie za dużo. Większość nadajników znajdowało klientów w ciągu 30 sek.


Na górę
Post: śr, 12 paź 2016 11:00:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 251
No właśnie, u mnie nawet na PTP zbyt długo szuka nie wiadomo czego tylko, ze testowałem 6.37.1 a po drugiej stronie 6.36.3 więc może tutaj tkwi przyczyna?


Na górę
Post: śr, 12 paź 2016 12:01:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3136
Lokalizacja: Szczecin
Wykrywanie radarów meteo (DFS). Ustawcie superchannel i będzie działać jak przedtem.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 12 paź 2016 12:36:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 251
Ok ale jak ustawię SuperChannel to stacja się zajedzie i zaś będzie szukać po wszystkich kanałach, a trochę ich będzie miała... Można co prawda ustawić scan-list na odpowiednie kanały, ale to nie ma sensu...

Ale jeśli mówisz, że ten sposób działa to i może pokusić się o kanały <5140 lub >5750? :D


Na górę
Post: śr, 12 paź 2016 13:00:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 56
Lokalizacja: Oświęcim
djvolt1942 pisze:
Ok ale jak ustawię SuperChannel to stacja się zajedzie i zaś będzie szukać po wszystkich kanałach, a trochę ich będzie miała... Można co prawda ustawić scan-list na odpowiednie kanały, ale to nie ma sensu...

Ale jeśli mówisz, że ten sposób działa to i może pokusić się o kanały <5140 lub >5750? :D

Z tego, co wiem, ustawienie superchannel i scanlist - default powoduje skanowanie tylko tych kanalow co normalnie. Dopiero w scanlist trzeba dopisac kanaly z superchannel.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

_________________
Sterowanie24.pl - Steruj oświetleniem świątecznym (i nie tylko) przez internet ;-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 126 27 28 29 3032 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: baroo, damian8821, Yahoo [Bot] i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 22 sty 2017 16:03:04

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl