Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 12 mar 2008 23:07:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 24 wrz 2006 16:19:50
Posty: 429
Lokalizacja: Lezany
Czy ktoś wie (ma takie u siebie) czy RB 133 z 3ma kartami wyrobi jako 3xAP na 2,4 Ghz B dla powiedzmy max 40 ludzi w szczycie przy ruchu maksymalnym ok 5-8 Mbps ?
Czy zapomnieć o tym i dać coś mocniejszego ?

_________________
www.test-lacza.pl


Na górę
Post: śr, 12 mar 2008 23:10:09 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
może być mało... daj RB333 przynajmniej będziesz spać spokojnie:)

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: śr, 12 mar 2008 23:22:32 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 24 wrz 2006 16:19:50
Posty: 429
Lokalizacja: Lezany
morion pisze:
....daj RB333 przynajmniej będziesz spać spokojnie:)

Wiem ze lepiej by było dać 333... ale pytanie jest czy 133 wydoli w takiej roli ...
Mam kilka tych RB133 z odzysku i chce je jakoś zagospodarować na nowo zdobywanych terenach .
:D

_________________
www.test-lacza.pl


Na górę
Post: śr, 12 mar 2008 23:24:43 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
na początek starczy, potem zmienisz jak już osiągniesz to co napisałeś

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 12 mar 2008 23:26:37 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
no jak już masz to inna sprawa, co innego jakbyś miał kupować a potem zmieniać ;)

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: śr, 12 mar 2008 23:40:03 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 24 wrz 2006 16:19:50
Posty: 429
Lokalizacja: Lezany
Chodziło mi raczej o informacje typu : "mam takie coś po 6ciu ludzi na kartę i działa bez problemów" :)
Ciekaw jestem jaka jest granica przepustowości (Mbps/pps ?) dla tej platformy przy 3 kartach.

_________________
www.test-lacza.pl


Na górę
Post: czw, 13 mar 2008 0:02:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
ostatnio było o wydajności RB133 na forum... 6-7mbit/s to granica wydajności na moscie, przy 3 interfejsach to pewnie wydajność spadnie...

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: czw, 13 mar 2008 1:41:16 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1364
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
morion pisze:
ostatnio było o wydajności RB133 na forum... 6-7mbit/s to granica wydajności na moscie, przy 3 interfejsach to pewnie wydajność spadnie...

W sumie przez szynę danych RB133 nie przejdzie więcej jak 6Mbit FDX na MT 2.9.x oraz 7Mbit FDX na MT 3.x. Ilość kart ma tu niewielki wpływ, sumaryczna przepustowość na wszystkich wejściach lan i wlan nie przekroczy tej wartości.

Jeśli jednak kolega planuje tam asymetryczny ruch to np. 8/3Mbit bez problemu powinno udać się przepchnąć.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: czw, 13 mar 2008 1:55:39 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 24 wrz 2006 16:19:50
Posty: 429
Lokalizacja: Lezany
COMmer pisze:
...Jeśli jednak kolega planuje tam asymetryczny ruch to np. 8/3Mbit bez problemu powinno udać się przepchnąć.

No właśnie ... ruch na łączach internetowych dla userów zwykle jest asymetryczny i takie przepustowości powinny wystarczyć .
Dla przykładu ruch w całej mojej sieci ma proporcje 6Mbps / 2Mbps czyli podobne jak podałeś w przykładzie :).

_________________
www.test-lacza.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 21 lip 2018 23:17:18

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl