Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 141 42 43 44 4556 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 11 paź 2017 9:51:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 23 lut 2010 17:23:14
Posty: 283
Lokalizacja: Lithuania
Witam, jest CCR1016.
Do niego podlaczone tani switch tp-link 16 port, adaptery optic fiber na LAN, Cloud core switch Mikrotik.
Raz w kilka dni mam na co raz innych interface " FCS error on link"
Interface nie dziala, robia disable/enable, dziala tak kilka dni, tygodni lub mesiacy.
Niewiadomo kiedy znowu pojawi sie.
Zmiana patchkordow nic nie dala, stale mam ten problem.
Softvare 6.40.1
Na starym software, przed upgrade wiosno, nie pamientam jakim, takiego nikdy nie bylo.
Czy warto wgrac najnowszy soft, czy musza szukac jakis stary bez FCS error problemu?
Czy musza kupic nowy CCR?

Obrazek

_________________
Mogą być błędy z polskiego, jestem z Litwy


Na górę
Post: śr, 11 paź 2017 10:00:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1156
Please downgrade to 6.36.4 and check... [last very stable software]

Please also check hardware which is connected to ether7 port...

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 11 paź 2017 12:59:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1396
Lokalizacja: Stalowa
Disable ipv6


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: śr, 11 paź 2017 13:09:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 23 lut 2010 17:23:14
Posty: 283
Lokalizacja: Lithuania
Juz mam downgrade do 6.36.4.
Disable ipv6 bylo ustawione.
Dzekuje za pomoc.

_________________
Mogą być błędy z polskiego, jestem z Litwy


Na górę
Post: śr, 11 paź 2017 19:09:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1310
Panowie nie wiem czy ten dział ale mam pytanie. Co musi być włączone w MT aby nie widzialy go UBNT w site survey?
Nasza konkurencja coś pokombinowała i robią co chwile nam syf. W MT już nie siedzę a na bazie mam jeszcze Rocketa M5.
W RAC lite bym podejrzał ale może jest jakiś inny sposób?


Na górę
Post: śr, 11 paź 2017 20:59:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 828
/ip neighbor discovery

and disable all "Discovery Interfaces" :)

o ile o to Ci chodzi


Na górę
Post: śr, 11 paź 2017 23:34:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1310
\w wireless ich nie ma. Jakby zrobili hide ssid


Na górę
Post: śr, 11 paź 2017 23:43:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1156
Na snoopingu bedziesz widzial, jesli jest hide ssid to bedziesz widzial wykorzystanie pasma na MT na danym kanale :P Zrob takze Scan, moze wykryje ssidy :d

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 12 paź 2017 16:50:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 828
Niech mod wydzieli może temat.

Można też zrobić niestandardową częstotliwość zakończoną na 2Mhz. Tylko to też trzeba wpisać ręcznie do klientów, zdalna pomyłka oznacza wizytę u klienta w domu. Jak nie dużo jest podpiętych klientów to nie jest to takie czasochłonne. I wykrywanie nie zadziała, tzn nic nie pokaże. Porobiłem tak w kilku miejscach już dawno temu.


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 14:39:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 21 paź 2017 14:30:50
Posty: 1
Do testów, nauki RouterOS wystarczy ściągnąć obraz pod maszynę wirtualną pod Virtualboxa ? Czy jednak ma ta wersja ograniczenia np. brak wszystkich poleceń itp.?


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 15:24:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 15 sie 2008 9:24:28
Posty: 100
No nie wiem czy się da ustawić końcówki 2 czy też inne skoro w frequency jest co 5.


Na górę
Post: sob, 28 paź 2017 22:29:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 828
Nie wiem czy było czy nie ale... od wersji 6.40.X wyłączenie w firewall'u "fasttrack connection" pozwala markować pakiety, które znowu są potrzebne do podziału łącza. Gdy ta opcja jest włączona nie markuje pakietów. W wersji 6.39.X tego problemu nie ma. Błąd czy celowe działanie? Bo aktualizacja rozwala kompletnie QOS w Queue.


Na górę
Post: czw, 02 lis 2017 0:49:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1255
Lokalizacja: Polska
Robiłem Upgrade do 6.40.4 na swoich bazach 3x OmniTik wstał bez problemu. Czwarty nie wstał po upgrade, dopiero reboot prądowy pomógł. Więc uważajcie :)


Na górę
Post: czw, 02 lis 2017 9:06:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 101
djlech pisze:
Robiłem Upgrade do 6.40.4 na swoich bazach 3x OmniTik wstał bez problemu. Czwarty nie wstał po upgrade, dopiero reboot prądowy pomógł. Więc uważajcie :)


Jaką wersję upgrade'owałeś? Zauważyłeś jakąś poprawę?


Na górę
Post: czw, 02 lis 2017 21:28:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1305
a widzieli jak z firmware zrobili ? wersja firmware teraz odpowiada wersji ROS

[admin@433] /system routerboard> print
routerboard: yes
model: 433
serial-number: 1DDF01E22DEF
firmware-type: ar7100
factory-firmware: 2.20
current-firmware: 6.41rc50
upgrade-firmware: 6.41rc50


Na górę
Post: czw, 02 lis 2017 21:32:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3411
Lokalizacja: Mazury
Chyba pomyliły im się zmienne :D

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: czw, 02 lis 2017 21:45:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1305
niestety nadal low cost -owe karty ze smartfonów maks synchronizacja tx rate 54Mbps :(


Na górę
Post: pt, 03 lis 2017 0:39:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1156
Na czym niby 54Mbps na TXie? :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pt, 03 lis 2017 10:39:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1305
tak. To jest problem opisany jakieś 2 stron wstecz w tym temacie. Omówiony też na forum mikrotika. Generalnie Łotysze na forum unikają tego tematu. Tu ktoś pisał, że mu na maila odpisali, że wiedzą o problemie.


Na górę
Post: pt, 03 lis 2017 11:35:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3411
Lokalizacja: Mazury
grzegorz_k pisze:
Tu ktoś pisał, że mu na maila odpisali, że wiedzą o problemie.
Ja jaaa jaaa :) Pewnie muszą się z tym dłużej przespać :)

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: pt, 03 lis 2017 13:44:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 345
Mi już nie chcą odpisywać na zgłoszenie supportowe gdzie zgłaszałem problem.... Wisi od sierpnia....

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 04 lis 2017 1:43:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1255
Lokalizacja: Polska
mkeram pisze:
Jaką wersję upgrade'owałeś? Zauważyłeś jakąś poprawę?


Z 6.27 do 6.40.4 wydajność na + lecz ping przy nv2 nie zachwyca :)


Na górę
Post: sob, 04 lis 2017 1:48:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1156
djlech pisze:
mkeram pisze:
Jaką wersję upgrade'owałeś? Zauważyłeś jakąś poprawę?


Z 6.27 do 6.40.4 wydajność na + lecz ping przy nv2 nie zachwyca :)
ustaw 1ms to bedzie zachwycal

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: sob, 04 lis 2017 11:56:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 828
djlech pisze:
mkeram pisze:
Jaką wersję upgrade'owałeś? Zauważyłeś jakąś poprawę?


Z 6.27 do 6.40.4 wydajność na + lecz ping przy nv2 nie zachwyca :)


Trzeba jeszcze ze 100 razy napisać to może wejdzie w krew. TDMA nie ma priorytetu dla pinga.


Na górę
Post: sob, 04 lis 2017 21:11:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1156
djrobson pisze:
djlech pisze:
mkeram pisze:
Jaką wersję upgrade'owałeś? Zauważyłeś jakąś poprawę?


Z 6.27 do 6.40.4 wydajność na + lecz ping przy nv2 nie zachwyca :)


Trzeba jeszcze ze 100 razy napisać to może wejdzie w krew. TDMA nie ma priorytetu dla pinga.
To trzeba ustawic priorytet dla pinga dla NV2, w ktoryms MUM bylo o tym pisane jak to wykonac wlacznie z bridge, set priority na 7 a nie na 0 dla icmp

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 141 42 43 44 4556 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 15 sie 2018 22:19:42

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl