Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 06 mar 2008 10:56:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 16 kwie 2007 9:41:43
Posty: 969
Lokalizacja: Podkarpacie
Mam taki problem. Mam PC na intelu 815, chciałem wpakowac do niego MT ale... przez LAN nie widzi wogole tego kompa, podpiałem CDRom, bios go nie widzi. Dysk widzi bez problemu. W zwiazku z tym pytanie czy moge z istniejacego działajacego MT jakos przekopiowac system na drugi dysk i wpakowac go w tego pc ?


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 11:15:26 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 19 sty 2008 0:25:38
Posty: 374
Lokalizacja: Myszków
ja robilem kiedys tak ze instalowalem na jednym kompie na cf i przezucalem na drugiego kompa cf, tak samo przenosilem cf z kompa do alixai dziala wszystko


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 11:33:32 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 16 kwie 2007 9:41:43
Posty: 969
Lokalizacja: Podkarpacie
tak, ja wiem ze to bedzie działac, tylko chodzi mi o to jak przekopiowac z jednego dysku na drugi. Ustawien juz nie musi byc tylko zeby mi system przeniosło. Mniejsza o licencje bo to demowka.


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 11:39:49 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
a nie mozesz poprostu wypalić iso i zainstalować?

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 11:54:31 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15797
Lokalizacja: Wrocław
ale nie wykrywa stacji CD? to coś nie tak z pecetem, albo z ustawieniami Bios

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 12:02:25 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
to wsadzić dysk do innego kompa i tam zainstalować :)

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 12:55:30 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 16 kwie 2007 9:41:43
Posty: 969
Lokalizacja: Podkarpacie
i chyba własnie tak zrobie tylko nie mam luznego PC tylko lapka. Btw, nie probowałem jeszcze podpinac CD na tej samej tasmie co dysk, bo gdzies to ktos odradzal. CDroma nie widzi, dysk w kazdy ide wpinam i widzi.


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 12:57:54 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 19 sty 2008 0:25:38
Posty: 374
Lokalizacja: Myszków
moze poprostu masz wylaczony drugi kontroler w biosie:)


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 13:05:50 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
damianos88 pisze:
moze poprostu masz wylaczony drugi kontroler w biosie:)


to nie widzialby go na kazdym ide ;)

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 13:07:41 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 16 kwie 2007 9:41:43
Posty: 969
Lokalizacja: Podkarpacie
mozliwe, sprawdze to dzis, bo wczoraj juz pozno bylo jak grzebałem i mogełm sie na kazdym głupstwie walnac.
ps, dałbym wam pomogl ale niestety nie działa. Skad ja to znam :D


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 14:10:27 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 27 gru 2007 14:03:02
Posty: 148
a czy przy przenoszeniu MT na inny dysk nie skonczy sie licencja? gdzies slyszalem ze licencja jest generowana do nr seryjnego hdd


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 14:14:58 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
kolega ma demo :) ale to fakt, mt generuje soft-ID z nośnika na którym się go instaluje

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 14:21:05 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 19 sty 2008 0:25:38
Posty: 374
Lokalizacja: Myszków
morion pisze:
damianos88 pisze:
moze poprostu masz wylaczony drugi kontroler w biosie:)


to nie widzialby go na kazdym ide ;)


a czy kolega MaxFM napisal czy podpinal do oby dwoch ide?? w biosie masz wybor czy to ma byc cd-rom, hdd, reczny hdd i automatyczne, moze miec ustawione hdd i nie wykryje cd-romu


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 14:23:31 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
MaxFM pisze:
CDroma nie widzi, dysk w kazdy ide wpinam i widzi.
no chyba właśnie wspominał ;)

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 14:24:56 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 19 sty 2008 0:25:38
Posty: 374
Lokalizacja: Myszków
wspomnial ze dysk widzi, wiec mozliwosc zla konfiguracja w biosie


Na górę
Post: czw, 06 mar 2008 14:41:01 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 16 kwie 2007 9:41:43
Posty: 969
Lokalizacja: Podkarpacie
w biosie ustawione jest na auto. Pod jaki ide podepne hdd to go widzi a cd nie. Cd jest sprawny bo działa w innym kompie. Co do licencji to nie ma sprawy, to demówka. Netinstal tez go nie widzi. Chodzi mi o przekopiowanie systemu, ustawienia sobie wprowadze. Sprobuje tak jak pisał @morion.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 20 wrz 2018 9:07:44

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl