Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 151 52 53 54 5557 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 20 kwie 2018 17:49:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
grzegorz_k pisze:
KUŹWA. STAŁO SIĘ. Z nową betą telefony z BCM logują się z pełną prędkością
U mnie też :D

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: pt, 20 kwie 2018 18:43:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 363
Logować się logują z takim rate, ale nadal speedtest max 30Mbps, gdzie na UniFi cisnę ponad 100...


Na górę
Post: pt, 20 kwie 2018 18:45:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
thekrzos pisze:
Logować się logują z takim rate, ale nadal speedtest max 30Mbps, gdzie na UniFi cisnę ponad 100...
U mnie rate wskakuje na 72.2Mbps i 55Mbps leci bez problemu, a wcześniej tylko 30Mbps.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 12:58:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
U mnie też bardzo duży wzrost prędkości (z 20 Mbit na ponad 40). Na forum Mikrotik też o tym piszą. Widać, że wielu osób dotyczył ten problem. Wreszcie można nie myśleć o unifi jako jedynym sensownym wi-fi.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 16:05:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1365
Lokalizacja: Góry
U mnie po aktualizacji 951G-2HnD jak testuję na kompie było wcześniej ok. 40Mbps, teraz leci ok 90Mbps :D


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 19:43:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1240
zajadacz pisze:
U mnie też bardzo duży wzrost prędkości (z 20 Mbit na ponad 40). Na forum Mikrotik też o tym piszą. Widać, że wielu osób dotyczył ten problem. Wreszcie można nie myśleć o unifi jako jedynym sensownym wi-fi.


Chciales powiedziec: wogole nie myslec o UniFi oraz MT, bo sa zupelnie inne, duzo lepsze rozwiazania i zdecydowanie 2 x szybsze dla nas operatorow, ktorzy beda tym zarzadzac :P

My akurat z wifi porzucamy ubnt i MT na rzecz "czegos" i idziemy polke wyzej, zostawiamy sobie tylko na zarzadzanie MT, bo to nie ma sensu brnac nadal w MT i ubnt heh

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 21:02:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 500
djvolt1942 pisze:
zajadacz pisze:
U mnie też bardzo duży wzrost prędkości (z 20 Mbit na ponad 40). Na forum Mikrotik też o tym piszą. Widać, że wielu osób dotyczył ten problem. Wreszcie można nie myśleć o unifi jako jedynym sensownym wi-fi.


Chciales powiedziec: wogole nie myslec o UniFi oraz MT, bo sa zupelnie inne, duzo lepsze rozwiazania i zdecydowanie 2 x szybsze dla nas operatorow, ktorzy beda tym zarzadzac :P

My akurat z wifi porzucamy ubnt i MT na rzecz "czegos" i idziemy polke wyzej, zostawiamy sobie tylko na zarzadzanie MT, bo to nie ma sensu brnac nadal w MT i ubnt heh

Zdradzisz na co przechodzicie?


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 21:17:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 11:40:28
Posty: 33
Dobrą robotę zrobiły chłopaki w wersji 6.42.1 :

Łącze testowe LTE Play w dużym mieście, godz. około 21.00

Router RB951G-2HnD (podłączony bezpośrednio za Huawei B525s-23a) - wersja oprogramowania 6.42.1, tryb router. Poprzednio na starszych wersjach oprogramowania wyciągał 50 - 70 max

Teraz z 6.42.1:
Obrazek


Huawei B525s-23a - 2.4 GHz

Obrazek


Huawei B525s-23a - 5 GHz

Obrazek


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 6:25:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 107
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
Pablo pisze:
Działał sobie 951-2n na sofcie 5,26 odkąd go tylko zamontowałem.
6,42 zabił go na amen. Nie Pika, tylko mruga, nietinstal go nie widzi.
Czy powinien być jakiś soft pośredni? czy może problem z pamięcią MT?


Robiłeś sy ro up po drodze? Do bodajże 6.20 boot z 5.26 odpala bez problemu, później loteria, ale jak na 6.20 upniesz boot, to już do aktualnej powinien się zaktualizować poprawnie. W tym momencie zostaje ci tak naprawdę albo podniesienie boota przez RS232, albo netinstall bez resetowania configa do 6.20, sy ro up i dopiero dalej.


Niestety jest kolejna dziura, tym razem w protokole winboxa. Odpowiednio spreparowanym pakietem wyciągają bazę użytkowników i zaszyfrowanych haseł w trakcie logowania. Najnowszy current jest dziury pozbawiony, bugfix channel wyjdzie pewnie za parę godzin.
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=21&t=133533


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 10:06:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
djvolt1942 pisze:
Chciales powiedziec: wogole nie myslec o UniFi oraz MT, bo sa zupelnie inne, duzo lepsze rozwiazania i zdecydowanie 2 x szybsze dla nas operatorow, ktorzy beda tym zarzadzac :P

My akurat z wifi porzucamy ubnt i MT na rzecz "czegos" i idziemy polke wyzej, zostawiamy sobie tylko na zarzadzanie MT, bo to nie ma sensu brnac nadal w MT i ubnt heh
Mówiłem o robieniu sieci wi-fi dla kogoś w obiekcie typu szkoła/hotel. Może znasz coś, co ma lepszy stosunek cena/jakość/łatwość zarządzania od MT i ubnt. Jak tak, to chętnie się dowiem co.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 10:08:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 848
Oj duzo czasu jeszcze uplynie zanim pojawi sie cos lepszego od unifi (w sensie - stosunek jakosc/cena)
To jest ich najlepszy produkt ever


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 10:18:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 153
Lokalizacja: Wrocław
951 o którym pisałem udało się uratować poprzez netinstal z paczkami 5.26
przy próbie wgrania 6.42 netinstal nie idzie.

to samo mnie spotkało w SXT które wisiały sobie z softem 5,24 fabrycznym
upgrade do 6,42 uwala urządzenie, które pika raz i pikanie się zapętla w nieskończoność
uwaliłem 2 sztuki w taki sam sposób (na szczęście na biurku)

w obu przypadkach pomogła sekwencja:
netinstal 5,26 potem upgrade 6,0 -> 6,10 -> 6,26 -> 6.42.1
być może niektóre powyższe kroki można pominąć
ale już wiem że nie można z 5.x przejść na 6.4x w jednym kroku.


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 11:04:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
Pablo pisze:
951 o którym pisałem udało się uratować poprzez netinstal z paczkami 5.26
przy próbie wgrania 6.42 netinstal nie idzie.

to samo mnie spotkało w SXT które wisiały sobie z softem 5,24 fabrycznym
upgrade do 6,42 uwala urządzenie, które pika raz i pikanie się zapętla w nieskończoność
uwaliłem 2 sztuki w taki sam sposób (na szczęście na biurku)

w obu przypadkach pomogła sekwencja:
netinstal 5,26 potem upgrade 6,0 -> 6,10 -> 6,26 -> 6.42.1
być może niektóre powyższe kroki można pominąć
ale już wiem że nie można z 5.x przejść na 6.4x w jednym kroku.
Napisz do supportu, bo z 5.26 powinno dać się podnieść do najnowszej wersji, widocznie coś znów skopali, bo raz już to naprawiali.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 12:53:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 363
Aktualizuj bez żadnego konfigu na nim. Aktualizacja z konfigiem między którymiś wysokimi wersjami = cegła.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 13:24:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1270
Lokalizacja: Polska
Ja robię z 6.40.4 na 6.42.1.

Zrobiłem update około 50 urządzeń, wszystkie wstały od RB411 do LHG.


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 13:29:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 153
Lokalizacja: Wrocław
tylko pierwsza aktualizacja była z konfigiem
kilka następnych po netinstalach już na gołych urządzeniach.
i tak nie szło skoczyć z 5 do 6 na raz.

Piszę na wypadek gdyby ktoś próbował a potem miał jechać 20-30 km na serwis.
z wersji powyżej 6.30 idzie na raz bez problemów


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 14:25:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 27 wrz 2011 21:00:48
Posty: 175
u mnie crs po aktualizacji z 6.36 na 6.42.1 coś kaszani i juz ręce opadają co dalej robić.


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 14:34:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 18 mar 2013 9:54:00
Posty: 103
Lokalizacja: WLKP
noyo pisze:
Pablo pisze:
951 o którym pisałem udało się uratować poprzez netinstal z paczkami 5.26
przy próbie wgrania 6.42 netinstal nie idzie.

to samo mnie spotkało w SXT które wisiały sobie z softem 5,24 fabrycznym
upgrade do 6,42 uwala urządzenie, które pika raz i pikanie się zapętla w nieskończoność
uwaliłem 2 sztuki w taki sam sposób (na szczęście na biurku)

w obu przypadkach pomogła sekwencja:
netinstal 5,26 potem upgrade 6,0 -> 6,10 -> 6,26 -> 6.42.1
być może niektóre powyższe kroki można pominąć
ale już wiem że nie można z 5.x przejść na 6.4x w jednym kroku.
Napisz do supportu, bo z 5.26 powinno dać się podnieść do najnowszej wersji, widocznie coś znów skopali, bo raz już to naprawiali.

dokładnie tak jak mówi NOYO
ja z 5,26 leciałem na 6.42 bez problemów razem z konfigami

_________________
---------------------------------
internet mi śnieży


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 14:46:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 683
jest bugfix 6.40.8 znosi dziurę również


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 16:13:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1240
sniper pisze:
Oj duzo czasu jeszcze uplynie zanim pojawi sie cos lepszego od unifi (w sensie - stosunek jakosc/cena)
To jest ich najlepszy produkt ever


Oj jest jest, dowiecie sie niebawem co to i dlaczego tylko dogram kilka spraw, sprzet kompletnie deklasujacy MT i UBNT jesli chodzi o radio i switching...

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 17:31:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 848
Znowu sie bawisz w Mistrza Marketingu czyli You Do It Wrong :-) ?


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 18:02:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 107
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
Pablo pisze:
z wersji powyżej 6.30 idzie na raz bez problemów


Chodzi przede wszystkim o wersję boota, bo jak za niski, to wysokiej wersji może nie wybootować :)


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 18:15:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 848
No - mialem racje.
Kolejna pseudo-zabawka na 5GHz.
Niestety, ale z (cenzura) bicza nie ukrecisz. Jedyne co mozna w tym pasmie robic to cos na wzor AF5X, ale to zaden wynalazek.


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 18:49:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
@djvolt1942 opanuj się tu dyskutujemy o nowych wersjach Mikrotika.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: wt, 24 kwie 2018 18:55:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1240
Nie ja zaczalem :P Wyrazilem tylko swoja opinie na temat ROSa i postepowania MT z ich wlasnym oprogramowaniem i testowaniem na ludziach :P

Ja zainstalowalem ROSa na swoich "zabawkach" i jest poprawa, ale kiedy bedzie dzialac AC? :P

A teraz akurat posiadam "zabawki", ktore ustawia sie i dzialaja ze wszystkim ot taka dygresja deklasujaca MT i UBNT :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 151 52 53 54 5557 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: gmotyw, kacid i 15 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 20 lis 2018 15:10:30

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl