Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 129 30 31 32 33 34 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 28 gru 2016 16:46:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 300
6.37.3 - UWAGA, wykoleja sie serwer PPPoE, atak padaczki dostal w sama wigilie, zmiana na 6.36.3 - problem z glowy...


Na górę
Post: pt, 30 gru 2016 2:45:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 22 sty 2014 22:46:32
Posty: 81
Parę lat temu w wigilię siedziałem w Warszawie na hotelu i kręciłem antenkami. Dziś za takie gówno dla moich pracowników zabił bym producenta. ;-P

_________________
NOWANET.PL - Marcin Gontarz
gsm : 506 33 11 69 / gg : 3864459


Na górę
Post: pt, 30 gru 2016 10:11:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 300
Eh szmelc do szmelc, wymysla cos, a pozniej baw sie w zgadywanke... Zmienilem wszystko na 6.36.3, teraz zrobie update do 6.36.4 i fajrant z wynalazkami...


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 11:05:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 239
Qwa, czyli nie tylko u mnie jest nadal problem z pppoe. Jestem u klienta, pppoe wdzwonione ale na krótko przypisuje jakiś 10.64.64.X czyli poza moimi klasami adresowymi. To po zmianie na 6.37.1 i 6.37.3 Wcześniej nic takiego nie było. Enable disable "dial on demand" nic nie daje.


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 11:09:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 300
Zrob downgrade do 6.36.3, a pozniej bugfix do 6.36.4, bedziesz mial swiety spokoj.


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 15:23:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 09 lut 2010 10:19:40
Posty: 276
Lokalizacja: Polska
Ja powiem szczerze, że przestałem się już interesować nowymi softami i od tego czasu spokojnie sobie śpię. Mam wgrany na wszystkim 6.34.4 i wszelkie problemy mi się skończyły i nawet zapominam, że mi jakieś mikrotiki wiszą.


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 15:30:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2272
djvolt1942 pisze:
Zrob downgrade do 6.36.3, a pozniej bugfix do 6.36.4, bedziesz mial swiety spokoj.

widzę problem,
750Gr3 działa od softu >= 6.37


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 22:25:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 323
mi w nowy rok 0 godzinie 1 w nocy ukochany sie główny ccr. Miał wersję 6.27. okazało się że ma babol z zegarem i się wysypał


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 22:27:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2821
Lokalizacja: Mazury
bądźmy dobrej myśli :-)

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
www.prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 14:23:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 387
Lokalizacja: Poznań
Na kilka sztuk końcówek (sxt lite 5, 711, 911) wgrałem 6.38 i nie widzę problemów. Jak u Was?


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 14:24:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 281
Też ok


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 15:32:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2821
Lokalizacja: Mazury
Widzę dobre zmiany, w końcu myślą o programistach.
Cytuj:
What's new in 6.39rc4 (2016-Dec-30 07:16):

!) ppp - completely rewritten internal fragmentation algorithm (when MRRU is used), optimized for multicore;
*) capsman - added CAP discovery interface list support;
*) ethernet - renamed "rx-lose" to "rx-loss" in ethernet statistics;
*) health - report fan speed for RB800 and RB1100 when 3-pin fan is being used;
*) led - show warning on print when "modem-signal-threshold" is not available;
*) lte - added error handling for remote AT execute;
*) wAP ac - improved 2.4GHz wireless performance;
*) wireless - added "station-roaming" setting (cli only);
*) wireless - show comment on "security-profile" if it is set (cli only);

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
www.prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: czw, 05 sty 2017 19:09:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1238
Lokalizacja: Stalowa Wola
Dobra ale capsman nie działa jesli masz master port i bridge :) więc nie polecam 6.38

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pn, 09 sty 2017 12:23:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 11:40:28
Posty: 30
Uwaga na 750Gr3 i 750 - 6.38 - nie działa poprawnie serwer DHCP - nie przydziela adresów IP dla niektórych urządzeń, powrót do wersji 6.37.3 problem znika.


Na górę
Post: śr, 11 sty 2017 13:27:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 360
v.6.38 na CCR-1036 na razie od 2dni OK. (simle queue, ospf i BGP)

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Ostatnio zmieniony wt, 17 sty 2017 21:38:41 przez Laik512, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
Post: pn, 16 sty 2017 15:24:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2821
Lokalizacja: Mazury
Laik512 pisze:
v.6.38 na CCR-1036 na razie od 2dni OK.
i jak tam dalej wszystko gra?

Zastanawiam się właśnie co wrzucić na CCR1036-8G-2S+ (simle queue, ospf i pppoe serwer)

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
www.prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: pn, 16 sty 2017 15:27:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 23 sty 2009 0:05:17
Posty: 385
Potwierdzam działa ok na CCR


Na górę
Post: pn, 16 sty 2017 19:48:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2821
Lokalizacja: Mazury
Mamy v6.38.1, troche zmian jest :) oraz winbox 3.8

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
www.prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: pn, 16 sty 2017 20:55:06 
   Tytuł: Winbox 3.9 released!
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 622
Lokalizacja: Myszków
What's new in v3.9:

*) fixed problem - some item disable did not work;
*) fixed problem - port numbers & related info could not be specified in firewall after tcp protocol was selected;

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 16 sty 2017 21:03:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1238
Lokalizacja: Stalowa Wola
no i capsmana do polowy naprawili widać śpieszyło się im :D
jeden DHCP działa drugi już nie :polacmu:

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pn, 16 sty 2017 21:15:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3181
Lokalizacja: Szczecin
Changelog do tej 6.38.1 jak do jakieś nowej wersji.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 16 sty 2017 21:28:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 360
Laik512 pisze:
v.6.38 na CCR-1036 na razie od 2dni OK.


Wycofuje że jest OK :sciana:
Są przecieki pamięci, kilku klientów już zgłaszało problemy z wysyceniem łącza (a jest jeszcze 60% zapasu).
Wracam do 6.33.3! :\

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Na górę
Post: pn, 16 sty 2017 22:59:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2821
Lokalizacja: Mazury
nerxu pisze:
no i capsmana do polowy naprawili widać śpieszyło się im :D
jeden DHCP działa drugi już nie :polacmu:
Mam odpowiedź https://routerboard.com/RBcAPL-2nD :chinczyk:

Laik512 pisze:
Laik512 pisze:
v.6.38 na CCR-1036 na razie od 2dni OK.


Wycofuje że jest OK :sciana:
Są przecieki pamięci, kilku klientów już zgłaszało problemy z wysyceniem łącza (a jest jeszcze 60% zapasu).
Wracam do 6.33.3! :\
Zgłaszałeś może to ? Coś odpisali?

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
www.prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: wt, 17 sty 2017 1:31:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1238
Lokalizacja: Stalowa Wola
no i na co dziadostwo skoro nie mozna tego uzywać z nowym softem :D no ale problem rozwiązali dając jeden port :rotfl:

w 6.38 sypało błedami jak był bridge i masterport
w 6.38.1 błedami nie sypie - dziala master port - ale to co w bridge juz nie :rotfl:

w 6.36.4 - w starych RB przywiesi na pare sek port w nowszych modelach niby ok

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 17 sty 2017 9:56:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2240
Lokalizacja: Wrocław
Jeszcze kilka wersji i będzie działać to co chcesz :zlosnik:

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 129 30 31 32 33 34 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: m4ci3k i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 29 mar 2017 18:57:37

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl