Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 11 lip 2018 20:56:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 0:55:51
Posty: 230
Mam link na urządzeniach wymienionych w temacie. Do soboty całkiem miło śmigał, teraz szkoda gadać. Wydaje mi się, że problem zaczął się od aktualizacji jednej z baz gdzie mam NV2 z wersji 6.40.5 na 6.42.5. Airtime na powerbeamie zaczął skakać do 100% gdy zazwyczaj był bardzo stabilny. Wróciłem do wersji 6.40.8 i ku mojemu zdziwieniu problem pozostał. Jak to wygląda można zaobserwować tutaj:

https://onedrive.live.com/?authkey=%21AAXhCje7GCBU6qc&cid=5CEB7650E8E238F2&id=5CEB7650E8E238F2%2120432&parId=root&o=OneUp

Pomimo nominalnie dobrych parametrów -65 chodzi to przerażliwie słabo. Odpiąłem całą sieć za tym urządzeniem i puściłem speedtest.
Download jest na poziomie 80 Mbit, tymczasem upload to zaledwie 2 Mbit. Nie mam kompletnie pomysłu co to może być.
Będę wdzieczny za wszelkie sugestie.


Na górę
Post: śr, 11 lip 2018 21:07:55 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1213
Lokalizacja: Kraków
barp21 pisze:
Mam link na urządzeniach wymienionych w temacie. Do soboty całkiem miło śmigał, teraz szkoda gadać. Wydaje mi się, że problem zaczął się od aktualizacji jednej z baz gdzie mam NV2 z wersji 6.40.5 na 6.42.5. Airtime na powerbeamie zaczął skakać do 100% gdy zazwyczaj był bardzo stabilny. Wróciłem do wersji 6.40.8 i ku mojemu zdziwieniu problem pozostał. Jak to wygląda można zaobserwować tutaj:

https://onedrive.live.com/?authkey=%21AAXhCje7GCBU6qc&cid=5CEB7650E8E238F2&id=5CEB7650E8E238F2%2120432&parId=root&o=OneUp

Pomimo nominalnie dobrych parametrów -65 chodzi to przerażliwie słabo. Odpiąłem całą sieć za tym urządzeniem i puściłem speedtest.
Download jest na poziomie 80 Mbit, tymczasem upload to zaledwie 2 Mbit. Nie mam kompletnie pomysłu co to może być.
Będę wdzieczny za wszelkie sugestie.


Dobrze rozumiem?
masz MT w NV2 na bazie i jako klienta Powerbeam 5AC ?

jeśli tak to bardzo odważne posunięcie


Na górę
Post: śr, 11 lip 2018 21:11:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 0:55:51
Posty: 230
Mam w tym miejscu Omnitika ze skręconą mocą na NV2.
Dosył zapewniają Powerbeamy. Do zeszłej soboty absolutnie zero problemów przez kilka lat.


Na górę
Post: czw, 12 lip 2018 2:37:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1306
Jak masz w miarę nowe oprogramowanie na PB to wejdź sobie w airmagic po stronie AP i sprawdź który kanał ma większą przepustowość.


Na górę
Post: czw, 12 lip 2018 8:29:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 0:55:51
Posty: 230
To są te pierwsze Powerbeamy i niestety nie mają wogóle drugiego modułu radiowego. Powiedz mi jak włączyć compiance na nich na sofcie 8.5.4? Co może powodować taki problemy z uplodem?


Na górę
Post: czw, 12 lip 2018 11:30:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 465
Lokalizacja: Limanowa
barp21 pisze:
Co może powodować taki problemy z uplodem?


Najprawdopodobniej zakłócenia po jednej ze stron, albo jedno radio pada.

PS. Jak masz na stanie jakąś końcówkę od PB AC spróbuj podmienić.

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: czw, 12 lip 2018 12:15:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 804
Wklej co masz ustawione na linku z MT, jak to się łączy jakie sygnały, CCQ jakiś zrzut ekranu i najlepiej export konfigu MT. Bo inaczej bez szklanej kuli nie da rady.

Masz DFS wyłączone w mietku?


Na górę
Post: czw, 12 lip 2018 13:49:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 0:55:51
Posty: 230
Tak DFS wyłączone. A powiedz jakby to była polaryzacja to jakbym zamienił punkt dostępowy ze stacją, to wtedy upload powinien być dobry a download fatalny?


Na górę
Post: czw, 12 lip 2018 14:25:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 804
Odłącz MT z prądu i przetestuj link ubi. Przynajmniej coś się dowiesz.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], cdee, mkeram i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 lip 2018 22:27:44

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl