Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 110 11 12 13 14 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 13 mar 2018 11:55:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 804
8.5.1

- airMAX-ac FF: Introducing ReSE (Receive Signal Enhancement) feature. Enabling it improves receiver performance for both AP and STA, and helps in combating interference.
- New: Wireless Network Protection feature. This feature is enabled on AP and protects the airMAX network against de-authentication attacks. airMAX AC and airMAX M client devices are supported but they must be used with an airMAX AC AP. We recommend upgrading client devices first before enabling this feature on AP.


Ktos cos?
Ja wlasnie wgrywam - hardcore, a co :D


EDIT - dziala na linku PtP, z wlaczona opcja zwiazana z security Airmax. A tego ReSE nie widze nigdzie w GUI :-(


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 22:22:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1373
po aktualizacji wywala na stacjach CT czy tylko ja tak mam ?


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 22:22:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 804
Nie wywala, pod warunkiem ze masz 511


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 22:43:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1373
faktycznie , temat już przewałkowany.
CT maker okazuje się tu przydatny, :)


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 23:43:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 18 wrz 2009 11:43:14
Posty: 381
Pytanko o nową funkcjonalność 8.5.1 mapa i fresnel. O ile na linku ptp z dwóch stron Rocket AC lite wszystko działa prawidłowo o tyle na Sektorze Rocket AC lite z końcówkami NSM5 6.1.6 już nie pokazuje.
Ktoś już próbował i może potwierdzić czy tylko AC vs AC?


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 12:18:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 19 cze 2015 10:06:31
Posty: 74
511 daje te same kanały co 5000?
Bo mi po udgradzie wywala CT z 5000.


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 12:41:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 804
Bylo jedna lub dwie strony wczesniej.
Od jakiejs tam wersji softu daje pelny zakres


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 12:43:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 851
Power Beam 500 AC działa poprawnie z CT na 8.5.1. Wykorzystałem programik z innego wątku, który robi to automatycznie :D


Na górę
Post: pn, 19 mar 2018 20:56:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 09 cze 2009 9:40:36
Posty: 664
Małe pytanko..

Jak mam CT na 5000 to trzeba resa mu i 511 ?
Czy programik i 511 wejdzie CT bez resa ?


Na górę
Post: pn, 19 mar 2018 21:01:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 280
lysy500 pisze:
Małe pytanko..

Jak mam CT na 5000 to trzeba resa mu i 511 ?
Czy programik i 511 wejdzie CT bez resa ?

zgrywasz konfiguracje , zmieniasz i wgrywasz z powrotem ;)


Na górę
Post: czw, 05 kwie 2018 8:58:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1267
Lokalizacja: Myszków
arky_ pisze:
Pytanko o nową funkcjonalność 8.5.1 mapa i fresnel. O ile na linku ptp z dwóch stron Rocket AC lite wszystko działa prawidłowo o tyle na Sektorze Rocket AC lite z końcówkami NSM5 6.1.6 już nie pokazuje.
Ktoś już próbował i może potwierdzić czy tylko AC vs AC?


Cytuj:
Fresnel view in the dashboard

In airOS v8.5.1, we’ve updated the web UI to add the fresnel view as you can see below. The idea is to give you an at-a-glance view of the profile of your link, and the UI uses data from airLink to show you this view. Note that both ends of the link must have their co-ordinates and height data entered (devices with GPS receivers will auto-populate this data) and the web UI must be able to access the internet. You can also switch between fresnel, map and link views.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 16 kwie 2018 16:20:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
W prawdzie nie widzę w 8.5.1 opcji :
-airMAX-ac FF: Wprowadzenie funkcji ReSE (Receive Signal Enhancement). Włączenie go poprawia wydajność odbiornika zarówno dla AP, jak i STA, i pomaga w zwalczaniu zakłóceń.
Czy może jest to tylko zaimplementowana funkcja.


Na górę
Post: czw, 17 maja 2018 10:56:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3418
Lokalizacja: Mazury
Czy komuś udało się podłączyć urządzenia klienta UB AC do nadajnika z serii M5 od UB z sama Nką?

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: pt, 18 maja 2018 16:49:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 352
Klient UBNT AC do AP UBNT N nie zadziała
Zadziała za to AP UBNT AC do klienta UBNT N

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 12:58:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 421
No i mamy v.8.5.4 :)

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 13:16:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3457
Laik512 pisze:
No i mamy v.8.5.4 :)


Chyba miesiąc przespałeś :)

Wprowadzony nowy tryb radiowy, ping trochę większy, ale w 20mhz leci 150mb

99,5% ac już u nas ma ten soft

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 14:36:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3000
Karas pisze:
Laik512 pisze:
No i mamy v.8.5.4 :)


Chyba miesiąc przespałeś :)

Wprowadzony nowy tryb radiowy, ping trochę większy, ale w 20mhz leci 150mb

99,5% ac już u nas ma ten soft


jaki tryb masz na mysli


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 14:58:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3457
flexible new, czy jakoś tak.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 27 cze 2018 19:23:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2458
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Karas pisze:
flexible new, czy jakoś tak.


a jak z wgrywaniem na starszą wersją CT działa ?

p.s trzeba coś modyfikować w ustawieniach czy z automatu jest to włączone


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 11:42:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3457
Soft u klientów najnowszy i zmieniasz ustawienie na ap.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 12:26:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1373
o co chodzi ztym nowym trybem radiowym ?
Maximum supported CPE/Station count for the new TDD Framing Flexible (NEW) mode is 60
dlaczego u klientów zmieniamy na AP?


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 13:34:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3457
krzysztof24 pisze:
o co chodzi ztym nowym trybem radiowym ?
Maximum supported CPE/Station count for the new TDD Framing Flexible (NEW) mode is 60
dlaczego u klientów zmieniamy na AP?



jak zmieniamy na ap?

Możesz max 60 apc podłączyć, ale chyba nie masz więcej ;d

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 16:11:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3457
8.5.7 (XC, WA, 2XC, 2WA) Changelog / Jun 28, 2018
====

Important:
- We highly recommend using WEB UI rather than TFTP for upgrading to v8.5.7 from older firmwares


Fixes:
- Fix: Dual ethernet issue affecting some NBE-5AC-GEN2 and NS-5AC-GEN2 devices (since FW version v8.5.0)


?????

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 21:15:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1373
ten tryb flexible new to jest dla wszystkich maszyn AC czy tylko z GPS?
. bo nie widzę takiego trybu u sibie


Na górę
Post: pt, 29 cze 2018 12:20:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 767
Lokalizacja: Lublin
krzysztof24 pisze:
ten tryb flexible new to jest dla wszystkich maszyn AC czy tylko z GPS?
. bo nie widzę takiego trybu u sibie


dla wszystkich jest, w ustawienach wireless z "combo boxa" się wybiera

_________________
yep


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 110 11 12 13 14 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 19 wrz 2018 22:29:37

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl