Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 143 44 45 46 4756 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 09 gru 2017 16:01:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1301
z wprawie tego nieszczęsnego TX dla części telefonów, pospamujmy ich troszkę na forum, może się ogarną.


https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=102908
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.ph ... &start=450


Na górę
Post: sob, 09 gru 2017 16:04:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3402
Lokalizacja: Mazury
grzegorz_k pisze:
z wprawie tego nieszczęsnego TX dla części telefonów, pospamujmy ich troszkę na forum, może się ogarną.


https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=102908
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.ph ... &start=450
:zlosnik: poszło

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: sob, 09 gru 2017 16:05:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1301
szybkiś :)


Na górę
Post: sob, 09 gru 2017 16:06:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3402
Lokalizacja: Mazury
Bom odpoczywał przed komputerem :)

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: sob, 09 gru 2017 23:59:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3810
Lokalizacja: Szczecin
Ja już ich od jakiegoś czasu spamuję w tej kwestii u nich na forum w powiązanych tematach. Inni ludzie podłapali i widać, że nie tylko nas boli ten problem. Trochę mi się nie uśmiecha wymiana wszystkich domowych AP: 3 u mnie (w tym jeden zewnętrzny) jeden u taty, kolejny u dziewczyny. Wychodzi jakieś 2k brutto, żeby wymienić na unifi AC LR. Kiedyś się zainwestowało w sprzęt MT, a tu taka kicha. Było od razu kupować unifi.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 10 gru 2017 0:52:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1301
w domu mniej urządzeń to i za bardzo nie odczuwam tego problemu ale jestem ostatnio na firmie w której budowałem lan/wlan i jeden z pracowników mnie zagaduje " Panie jak to jest że w domu odpalam na tel speedtesta i mam zawsze 45/50 a tu, przychodzie do roboty pierwszy, jak innych jeszcze nie ma, niby cuda na kiju światłowody, staje pod acces pointem odpalam speedtest i nigdy nie widzę wiecej jak 20Mbps." I ja wtedy na prędce wymyślam bajki, że centrum miasta, że zakłócenia, że QOS dla waszego dobra ....... no bo wstyd się przyznać, że w sumie to się im g_ó_w_n_o wcisnęło.


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 2:29:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 332
Lokalizacja: Oświęcim
"We will work on this problem when we will finish working on the new wireless driver. We don't have ETA on that yet."

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 17:18:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1635
Lokalizacja: W-wa
Jest juz nowy driver wireless do MT. Z nowych rzeczy, to bbsluguje kanaly 160MHz (80+80). Nie mam drugiej karty z obsluga Wave2. Czy jest ktos na forum, kto moze sprawdzic czy:
- dziala polaczenie na 160MHz? Jezeli tak, to jaka przepustowosc w UDP jest na linku?
- czy poprawione zostaly problemu z urzadzeniami mobilnymi? Toretycznie to nowy driver, wiec jest szansa ze naprawili.


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 17:26:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3402
Lokalizacja: Mazury
ja na swoje motce i hAP v 6.41 dalej mam tx 54Mbps

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 17:36:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3810
Lokalizacja: Szczecin
czolo pisze:
- czy poprawione zostaly problemu z urzadzeniami mobilnymi? Toretycznie to nowy driver, wiec jest szansa ze naprawili.
Nie naprawili. Właśnie wgrałem na domowy AP. Cuda na kiju się dzieją. Czasem zrywa połączenie podczas speedtesta na telefonie, prędkości mało stabilne (raz mam 15 Mbit, raz 3), a sygnał widoczny na AP lepszy niż -60. Do tego w registration pokazuje czasem jakieś cuda (na chwilę mrugnie kanałem 40 MHz z telefonem i tabletem, które w 2,4 GHz tego w ogóle nie obsługują). Firmware oczywiście też aktualizowałem. W ac nie widzę żadnych zmian (prędkości z laptopem takie jak przedtem).

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 18:50:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 804
Pewnym rozwiązaniem jest tryb Only G, robi sie stabilnie wtedy. Ogólnie opiszę to w istniejącym już wątku. Mietek w porównaniu z ubi to dno i kupa mułu, głównie w tych sufitowych apekach.


Na górę
Post: ndz, 24 gru 2017 0:48:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1154
Jak wy to testujecie, ze tak macie? Mi komorka wciaga ponad 50Mbps na synchro 75Mbps/75Mbps na nowej wersji 6.41, poprzednio nie bylo wogole stabilnie...

Mozecie pokazac swoje ustawienia, ze wam tak kiepsko to dziala??? Moze pomoge...

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: ndz, 24 gru 2017 0:51:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3402
Lokalizacja: Mazury
djvolt1942 pisze:
Jak wy to testujecie, ze tak macie? Mi komorka wciaga ponad 50Mbps na synchro 75Mbps/75Mbps na nowej wersji 6.41, poprzednio nie bylo wogole stabilnie...

Mozecie pokazac swoje ustawienia, ze wam tak kiepsko to dziala??? Moze pomoge...

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka
Jest skopane, łotysze przyznali się nawet, co do smartphonów, ale nie wszystkich. Mi stabilnie chodzi, ale więcej niż ~ 20Mbps pobieranie nie idzie. Wina dogadywania się miedzy urządzeniami.

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: ndz, 24 gru 2017 0:52:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1154
noyo pisze:
djvolt1942 pisze:
Jak wy to testujecie, ze tak macie? Mi komorka wciaga ponad 50Mbps na synchro 75Mbps/75Mbps na nowej wersji 6.41, poprzednio nie bylo wogole stabilnie...

Mozecie pokazac swoje ustawienia, ze wam tak kiepsko to dziala??? Moze pomoge...

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka
Jest skopane, łotysze przyznali się nawet, co do smartphonów, ale nie wszystkich. Mi stabilnie chodzi, ale więcej niż ~ 20Mbps pobieranie nie idzie. Wina dogadywania się miedzy urządzeniami.
Download: 46.89 Mbps | Upload: 8.27 Mbps | Ping: 28 ms

takie mam wyniki przewaznie no to jak wy to ustawiacie? Na 4 komorkach, samsungi lapa nawet 150 synchro

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: ndz, 24 gru 2017 0:54:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3402
Lokalizacja: Mazury
Może dlatego że na trzeźwo :P

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: ndz, 24 gru 2017 0:54:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1386
Lokalizacja: Stalowa Wola
moze mają stare speedtesty :P

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: ndz, 24 gru 2017 1:09:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1154
nerxu pisze:
moze mają stare speedtesty :P
Z jakiego korzystacie testujac na komorkach?

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: ndz, 24 gru 2017 1:16:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3402
Lokalizacja: Mazury
djvolt1942 pisze:
nerxu pisze:
moze mają stare speedtesty :P
Z jakiego korzystacie testujac na komorkach?

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka
iperf w tcp 10 sesji wynik down 25Mbps i up: 50Mbps

Załącznik:
Zrzut ekranu z 2017-12-24 00-11-00.png
Zrzut ekranu z 2017-12-24 00-11-00.png [ 2.53 KiB | Przejrzano 1561 razy ]

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: ndz, 24 gru 2017 2:38:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3810
Lokalizacja: Szczecin
@djvolt1942: Problem jest jedynie na niektórych telefonach z określonym chipem Broadcoma, na forum MT jest informacja dokładnie o jaki chip chodzi. Na pozostałych jest ok. Jak testuję na swoim Huawei G7 to jest tragedia, ale na P8 mojej dziewczyny leci 40/40. Na tablecie (galaxy tab 3) mam 35/35. Na jakiejś g*** Mancie leci ponad 50/50, bo spina się na na 40 MHz.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 27 gru 2017 10:15:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 09 lut 2017 12:48:11
Posty: 124
Tymczasem 6.41 trafił do current'a.


Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 9:40:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1248
Lokalizacja: Polska
Zaktualizowałem kilka MikroTików do 6.41 i na jednym SXT i na jednym RB711 nie ma możliwość zrobienia upgrade bios.

Wyskakuje komunikat, że nie odnaleziono paczki z biosem.


Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 9:41:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1386
Lokalizacja: Stalowa Wola
Pisali o tym w nastepnej wersji bedzie poprawka.


Wysłane bez pomocy Tapatalk

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 13:11:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 469
Czy zauważyliście problemy z niewysycaniem kolejek SQ w wersjach z rodziny 6.40.x. Mam obecnie 6.40.3 i ccr1036 i dopóki sumaryczny ruch na WAN jest w okolicach 400 mbit to kolejki trzymają. Natomiast jak wzrasta do około 700 mbit to niestety następuje straszny rozjazd. Klient z SQ ustawionym na 116 mbit / 40 mbit osiąga raptem 50-60 mbit downloadu. Klienci są na dhcp. Wcześniej na CCR siedziała wersja 6.27 i takich problemów nie było


Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 20:42:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 763
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Panowie - robil ktos z Was up do 6.41?
Tak sie chwala tymi "nowymi" bridgami..... kusi mnie zeby w domu zrobic (mam 2 bridge + EOIP + troche regulek).
Jak rozumiem, niczego W TEORII nie powinno mi to popsuc, bo nie uzywam hw switch?

Ciekawi mnie strasznie ten hw-offload.
Moj obecny hEX PoE zatyka sie (w konfigu ktory mam) przy okolo 200Mbps :-(


Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 21:05:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 763
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Sam sobie odpowiem, bo wrzucilem.
Nie wiem co oni zas popsuli, ale teraz juz przy 160mbps mam 100% CPU. Porazka.

Bez sensu - jaki sprzet mam miec, zeby mi te 300Mbps przenatowal razem z tunelem EOIP ? BYlem przekonany, ze ten hex, ktory ma 800MHz poradzi sobie.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 143 44 45 46 4756 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: bemben1997 i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 21 lip 2018 13:45:18

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl