Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 07 cze 2018 0:28:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3926
Mam spiete dwie lokalizacje openvpnem. Jeden MT1 ze stalym public IP robi za serwer, MT2 za neo ze zmiennym adresem IP laczy sie jako klient (potrzebuje dostepu do hostow za NATem na neo). Do tego mam zrobiony static route na MT1, ktory kieruje ruch do NAT za MT2 na interfejs, na ktorym spina sie MT2 z MT1.

Wszystko dziala do momentu zerwania polaczenia i zestawienia sie ponownie tunelu. Tworzy sie wtedy nowy interfejs i route jest unreachable, do czasu az nie wybiore ponownie "nowego" interfejsu (ktory defacto tak samo sie nazywa). Jak sobie z tym poradzic ?

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: czw, 07 cze 2018 9:48:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 08 mar 2009 2:58:37
Posty: 318
Na liście interfejsów dodajesz nowy interfejs "OVPN Server Binding" - nazywasz go jakoś i w polu "user" ustawiasz nazwę użytkownika z PPP Secrets który się łączy do OpenVPNa. Teraz zamiast interfejsu dynamicznego będziesz miał statyczny, który albo będzie "Running" albo nie (zależnie czy klient jest połączony).
Nie ma za co :).


Na górę
Post: czw, 07 cze 2018 17:28:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3926
***, przetestuje i dam znac. :ok:

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: czw, 07 cze 2018 23:02:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3926
Bangla !

*** EDIT ***

Jednak dalej nie bangla ;/ Pokazuje sie nowy interfejs co jakis czas i route przestaje dzialac.

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: śr, 13 cze 2018 18:01:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3926
Qmpeltaty pisze:
Bangla !

*** EDIT ***

Jednak dalej nie bangla ;/ Pokazuje sie nowy interfejs co jakis czas i route przestaje dzialac.


Ktos pomoze ?

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 11:32:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3926
Udalo sie zestawic, ale dodatkowo oprocz zwyklego setupu musialem w PPP/Secrects dla uzytkownika z ktorym laczy sie router za neo, dodac local adres, remote adres oraz routes.

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 21 paź 2018 8:43:14

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl