Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 144 45 46 47 4856 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 29 gru 2017 11:17:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
Na v6.41 przy braku konfiguracji, braku ruchu i zalogowaniu sie po wnbox`ie CPU potrafi skoczyć do 35% obciążenia, natomiast na hEX`ie 0-5%. skopane

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pt, 29 gru 2017 12:24:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 29 gru 2011 15:45:22
Posty: 17
U mnie hex bez udziwnień adsla obsługuje.
Mam jednego bridga.
Po wrzuceniu 6.41 przewalił się prawiłowo, ale odciął dostęp do routera.
Zresetowałem, wrzuciłem zapisany konfig i to samo.
Musiałem ustawić go od podstaw.


Na górę
Post: pt, 05 sty 2018 18:39:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1085
Lokalizacja: Myszków
RB333, po wifi download 5-6Mbit cały czas, Upload lepiej 10-15Mbit.
Karty
Kod:
Wireless (Atheros AR92xx)
, czy to 2,4GHz czy 5GHz. Wcześniej przed 6.41 wszystko ok, choć pamiętam że przy niedawno przy testowaniu jakiegoś RC też się tak działo.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 05 sty 2018 19:43:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 316
Lokalizacja: Oświęcim
Wywal już tego RB333 :D


Na górę
Post: pt, 05 sty 2018 20:06:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 751
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Ja mam jeszcze 133 w jednym miejscu, ale przy 8Mbps sie zatyka jakby :D


Na górę
Post: pt, 05 sty 2018 20:47:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1085
Lokalizacja: Myszków
Ten RB333 to mój stary router i spokojnie dawał radę do 50Mbit, przez radio tak samo wcześniej nie miałem problemu. I coś nagle się popsuło i mam wymieniać sprzęt?

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 26 sty 2018 11:00:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 23 lip 2012 20:22:46
Posty: 51
Witam,
Nie czytałem wszystkich 46 stron, jednak na kilku ostatnich widzę ze rozmawiacie na temat tx smartphonów.
Ja natomiast zaobserwowałem po aktualizacji kilku anten klienckich, iż sygnał na TX z -60 wskoczył na -80.


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 9:46:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
Nowa wersja RouterOS oraz Winboxa

Kod:
6.41.1 changelog:

*) bridge - fixed "mst-override" export;
*) bridge - fixed allowed MSTI priority values;
*) bridge - fixed ARP option changing on bridge (introduced v6.41);
*) bridge - fixed hw-offload disabling for Mediatek and Realtek switches when STP/RSTP configured;
*) bridge - fixed hw-offload disabling when adding a port with "horizon" set;
*) bridge - fixed IGMP Snooping after disabling/enabling bridge;
*) bridge - fixed interface list moving in "/interface bridge port" menu;
*) bridge - fixed repetitive port "priority" set;
*) bridge - fixed situation when packet could be sent with local MAC as dst-mac;
*) bridge - fixed VLAN filtering when "use-ip-firewall" is enabled (introduced in v6.41);
*) bridge - properly update "actual-mtu" after MTU value changes (introduced v6.41);
*) btest - fixed TCP test accuracy when low TX/RX rates are used;
*) certificate - do not use utf8 for SCEP challenge password;
*) certificate - fixed PKCS#10 version;
*) crs317 - improved transmit performance between 10G and 1G ports;
*) crs326 - fixed possible packet leaking from CPU to switch ports;
*) crs3xx - hide deprecated VLAN related settings in "/interface ethernet switch port" menu;
*) detnet - additional work on "detect-internet" implementation;
*) dhcpv4-server - fixed framed and classless route received from RADIUS server;
*) discovery - fixed discovery related settings conversation during upgrade from pre-v6.41 discovery implementation (introduced v6.41);
*) dude - fixed e-mail notifications when default port is not used;
*) firewall - fixed "tls-host" firewall feature (introduced v6.41);
*) firewall - limited maximum "address-list-timeout" value to 35w3d13h13m56s;
*) ike1 - fixed "aes-ctr" and "aes-gcm" encryption algorithms (introduced v6.41);
*) ike2 - delay rekeyed peer outbound SA installation;
*) ike2 - improve half-open connection handling;
*) ipsec - properly update IPsec secret for IPIP/EoIP/GRE dynamic peer;
*) log - properly report bridge interface MAC address changes;
*) netinstall - improved LTE package description;
*) netinstall - properly generate skins folder when branding package is installed;
*) ovpn - fixed resource leak on systems with high CPU usage;
*) ppp - changed default value of "route-distance" to 1;
*) ppp - fixed change-mss functionality in some specific traffic (introduced in v6.41);
*) radius - added warning if PPP authentication over RADIUS is enabled;
*) radius - increase allowed RADIUS server timeout to 60s;
*) rb1100ahx4 - fixed reset button responsiveness when regular firmware is used;
*) rb433/rb450 - fixed port flapping on bridged Ethernet interfaces if hw-offload is enabled (introduced in v6.41);
*) routerboot - fixed missing upgrade firmware for "ar7240" devices;
*) sfp - improved SFP module compatibility;
*) snmp - allow also IPv6 on default public community;
*) tile - fixed USB device speed detection after reboot;
*) traffic-flow - do not count single extra packet per each flow;
*) webfig - added support for proper default policies when adding script or scheduler job;
*) webfig - fixed bridge port sorting order by name;
*) webfig - fixed MAC address ordering;
*) webfig - fixed wireless snooper address, SSID and other column ordering;
*) winbox - added "dhcp-option-set" to DHCP server;
*) winbox - allow to specify "to-ports" for "action=masquerade";
*) winbox - do not show "hw" option on non-Ethernet interfaces;
*) winbox - do not show VLAN related settings in switch port menu on CRS3xx boards;
*) wireless - updated "Czech Republic" country 5.8 GHz frequency range;

Download the new 'RouterOS 6.41.1' version here: https://www.mikrotik.com/download


Kod:

What's new in v3.12:

*) added new menu entry - "Export Without Passwords";
*) make Enter start filtering in Connect window if some of the filters are changed
   instead of connecting to router;
*) do not keep old passwords if user unselected Keep-Password later;
*) make file copy & paste work between routers again;
*) make Enter key activate Connect if one of connect fields were active even
   when master password field has not been entered yet;
*) fixed Reconnect in RoMON mode with "Open In New Window" enabled;

https://download2.mikrotik.com/routeros/winbox/3.12/winbox.exe

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 10:31:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 751
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Rano wrzucilem na hex poe z tunelem eoip.
Nawet dziala.


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 11:05:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2564
Lokalizacja: Wrocław
sniper pisze:
Rano wrzucilem na hex poe z tunelem eoip.
Nawet dziala.


Odważnie :zlosnik:


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 11:27:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 751
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Eeee, to moj w domu.
Najwyzej bym sie odcial :D


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 12:02:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1064
Nieco lepiej chodzi, chyba WiFi naprawili, teraz od strzala spina sie na 300/300, vlany takze nieco szybciej uzyskuja polaczenie...

Wiecej nie sprawdze, bo nic nie mam na hAPie oprocz 4 vlanow, 7 wlanow i 5 bridzow :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 15:35:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 441
A sprawdzcie czy rozwiazali problem z otwieraniem stron. Na sofcie 6.41 nie dzialala korporacyjna strona mbanku - logowanie.


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 16:35:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1292
powerek pisze:
A sprawdzcie czy rozwiazali problem z otwieraniem stron. Na sofcie 6.41 nie dzialala korporacyjna strona mbanku - logowanie.

no nie mów, że taka wtopa to trzeba by grubo w RFC namieszać aż mi się wierzyć nie chce


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 16:51:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
powerek pisze:
A sprawdzcie czy rozwiazali problem z otwieraniem stron. Na sofcie 6.41 nie dzialala korporacyjna strona mbanku - logowanie.
Jaką strone masz na myśli? Na żadnej wersji nie miałem problemów z mbankiem.

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 17:27:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 751
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Kolejny fajny pomysl, tak?
Nigdy w to nie uwierze. Raczej skupcie sie na konfigu a nie obwinianiu MT o wszystko jak popadnie.


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 18:40:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 441
Po cofnieciu do wersji 6.40.5 strona wrocila. Walczylem z tym 2 tygodnie przy wsparciu ich technikow. Soft mielismy na ccr natownicy, po downgrade problem momentalnie ustapil. U klientow ten sam problem, downgrade rozwiazal probmem. To nie wina configu na 100%. Config byl najprostrzy jaki sie da - zwykla mascarada bez wodotryskow. Wątek także jest dyskutowany: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.ph ... te#p637889


Na górę
Post: sob, 03 lut 2018 1:57:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3802
Lokalizacja: Szczecin
A to nie coś z MTU, tak jak sugerują na forum MT? Sam miałem to samo z różnymi bankami jak zestawiłem EoIP ze zbyt małym MTU i mi zmieniło się na bridgeach.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 05 lut 2018 14:34:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2564
Lokalizacja: Wrocław
w 6.41 mieszali coś z TLS w firewallu https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:I ... all/Filter


Na górę
Post: czw, 08 lut 2018 19:55:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
Hymmm :hmm:
Cytuj:
6.42rc23 changelog:
...
*) wireless - added initial support for "nstreme-plus";
...

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: czw, 08 lut 2018 20:50:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1635
Lokalizacja: W-wa
Zaciekawilo mnie...


Na górę
Post: czw, 08 lut 2018 21:00:17 
   Tytuł: nstreme-plus
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 08 sty 2011 21:29:27
Posty: 51
Ktoś coś wie więcej ?


Na górę
Post: sob, 10 lut 2018 12:15:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 495
Lokalizacja: Poznań
noyo pisze:
Hymmm :hmm:
Cytuj:
6.42rc23 changelog:
...
*) wireless - added initial support for "nstreme-plus";
...


Oby nie było jak z Mikrotikowymi wynalazkami w stylu wireless-fp i wireless-cm2 itd.


Na górę
Post: sob, 10 lut 2018 12:19:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1064
Jesli ma dzialac jak NV2 dla PtMP i miec ping na poziomie 0-1ms tak jak w przypadku Airmaxa to czemu by nie, tylko na plus :)

Akurat mam linka PtP i bazy w PtMP z zalaczonym NV2 to moge sprawdzic na PtP jak to sie zachowuje ale dopiero po weekendzie :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pn, 12 lut 2018 18:11:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1635
Lokalizacja: W-wa
Jestem zawiedziony:
Nstreme-plus is almost the same Nstreme protocol but with some additional tweaks to get better compatibility with latest ARM based wireless chipset hardware that we started to release recently.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 144 45 46 47 4856 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: krasnoludek i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 26 maja 2018 16:04:30

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl