Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 2857 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 22 lip 2016 18:26:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1353
Lokalizacja: Góry
Kod:
wireless - wireless-fp is discontinued, it needs to be uninstalled/disabled before upgrade;


Na górę
Post: pt, 22 lip 2016 21:03:03 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1401
Lokalizacja: Stalowa
przynajmniej fixed port flapping bo to juz bylo wqrzajace

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: sob, 23 lip 2016 22:57:15 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1401
Lokalizacja: Stalowa
no i lipa piszą że naprawili a jednak nie :pifpaf:
w poprzedniej wersji także było to samo piszą co popadnie co do główki wpadnie

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: pn, 25 lip 2016 15:46:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 355
Zrobilem aktualizacje i chyba EoIP cos nawala. Jeden tunel dziala a drugi nie :(


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 9:54:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 01 gru 2015 18:01:21
Posty: 49
Wgrałem 6.36 arm na 3011 i zawisł zdalnie w sieci, do niego podłączony był tylko odbiór i nie mogłem zdalnie nawet softa downgradować, zwykły bridge. Wrócił do biura downgrade do 6.34 i spisuje się normalnie.


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 10:53:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1315
>>> IMPORTANT! DFS MODE CHANGES:

DFS mode setting is removed, and by default becomes forced to “dfs=radar-detect” for all
devices that use radar frequencies. If your client devices use a scan list with a few
specific frequencies that could conflict with radar frequencies, you could lose the
connection. It is recommended to widen the scan list range, use default scan list, or
change the AP frequency


--- mogą narobić tą decyzją troszkę problemów


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 10:55:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 1010
Mógłby ktoś opisać szczegółowo co to zmienia?


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 11:00:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Czyli co, jak używam w kraju, który nie wymaga DFS to też muszę mieć DFS? Pogięło ich?
I żeby było śmieszniej to w najnowszej RC zostaje tylko jedna paczka wireless (wireless-rep zmienia nazwę na wireless, wireless-cm2 zostaje usunięta).
Ktoś z UE musiał ich mocno przycisnąć w kwestii tych radarów i się przestraszyli.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 12:09:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3418
Lokalizacja: Mazury
Mogliby chociaż zrobić jakiś scan tych radarów, by zobaczyć na jakich kanałach nadają.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: pt, 29 lip 2016 12:52:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Nie jest tak źle:
Cytuj:
Check "country info" command in the console to see if your country has any DFS frequencies. If it does not have, you will not be affected in any way

Nie chce mi się wgrywać RC żeby sprawdzić jak jest po wybraniu "super channel", ale wydaje mi się, że niewiele się zmieni.

Edit: normis na forum MT potwierdził, że w super channel nic się nie zmienia.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 31 lip 2016 21:34:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1646
Lokalizacja: W-wa
no i dobrze :)


Na górę
Post: śr, 03 sie 2016 14:41:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 856
grzegorz_k pisze:
>>> IMPORTANT! DFS MODE CHANGES: ...
--- mogą narobić tą decyzją troszkę problemów


Czemu problemów. Jak wprowadzą to "produkcyjnie" wątek będzie do zamknięcia. Proste :)


Na górę
Post: śr, 03 sie 2016 14:49:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Przecież już jest info, że w super channel nic się nie zmienia, DFS nie jest i nie będzie wtedy aktywny.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 03 sie 2016 14:54:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 856
No trochę inaczej zrozumiałem ale jeśli tak to wszystko jasne...


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 10:47:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 11 lis 2015 12:59:46
Posty: 59
Soft 6.36

2 x Mikrotik 411 GL z kartą DBI 52N po wgraniu softu reset ustawień karty. !!!!!

Jedno naprawiają a drugie psują . Cały Mikrotik :)


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 11:41:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 364
A jaką miałeś paczkę wireless? Pewnie fp

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 11:55:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 11 lis 2015 12:59:46
Posty: 59
Tak


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 11:58:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 364
Jakbyś czytał changelog to byś wiedział, że ta paczka już nie istnieje

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 12:09:23 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1401
Lokalizacja: Stalowa
CAPSMAN w 493G + karta
nie działa

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 12:28:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3418
Lokalizacja: Mazury
Ale zaczarowali z tą paczką wireless-fp :zzz: teraz dwa razy więcej rebotów :zly:

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: pt, 05 sie 2016 8:03:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 489
Jeden węzeł, 23 sxt lite - po aktualizacji do 6.36 w 7 brak wlan. Pomógł downgrade


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pt, 05 sie 2016 8:59:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3418
Lokalizacja: Mazury
it-konsult pisze:
Jeden węzeł, 23 sxt lite - po aktualizacji do 6.36 w 7 brak wlan. Pomógł downgrade
a robiles tak jak jest w changelogu?

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: ndz, 07 sie 2016 14:21:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 529
Lokalizacja: Poznań
Panowie, ja od wersji 6.27 nie robię aktualizacji, gdyż na bazach i cpe nic to nie daje, żadnej poprawy w wydajności jeśli chodzi o wireless. Nie ma znaczenia czy to fp, cm2 czy repo, po co oni tak kombinują z paczkami....ehhh.
Wg mnie najstabilniejszy soft to 6.27 i 6.33. Kolejne to niespodzianki i pchanie się w kłopoty... :)


Na górę
Post: pn, 08 sie 2016 11:52:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 856
No w 6.33 usypia np. pppoe :) Pomaga reebot


Na górę
Post: sob, 20 sie 2016 9:43:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 25 maja 2010 17:32:18
Posty: 264
Panowie ja już się nie rozwijam i nie robię kroków do przodu.
U mnie problemem jest tylko brak prądu. Inaczej to czas leci do przodu bez problemów .


Załączniki:
gscreenshot_2016-08-20-101347.png
gscreenshot_2016-08-20-101347.png [ 9.47 KiB | Przejrzano 1243 razy ]
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 2857 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 25 wrz 2018 18:39:56

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl