Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 152 53 54 55 56 57 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 24 kwie 2018 19:26:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1576
Lokalizacja: Kraków
djvolt1942 pisze:
A teraz akurat posiadam "zabawki", ktore ustawia sie i dzialaja ze wszystkim ot taka dygresja deklasujaca MT i UBNT :P

czyli co dokładnie?


Na górę
Post: śr, 25 kwie 2018 15:05:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
Czy ktoś już wrzucał 6.40.8 lub 6.42.1 na x86 i CRS125-24G-1S ?

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 25 kwie 2018 15:08:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 18 mar 2013 9:54:00
Posty: 103
Lokalizacja: WLKP
djvolt1942 pisze:
Nie ja zaczalem :P Wyrazilem tylko swoja opinie na temat ROSa i postepowania MT z ich wlasnym oprogramowaniem i testowaniem na ludziach :P

Ja zainstalowalem ROSa na swoich "zabawkach" i jest poprawa, ale kiedy bedzie dzialac AC? :P

A teraz akurat posiadam "zabawki", ktore ustawia sie i dzialaja ze wszystkim ot taka dygresja deklasujaca MT i UBNT :P

"zabawki" a co to za firma mówmy o konkretach

noyo pisze:
Czy ktoś już wrzucał 6.40.8 lub 6.42.1 na x86 i CRS125-24G-1S ?

na CRS125-24G-1S i działa

_________________
---------------------------------
internet mi śnieży


Ostatnio zmieniony śr, 25 kwie 2018 15:11:26 przez radexx, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: śr, 25 kwie 2018 15:09:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
Jedna i druga wersja? Może jeszcze na CCR1009-8G-1S-1S+ wrzucałeś?

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 25 kwie 2018 15:18:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 18 mar 2013 9:54:00
Posty: 103
Lokalizacja: WLKP
tylko 42,1


Załączniki:
421.PNG
421.PNG [ 14.33 KiB | Przejrzano 2297 razy ]

_________________
---------------------------------
internet mi śnieży
Na górę
Post: śr, 25 kwie 2018 15:38:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
dzięki

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 25 kwie 2018 16:56:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 153
Lokalizacja: Wrocław
na x86 z serwerem DUDE działa 6.42.1


Na górę
Post: śr, 25 kwie 2018 19:00:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 887
Rąbię wszędzie obecnie 6.42.1 Żadnych problemów.

Swoją drogą próbował ktoś sprawdzać na mostach NSTREME? Tam gdzie kiedyś nie chciało działać i było na stałe NV2 na mostach p2p, od jakiegoś czasu z powodzeniem załączam nstreme. A przecież ani anten ani kart wifi nie ruszałem, tylko co raz to nowsze softy, stabilnie jak skała :)


Na górę
Post: śr, 25 kwie 2018 21:56:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 363
Na X86 działają nam 3 serwery, jest ok

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 10:43:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
Dzięki. U nas tez poszło bez problemowo aktualizacja. Wszystkie urządzania załatane.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 11:32:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 848
Tez sporo tego zaktualizowalem. U siebie glownie z 6.x
U klientow zewnetrznych roznie - z 6.x i 5.x. Wszedzie bez problemu

Dzisiaj CHR z Dude na KVM zalatalem - tez wstal bez problemu.

Mialem jeden jedyny przypadek problematyczny u klienta, ktory mial poczatkowa wersje 6.x i switcha zamiast bridge'a. Po automatycznej konwersji nie przypisalo poprawnie IP do bridge'a. To jedyna komplikacja


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 12:11:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 74
Lokalizacja: Wrocław
Macie jakiś skuteczny sposób na szybką aktualizację wszystkich MT za jednym podejściem?


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 12:56:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 848
Jesli masz logowanie po kluczu ssh to wystarczy prosty skrypt w bashu :-)


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 13:13:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
Sp33dway pisze:
Macie jakiś skuteczny sposób na szybką aktualizację wszystkich MT za jednym podejściem?
the dude, skrypt w perlu

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 13:18:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1346
Lokalizacja: Myszków
Sp33dway pisze:
Macie jakiś skuteczny sposób na szybką aktualizację wszystkich MT za jednym podejściem?

Nie idź tą drogą :D

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 17:20:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 74
Lokalizacja: Wrocław
Cramin pisze:
Sp33dway pisze:
Macie jakiś skuteczny sposób na szybką aktualizację wszystkich MT za jednym podejściem?

Nie idź tą drogą :D

No jasne, lepiej pojedynczo aktualizować co 3 miesiące z tysiąc CPE ;D


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 22:09:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 107
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
Przez jakiś czas w schedulerze na obiekcie miałem skrypt na autoaktualizację całego sajta (brzeg + 10 klientów CAPsMANa), ale po którymś dni, gdy na noc zostawili mi pobieranie 10GB i im koło 2 w nocy przerwało, aktualizacje robię ręcznie :)


Kod:
:log info "UPDATE: checking ROS updates"
/sy pa up ch o
:delay 10s;
if ([/sy pa up ge status] = "New version is available") do={
  :log info "UPDATE: new version found, downloading"
  /sy pa up do o
  :log warning "UPDATE: scheduling building update"
  :log warning "UPDATE:  MAIN will reboot at 5:20AM by schedule"
  :delay 03:47:00
  /sy reboot
} else={
  :log info "UPDATE: no updates found, exiting"
}


Na górę
Post: pn, 30 kwie 2018 14:15:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
Co to jest ? :hmm:
v6.42.1
Załącznik:
XX.png
XX.png [ 22.87 KiB | Przejrzano 1812 razy ]

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: pn, 30 kwie 2018 14:27:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1240
Turbo :P Dobieraja sobie same czy ma byc Below czy Above w zaleznosci od szumow :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pn, 30 kwie 2018 14:41:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
Frytki z keczapem tez przynosza ? :)

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: pn, 30 kwie 2018 15:57:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1240
Tez :P w AC takze to jest i powiem wam nawet nawet elegancko to chodzilo przy AC w 802.11 :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: wt, 01 maja 2018 21:16:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 27 mar 2010 10:42:17
Posty: 332
noyo pytales o 6.42.1 na x86 . ja mialem u siebie 2 podejscia robilem . ogolnie dzialal. ale z koncetartorem pppoe byly jaja. potem gdzies doczytalem ze 6.42.1 ma problem tez w chr . Najgorsza akcja byla jak chcialem cofnac soft z 6.42.1 na nizszy. posypala sie maszyna .


Na górę
Post: wt, 01 maja 2018 21:18:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
gnida84 pisze:
noyo pytales o 6.42.1 na x86 . ja mialem u siebie 2 podejscia robilem . ogolnie dzialal. ale z koncetartorem pppoe byly jaja. potem gdzies doczytalem ze 6.42.1 ma problem tez w chr . Najgorsza akcja byla jak chcialem cofnac soft z 6.42.1 na nizszy. posypala sie maszyna .
Co do koncentratora pppoe jak na razie nie zauważyłem problemów, ale za to jak chciałem wgrać na jakąś 711 starszy soft to też posypała się, coś skopane, z ssh chyba też jest coś skopane. Mam nadzieje, że nie będzie problemów z podniesieniem do góry.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 02 maja 2018 23:31:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 10 sty 2013 21:52:31
Posty: 2
Witam, zauważyłem u mnie w sieci że po aktualizacji do najnowszej wersji niektóre routery klienckie dziennie się zachowują. Łącza się na kilka sekund z bazą po czym się rozłączają. Aktualizuje z wersji 6.34 lub coś obok tej. Ma ktoś jakiś pomysł co się może dziać?


Na górę
Post: śr, 02 maja 2018 23:34:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 107
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
gnida84 pisze:
noyo pytales o 6.42.1 na x86 . ja mialem u siebie 2 podejscia robilem . ogolnie dzialal. ale z koncetartorem pppoe byly jaja. potem gdzies doczytalem ze 6.42.1 ma problem tez w chr . Najgorsza akcja byla jak chcialem cofnac soft z 6.42.1 na nizszy. posypala sie maszyna .

Było w incompatible changes podawane, że backupa sobie warto zrobić najpierw, bo konfiguracja switchy od 6.42 idzie w maliny :/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 152 53 54 55 56 57 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: gmotyw, kacid i 15 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 20 lis 2018 15:10:32

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl