Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 140 41 42 43 4452 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 22 wrz 2017 9:43:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3340
Lokalizacja: Mazury
cabana pisze:
Już to widzę jak to działa :rotfl:
Nie bądź złośliwy, troche im to zeszło, ale może w końcu się udało :zlosnik: Może teraz i AC będzie wydajniejsze :zlosnik:
Zostało im jeszcze naprawić tx-rate :D

_________________
# Pytaj o generowanie JPK VAT (v2 oraz v3) / FA (v1) na starych LMS-ach ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pt, 22 wrz 2017 10:35:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1019
Ano... Kilka wersji wstecz w trybie A wyciagalem 45Mbps, a teraz nawet 35Mbps jest ciezko, mozliwe, ze w koncu skapneli sie o co chodzi, bo to byl strzal w kolano, a przy AC odcieli sobie stope i wszyscy lykaja ubnt...

Nie maja sprzetu w AC ani w N ktore byloby takie jak ubnt...

Za to NV2 wymiata, teraz sprawdzimy jak to bedzie ladziac, akurat mam jednego rodzynka w A, reszta juz wsio w N :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: sob, 23 wrz 2017 17:46:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3788
Lokalizacja: Szczecin
Wireless to oni powinni całe napisać od nowa. Tx z telefonami to masakra, AC w NV2 też porażka, wydajność AC z komputerami też nie powala.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 23 wrz 2017 18:01:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3340
Lokalizacja: Mazury
zajadacz pisze:
Wireless to oni powinni całe napisać od nowa. Tx z telefonami to masakra, AC w NV2 też porażka, wydajność AC z komputerami też nie powala.

Od nowa to oni pisali już z 4 razy :D

_________________
# Pytaj o generowanie JPK VAT (v2 oraz v3) / FA (v1) na starych LMS-ach ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: śr, 27 wrz 2017 8:32:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 134
Lokalizacja: Lubliniec
Test Na nowym sofcie 6.40.3 porównałem do 6.38.7 w zasadzie nie ma różnicy.
Link Postawiony na DynaDish w AC przelatuje w szczycie 400Mbps
Link na odległości 9km anteny wizowane na tzw. Pałę czyli bez niczego na oko :-)
w załączniku screen


Załączniki:
TEST.jpg
TEST.jpg [ 462.77 KiB | Przejrzano 1638 razy ]
Na górę
Post: śr, 27 wrz 2017 9:02:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1316
ile realnego ruchu maksymalnie przewala ci most ? ja wszystko co widzialem u siebie na 6km to 300mb gdzie raczej zwykle jest pod 260 280mb


Na górę
Post: śr, 27 wrz 2017 9:14:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1285
sranie w banie z tym mikrotikowym speedtestem. Na dodatek 80MHz więc teren musisz mieć dziewiczy. Zrób zwykłego speed testa albo wysyć łącze pobierając coś jedną sesją wtedy zobaczysz realne wyniki. Oczywiście przy 80MHz złe nie będą ale nikt w zurbanizowanym terenie tego tak nie ustawi.


Na górę
Post: śr, 27 wrz 2017 9:21:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 630
Ten sam test zrób na TCP. Tylko nie na mietkach co łączysz je na wifi.


Na górę
Post: śr, 27 wrz 2017 9:50:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1019
grzegorz_k - jak ma mozliwosc to ustawia :P Ja takze mam taka mozliwosc, ale zrezygnowalem z urzadzen AC od MT na mostach, to jeszcze nie ten czas, mam tylko i wylacznie AC na bazach w 20MHz :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pn, 02 paź 2017 14:14:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 737
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
A u mnie na 6.40.3 na SXT Lite5 AC plywa sygnal jak chol****. Potrafi sie o 20dBm zmieniac. Do tego wydajnosc rzedu 10Mbps z zamieraniem transmisji
Link testowy na ~400m, 2x SXT Lite5 AC.
Wrocilem na nim do 6.34.6 - zyleta, bez problemu 70Mbps.

Dzisiaj wieszamy u jednego abonka ten nowy LHG XL HP bo ma szczyty drzew po drodze i SXT nie wyrabialo (wpadka instalatorow :()
Minimalny soft to 6.39.2 dla tego sprzetu. Wgralem wiec najnowszy 6.40.3 ale..... az sie boje dac to do powieszenia.


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 9:41:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 66
Lokalizacja: Wrocław
U nas z kolei na 6.40.3 pojawiły się dziwne problemy u klientów, ping do CPE jest, prędkości lecą, na CPE widoczne podłączone routery klientów, między CPE a routerem ping również jest, natomiast u klientów informacja "łącze ograniczone - brak neta". Restarty CPE i routerów u jednych się sprawdzają, u drugich niestety dalej brak neta pomimo komunikacji między urządzeniami.....


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 9:45:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 357
To często problem serwera dhcp... Spróbuj wyłączyć bridge i dać serwer na eth. Czasem pomaga. Zobacz też w logach czy to jest to. Ten problem jest już od kilku softow

Ps. U mnie ten Soft działa świetnie, u klientów i na główne linki - tutaj ustawienie nv2, 2-3ms + fixed download 80% tak świetne wyniki, stabilny link i ping


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 9:51:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 66
Lokalizacja: Wrocław
Logi są czyste, widnieje info o przydzieleniu IP z DHCP, od dawien dawna DHCP jest ustawiony na eth, bridge u klientów nie stawiamy. Problem pojawił się po zaktualizowaniu AP do 6.40.3 od wersji 6.36.4, chyba ostatniej która działa bez problemów.


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 10:04:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 357
Bridge często jest w sxt ac, dlatego pytałem

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 10:13:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 737
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
A u mnie ten nieszczesny LHG XL HP co chlopaki wczoraj powiesili na 6.40.3 nawet dziala.
Narazie stabilnie.
Wniosek (wylacznie moj subiektywny) mam taki, ze to po stronie AP soft nowszy niz 6.34 powoduje mega problemy.


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 10:38:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1019
Nie, u mnie wszedzie na bazach 6.40.3 i dziala elegancko NV2, 2ms, Fixed Downlink 80% zarowno na AP jak i na klientach

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 10:40:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 357
U mnie to samo

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 10:43:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 737
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
No to zrobie jeszcze jedno podejscie kiedys, na jakims malym APku.
Ale poczekam jeszcze troche az go rozwina.

A widzeliscie nowe RC? Wyciete bridge i wszystko na hw switch.
NIesamowicie ciekaw jestem efektow, bo mam u siebiue w domu hEX PoE, jeden EOIP, jeden bridge (na ktorym wisi troche regulek FW) i niestety CPU konczy sie przy +/- 250Mbps DL i 160Mbps UL. Nawet po podkreceniu do 1GHz.
CIekawi mnie czy cos pomoze.....


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 11:12:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1019
Kod:
A u mnie na 6.40.3 na SXT Lite5 AC plywa sygnal jak chol****. Potrafi sie o 20dBm zmieniac. Do tego wydajnosc rzedu 10Mbps z zamieraniem transmisji


Ustaw 20/40MHz Ceee, kanał 5500 lub którys z dostepnych dla Ceee, HW retries na 10, ANI: AP i Client, NV2, 80% fixed, TDMA: 2ms i zobacz jak bangla :P Nie wiem dlaczemu, ale jak ustawimy eCee albo nawet eeCe to juz robi sie kupa, dziala tylko na Ceee poprawnie, ale wydajnosci to to narazie nie ma :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 11:14:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 737
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Mialem Ce na 5780 (40MHz)
ALe jakie znaczenie ma czy Ce, Cee, Ceee skoro chce np tylko 20 lub 40MHz?
Te z dodatkowymi "e" to tak naprawde szersze pasmo (60, 80MHz)


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 11:20:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1019
Sorry 20/40/60/80 mialem na mysli dla Ceee, bo masz AC, aledaj Ce dla urzadzen AC :P

Ce - kanały powyżej kontrolnego [above]
eC - kanały poniżej kontrolnego [below]

Przy AC masz wieksze pole manewru wybrania kanalu kontrolnego przy czym wlasnie w urzadzeniach AC robi sie kipisz i jeszcze tego nie poprawili...

Miales 5780 na below [eC] czy na above [Ce]? Tak z ciekawosci :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 11:29:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 737
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Ce
Ogolnie niczego nie zmienialem - po jednej stronie byl i jest taki w AC.
Po drugiej mialem Lite5 bez AC, wrzucilem AC i ..... pooooorazka. Szczegolnie sygnal - kosmos jakis.
Nowka sztuka, wiec raczej nie uwalone.


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 11:31:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1019
Zapodaj 6.41, tam poprawili RXa...

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 11:33:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 737
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
to RC.
Nie uzywam RC nigdzie, nawet do zabawy. Szkoda czasu :)
Poczekam wiec na stabilna


Na górę
Post: śr, 04 paź 2017 9:45:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1019
Kod:
What's new in 6.40.4 (2017-Oct-02 08:38):

*) address - show warning on IPv6 address when acquire from pool has failed;
*) arp - fixed invalid static ARP entries after reboot on interfaces without IP address;
*) crs1xx/2xx - fixed 1 Gbps forced mode for several SFP modules;
*) crs317 - added L2MTU support;
*) crs3xx - improved packet processing in slowpath;
*) defconf - fixed RouterOS default configuration (introduced in v6.40.3);
*) dhcp - fixed downgrade from RouterOS v6.41 or higher;
*) dhcpv6 client - added IAID check in reply;
*) dhcpv6-client - fixed IA check on solicit when "rapid-commit" is enabled;
*) dhcpv6-client - ignore unknown IA;
*) dhcpv6-client - require pool name to be unique;
*) e-mail - auto complete file name on "file" parameter (introduced in v6.40);
*) export - fixed wireless "ssid" and "supplicant-identity" compact export;
*) hotspot - fixed missing "/ip hotspot server profile" if invalid "dns-name" was specified;
*) hotspot - improved user statistics collection process;
*) ike1 - remove PH1 and PH2 when "mode-config" exchange fails;
*) ipsec - kill PH1 on "mode-config" address failure;
*) ipv6 - fixed IPv6 address request from pool;
*) lte - fixed modem initialization after reboot;
*) ntp-client - properly start NTP client after reboot if manual server IP is not configured;
*) rb931-2nd - fixed startup problems (requires additional reboot after upgrade);
*) routerboard - fixed "/system routerboard upgrade" for CRS212-8G-4S;
*) sfp - fixed OPTON module DDM information readings;
*) sfp - fixed temperature readings for various SFP modules;
*) snmp - fixed "/caps-man registration-table" uptime values;
*) snmp - fixed "/system license" parameters for CHR;
*) tile - improved reliability on MPLS package processing;
*) userman - fixed unresponsive RADIUS server (introduced in v6.40.3);
*) vlan - do not allow VLAN MTU to be higher than L2MTU;
*) webfig - improved reliability of login process;
*) wireless - added "etsi1" regulatory domain information;
*) wireless - improved WPA2 key exchange reliability;
*) wireless - updated "norway" regulatory domain information;

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 140 41 42 43 4452 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 kwie 2018 1:00:54

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl