Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 07 mar 2008 16:51:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lis 2005 4:48:25
Posty: 1478
Witam wszystkich mam problem z mostem na MT

Z jednej strony to RB 532 + karta R52
z drugiej rb133 + karta R52

most pracuje bez zarzutów, ale.. w przypadku zaniku zasilania lub przeskoku w zak³adce Bridge na RB532 w portach zamiast wds1 pojawia siê unknown, i tak za kazdym razem. Gdy to zauwa¿ê usuwam unknown dodaje nowy wds1 i dzia³a az do nastêpnego razu... co mo¿e byc przyczyn±???

_________________
A fe! ...tkt


Na górę
Post: pt, 07 mar 2008 19:33:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 gru 2006 15:02:34
Posty: 4526
Lokalizacja: Zamość
PabloRaciaz pisze:
Witam wszystkich mam problem z mostem na MT

Z jednej strony to RB 532 + karta R52
z drugiej rb133 + karta R52

most pracuje bez zarzutów, ale.. w przypadku zaniku zasilania lub przeskoku w zakładce Bridge na RB532 w portach zamiast wds1 pojawia się unknown, i tak za kazdym razem. Gdy to zauważę usuwam unknown dodaje nowy wds1 i działa az do następnego razu... co może byc przyczyną???


Witam,
co do Twojego przypadku to dokładnie nie wiem ale kiedyś miałem jednego RB532 w ręku i chciałem go skonfigurować via WinBox dałem mu reboot i już nie wstał. Potem wlazłem na niego przez port szeregowy i okazało się że jądro spanikowało :) szlak mnie trafił bo to była nówka i tak na prawdę nic nie zmieniłem tylko zrebootowałem ale mniejsza z tym podegrałem mu nową wersje MT plus nowy RouterBoot i działał normalnie. Nie wiem czy to dobra rada ale radzę zapodać tam najnowszy soft plus bootloader.

Pozdrawiam

_________________
Obrazek

Jeśli Ci pomogłem kliknij na odpowiedni przycisk :)


Na górę
Post: pt, 07 mar 2008 20:55:25 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 05 kwie 2006 1:02:14
Posty: 158
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
Zgadzam sie - zainstaluj najnowszy soft i zrob static wds jesli nie masz.

_________________
Obrazek


_Sheriff_


Na górę
Post: pt, 07 mar 2008 23:47:59 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lis 2005 4:48:25
Posty: 1478
heh szakal91 jakby¶ zgad³ moje pierwsze MT tak w³a¶nie siê zachowa³y 2 rb532 pad³y po reboocie.. po wgraniu softu dzia³a.

ale ten problem jest... wiêc cosik nie teges...

A za co odpowiada to static wds - znaczy czym ró¿ni siê static wds od ynamic wds?

_________________
A fe! ...tkt


Na górę
Post: pt, 07 mar 2008 23:53:48 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 05 kwie 2006 1:02:14
Posty: 158
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
Static wds jest troche lepszy od dynamic, bo jak zerwie sie dynamic wds to wllasnie sa problemy z znikajacym wds w bridgu a jak jest tataic to jest w nim caly czas i przez to konfig sie trzyma taki jak byl, bez zmian caly czas

_________________
Obrazek




_Sheriff_


Na górę
Post: sob, 08 mar 2008 0:01:32 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
no tylko że jak zerwie sie link na static wds to mimo najlepszego konfigu i tak nic ci to nie pomoże;) jak dla mnie w praktyce nie ma znaczenia czy masz static czy dynamic... tyle że dynamic robi się szybciej ;)

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: sob, 08 mar 2008 0:39:16 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lis 2005 4:48:25
Posty: 1478
Wiêc jak ustawiê static to przywróci siê sam po zerwaniu??
czy nie???

bo zauwazy³em ¿e nawet jak zmieniê cokolwiek to wtedy w bridu dupa blada unknown zamiast wds1 ...

wiêc jak polecacie zrobiæ na static czy nie?

_________________
A fe! ...tkt


Na górę
Post: sob, 08 mar 2008 0:50:32 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lis 2005 4:48:25
Posty: 1478
heh problem nie tkwi³ w ustawieniach static czy dynamic, niechc±cy rozwiaza³em.

dziêkujê za zainteresowanie.

_________________
A fe! ...tkt


Na górę
Post: sob, 08 mar 2008 0:51:14 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 05 kwie 2006 1:02:14
Posty: 158
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
To napisz co bylo nie tak, przyda sie innym!!!

_________________
Obrazek




_Sheriff_


Na górę
Post: sob, 08 mar 2008 1:38:56 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lis 2005 4:48:25
Posty: 1478
WDS default bridge by³ na none :)

_________________
A fe! ...tkt


Na górę
Post: sob, 08 mar 2008 8:59:21 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
PabloRaciaz pisze:
WDS default bridge był na none :)


no to jest własnie minus dynamic-wds ;)

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: sob, 08 mar 2008 23:18:40 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 mar 2007 17:40:29
Posty: 892
Lokalizacja: Puławy
proste, ale nad tym tez spedzilem prawie caly dzien :) a bylo napisane jak wol w manualu :P


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 23 wrz 2018 18:23:22

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl