Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 139 40 41 42 4357 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 18 wrz 2017 13:28:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1406
Lokalizacja: Stalowa
cabana pisze:
6.40.1 problem z wifi i capsman :( zamiera transmisja

Daj 6.40.3 jest jak narazie ok na wcześniejszych także mialem problem z capsman

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: pn, 18 wrz 2017 14:49:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1239
Napewno z CAPSem, bo wifi jest ok, zyleta, wez reset do fabryki po instalacji 6.40.3 i poustawiaj na nowo CAPSa :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pn, 18 wrz 2017 15:09:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2625
Lokalizacja: Wrocław
Wrzuciłem 6.37.5 i ustało wszystko :zlosnik:


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 10:29:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 15 mar 2017 12:04:32
Posty: 5
Witam, jaką stabilną wersję polecacie dla N na DISC Lite5?? Oraz czy idzie jakoś obejść zabezpieczenie aby nie można było zrzucać softa w dól, nawet przez netinstalla? Mam takie przypadki na DISC Lite5 oraz na SXT Lite5.


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 13:35:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 848
TO zabezpieczenie zalezy od hardwaru. Po prostu w niektorych wersjach ROS nie bylo wsparcia dla danego rodzaju urzadzenia.
Wiec po co i jak chcialbys to obejsc? Nawet gdyby sie jakos udalo - to urzadzenie pewnie juz nie wstanie lub wstanie niepelnosprawne (np bez radia albo LANu)

Co do Nki - ciagle w mojej opinii 6.34


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 13:40:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1239
6.40.3 bangla az milo w N zwlaszcza z nowymi opcjami dla NV2

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 15:30:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 15 mar 2017 12:04:32
Posty: 5
sniper pisze:
TO zabezpieczenie zalezy od hardwaru. Po prostu w niektorych wersjach ROS nie bylo wsparcia dla danego rodzaju urzadzenia.
Wiec po co i jak chcialbys to obejsc? Nawet gdyby sie jakos udalo - to urzadzenie pewnie juz nie wstanie lub wstanie niepelnosprawne (np bez radia albo LANu)

Co do Nki - ciagle w mojej opinii 6.34


Używam 6.34 tam gdzie mogę a jeśli zablokowane w hardware mam na 6.37.7 to co polecacie wzwyż?


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 20:17:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1239
6.40.3 bez problemu smiga az milo, mam go wszedzie, bardzo stabilne i nie mialem ani razu z nim problemu juz od 19 dni na RB1100AHx2 jako brzegowy :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 20:22:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1406
Lokalizacja: Stalowa
zgadza się oraz 6.37.5 tez jest ok

testowaleś dude na nowej ?

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 20:23:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1239
Nie mam jeszcze gr3, nie mam czasu postawic :D a u ciebie lata jak nalezy?

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 20:27:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1406
Lokalizacja: Stalowa
na 6.39.2 jest ok poźniej były problemy - dziś chyba przetestuje najnowszą.
Szkoda tylko że nie ma już wersji www :(

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 20:59:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 189
Jak sobie radzicie z dluuuuugim łączeniem się klientów w nowych soft ach ?


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 21:01:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1698
Lokalizacja: W-wa
nerxu pisze:
Szkoda tylko że nie ma już wersji www :(


Co przez to rozumiesz?


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 21:02:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1239
superchannel i masz w ciagu 1s polaczenie :P Inaczej w trybie zwyklym czyt manual wlacza sie DFS i skanuje w poszukiwaniu radarow, tylko superchannel wylacza DFSa, tak jak CT w ubnt :P

czolo nerxu za duzo jara :P wsio dziala, nie sluchaj go :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 22:54:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1406
Lokalizacja: Stalowa
masz w przeglądarce mapkę ?

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 22:56:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1342
Lokalizacja: Myszków
W nowym Dude nie ma panelu via WWW.
Podobno pisze się na nowo.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 22:57:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1406
Lokalizacja: Stalowa
nooo a już myślałem że jeszcze mnie 3ma

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 23:00:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1239
Aaaa ty mowisz o dude, a nie o firmware 6.40.3 :P

No to ja poczekam z zakupem GR3 do momentu rysowania mapy sieci, bo bez tego troche taka lipka bedzie, choc to ma tylko monitorowac a nie ladnie wygladac :D

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 23:04:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1342
Lokalizacja: Myszków
"Rysowaniem"? Tzn o co Ci chodzi?

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 23:35:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1239
O mapke, w przegladarce mapka sie rysuje->rastruje->wyswietla, za duzo czynnosci, dlatego maja problemy, bo musza nadazyc za przegladarka, a jest teraz kilka silnikow i na kazdym trzeba sprawdzic czy ladzia czy nie, co aktualizacja, co zmiana, tak samo jak z php, za kazdym razem sprawdzanie kompatybilnosci wstecz i z nowa wersja, dlatego nie zalecam korzystania z przegladarki do obslugi czegokolwiek z MT, szkoda nerwow powinni lepiej zajac sie zrobieniem ekstra talerza i usprawnieniem AC, a nie zajmuja sie kochaj :D A do czego ci mapka potrzebna? Chcesz sobie popatrzec jak ladnie siec wyglada?

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 21 wrz 2017 8:20:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Uwierz mi, że przy większych sieciach bez mapy, która obrazowo powie Cię którędy jest podpięty jakiś węzeł, potrafi być ciężko. I to już przy sieci, która ma kilkadziesiąt węzłów OSPF. A weź tu jeszcze zatrudnij pracownika i mu to wytłumacz.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 21 wrz 2017 9:17:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1239
hehe musi być ogarnięty w te klocki :P Ma zobaczyć i już wiedzieć, nie ma to tamto :P

A ty juz masz wolne czy dalej zajety jestes? :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 21 wrz 2017 13:16:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1342
Lokalizacja: Myszków
Cacti i Weathermap do czegoś takiego ale to masę pracy na starcie, ale jak się zrobi to bardzo pomaga. Niestety mapa jest statyczna, nie tworzy się dynamicznie.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 22 wrz 2017 9:30:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3446
Lokalizacja: Mazury
Czas chyba przetestować :D
Cytuj:
6.41rc31 changelog:

...
*) wireless - improved reliability on "rx-rate" selection process;

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: pt, 22 wrz 2017 9:32:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2625
Lokalizacja: Wrocław
Już to widzę jak to działa :rotfl:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 139 40 41 42 4357 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: czargrze i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 18 lis 2018 1:27:35

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl