Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 142 43 44 45 46 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 07 lis 2017 13:55:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 523
Masz jakieś źródło tych informacji?


Na górę
Post: wt, 07 lis 2017 14:53:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 821
Jasne, poszukaj sobie ktorys MUM, w pdfie bedzie opisane co i jak nalezy zrobic, ja jeszcze podrasowalem kolejkowanie na kazdym koncentratorze dla icmp oraz firewall itd ogolnie ok pol roku walki ze skryptami dalo powazny efekt stabilnego jak skala pingu nawet przy mocno wysyconym laczu/przepustowosci :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000pln netto
www.siec.multimediahd.pl
###############
Madex Hurt


Na górę
Post: wt, 07 lis 2017 14:56:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3721
Lokalizacja: Szczecin
Pewnie o to chodzi: https://mum.mikrotik.com/presentations/US13/lutz.pdf

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 07 lis 2017 15:06:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 821
Chyba raczej tak

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000pln netto
www.siec.multimediahd.pl
###############
Madex Hurt


Na górę
Post: wt, 07 lis 2017 19:22:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 523
A to już zmienia postać rzeczy, zaraz próbuję na jednym z linków. :)


Na górę
Post: śr, 08 lis 2017 19:56:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1460
Lokalizacja: W-wa
djrobson pisze:
A to już zmienia postać rzeczy, zaraz próbuję na jednym z linków. :)


Polecam!


Na górę
Post: śr, 08 lis 2017 22:45:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 923
Lokalizacja: Myszków
Mam problem bo stosuję się do tego poradnika z MUM i podczas wprowadzania komend straciłem połączenie z urządzeniem.
Po tej:
Kod:
/system reset-configuration skip-backup=yes no-defaults=yes 
:czerwony:

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 08 lis 2017 22:48:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3259
Lokalizacja: Mazury
Cramin pisze:
Mam problem bo stosuję się do tego poradnika z MUM i podczas wprowadzania komend straciłem połączenie z urządzeniem.
Po tej:
Kod:
/system reset-configuration skip-backup=yes no-defaults=yes 
:czerwony:
Przecież dałeś reset konfiguracji do zera :D

_________________
http://kazuko.pl - moje spojrzenie na sieć ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 08 lis 2017 22:48:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2522
Lokalizacja: Wrocław
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

zrestartowałeś je do ustawień domyślnych :oczko:

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: śr, 08 lis 2017 22:55:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 923
Lokalizacja: Myszków
:aqq:
Wiem dokładnie ale ktoś faktycznie może zrobić sobie kuku.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 08 lis 2017 23:05:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 821
:polacmu: :rotfl:

Nie czytales co klepiesz? :P

Juz samo to:

Kod:
/system reset-configuration

mowi samo za siebie :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000pln netto
www.siec.multimediahd.pl
###############
Madex Hurt


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 1:32:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 01 wrz 2009 1:41:46
Posty: 11
Po updacie mojego 951Ui-2HnD do najnowszej wersji 5 wreszcie osiągam transfer zbliżony do wykupionego tj. 70Mbit/s :D
Wcześniej wahania 50-55Mbit/s, co ciekawe na kablu albo innych routerach takiego cytku nie było.
Wyniki w BTeście także skoczyły z max. 130 do 175Mbit/s w 2.4 Ghz.
Poza updatem żadne ustawienia nie były zmieniane, eter syfny (amartamentowiec pełen routerów UPC).
Obrazek


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 7:42:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 251
Lokalizacja: Oświęcim
wersji 5? Masz na myśli 6.40.5?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 9:56:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
Chyba o to mu chodzi właśnie sprawdzam tel. i faktycznie na 2.4 Przekroczyl mi 50mb/s :)


Wysłane z iP bez pomocy

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 10:40:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 821
Moze AC poprawili po kryjomu? :P To juz kazdy przejdzie na MT.

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000pln netto
www.siec.multimediahd.pl
###############
Madex Hurt


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 12:11:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3259
Lokalizacja: Mazury
djvolt1942 pisze:
Moze AC poprawili po kryjomu? :P To juz kazdy przejdzie na MT.
i będa wyprzedaże ubnt :D

_________________
http://kazuko.pl - moje spojrzenie na sieć ☚☜☚☜


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 12:22:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
Oj przydało by się ;)


Wysłane z iP bez pomocy

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 12:28:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 821
A jesli to prawda? :P Gdzie jest ten co ma Dyna na kominie poza zakresem to by przetestowal :P

Swoja droga jak bedzie WIELKA WYPRZ to odrazu biore PBE AC :D

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000pln netto
www.siec.multimediahd.pl
###############
Madex Hurt


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 13:22:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 50
Lokalizacja: Wrocław
zajadacz pisze:


A czy to daje coś na wydajności linku czy tylko stabilizuje ping?
I pytanie odnośnie linków skoro rozmowa ich dotyczy, lepszy aktualnie NV2 czy Nstreme przy czystym eterze, czyli brak rozłączeń.


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 13:52:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 821
NV2 i to z MUM, daje stabilny ping jak skala, dodajesz jeszcze inne regulki filtrujace ruch albo kompletnie wycinajace ruch oprocz sesji pppoe i masz nie dosc ze wydajny to mega stabilny :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000pln netto
www.siec.multimediahd.pl
###############
Madex Hurt


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 19:52:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3721
Lokalizacja: Szczecin
nerxu pisze:
Chyba o to mu chodzi właśnie sprawdzam tel. i faktycznie na 2.4 Przekroczyl mi 50mb/s :)
Jaki AP? Z moim Huawei nadal nie spina się na więcej niż 54 Mbit.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 19:56:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3259
Lokalizacja: Mazury
zajadacz pisze:
nerxu pisze:
Chyba o to mu chodzi właśnie sprawdzam tel. i faktycznie na 2.4 Przekroczyl mi 50mb/s :)
Jaki AP? Z moim Huawei nadal nie spina się na więcej niż 54 Mbit.
U mnie też to samo na motoroli. CCQ 104%

_________________
http://kazuko.pl - moje spojrzenie na sieć ☚☜☚☜


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 20:33:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 821
noyo pisze:
zajadacz pisze:
nerxu pisze:
Chyba o to mu chodzi właśnie sprawdzam tel. i faktycznie na 2.4 Przekroczyl mi 50mb/s :)
Jaki AP? Z moim Huawei nadal nie spina się na więcej niż 54 Mbit.
U mnie też to samo na motoroli. CCQ 104%
U mnie 72.2/65...

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000pln netto
www.siec.multimediahd.pl
###############
Madex Hurt


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 22:29:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Stalowa Wola
na iPhone 144/144 :)

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 17 lis 2017 14:21:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
djvolt1942 pisze:
NV2 i to z MUM, daje stabilny ping jak skala, dodajesz jeszcze inne regulki filtrujace ruch albo kompletnie wycinajace ruch oprocz sesji pppoe i masz nie dosc ze wydajny to mega stabilny :P

Sp33dway pisze:
A czy to daje coś na wydajności linku czy tylko stabilizuje ping?
I pytanie odnośnie linków skoro rozmowa ich dotyczy, lepszy aktualnie NV2 czy Nstreme przy czystym eterze, czyli brak rozłączeń.


Tylko uwaga na mosty.
W NV2 mamy degradacje przepustowości, a w nstreme nie ma!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 142 43 44 45 46 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 24 sty 2018 7:54:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl