Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
Post: sob, 10 mar 2018 12:25:55 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
To bylem ja... I co dalej? :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: sob, 10 mar 2018 13:55:21 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 879
Jak to co dalej, załączyć NSTREME :D


Na górę
Post: sob, 10 mar 2018 14:00:09 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
A dziala ci to w 2*2 Mimo poprawnie czy wyeala ci non stop Extensive data lost? :P

Walcze z supportem i ich ACkami, ciagle zglaszam, ze lipa zarowno pod N jak i AC ale sobie jaja robia, dodali opcje 20/40/80/ XX :P Dziala juz znacznie lepiej ale transfer ciagle spada az do 25Mbps na BTescie :P

Taki sprzet maja, a wireless siedzi i kwiczy :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: sob, 10 mar 2018 14:29:45 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 879
B.dużo mam poodpalane NSTREME na linkach p2p. Kwestia dopracowania nocami, wpisania niestandardowej częstotliwości i zablokowania MCS itd... Nawet nie będę pisał o różnicach na takim linku p2p, za którym w szeregu jest sektor z NV2 dla ludzi. Ogólnie między nstreme a nv2 w takim scenariuszu dzieli przepaść. NV2 jest zbawienne na userów ale nie do doprowadzenia na bazę sygnału.

p.s. link na jakieś 14km, strefa fresnela po czubkach drzew "na styk", czyli nieprawidłowa


Załączniki:
nstreme-forum.jpg
nstreme-forum.jpg [ 200.31 KiB | Przejrzano 1011 razy ]
Na górę
Post: pn, 12 mar 2018 15:23:21 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 136
Lokalizacja: Lubliniec
No ładnie na 1ms wychodzi mi na moście ponad 300MB Most na DynaDish 6.40.5 soft
pingi na poziomie 2-5 ms czyli nie najgorzej
Zaraz ustawię na bazie i zobaczymy jaka różnica będzie


Na górę
Post: pn, 12 mar 2018 15:31:29 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 136
Lokalizacja: Lubliniec
Testowałem na wszystkim. Najlepiej działa w 802.11 CCQ około 95% i leci stabilnie 300MB
aaaaaa no i pingi od 0 - 2ms bajka


Na górę
Post: pn, 12 mar 2018 18:02:17 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
A masz jak przetestowac tego dyna IPerfem ile to to realinie przesinie full duplex ew half duplex? :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 15:04:44 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 136
Lokalizacja: Lubliniec
djvolt1942 pisze:
A masz jak przetestowac tego dyna IPerfem ile to to realinie przesinie full duplex ew half duplex? :P


No ja robie BT TEST z urządzeń poza anteną z jednej i drugiej strony jest switch CRS326-24G-2S+ więc antena tylko
przepuszcza jak warzywko no i po jednej i po drugiej stronie są Dyna. Poza tym Wiadamo że w testy robiłem tylko w jedną stronę :-)


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 16:56:59 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 102
damiankca pisze:
djvolt1942 pisze:
A masz jak przetestowac tego dyna IPerfem ile to to realinie przesinie full duplex ew half duplex? :P


No ja robie BT TEST z urządzeń poza anteną z jednej i drugiej strony jest switch CRS326-24G-2S+ więc antena tylko
przepuszcza jak warzywko no i po jednej i po drugiej stronie są Dyna. Poza tym Wiadamo że w testy robiłem tylko w jedną stronę :-)


Jaką szerokość kanału wykorzystujesz by przepchnąć realnego ruchu 300mbps?


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 17:11:11 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 136
Lokalizacja: Lubliniec
mkeram pisze:
damiankca pisze:
djvolt1942 pisze:
A masz jak przetestowac tego dyna IPerfem ile to to realinie przesinie full duplex ew half duplex? :P


No ja robie BT TEST z urządzeń poza anteną z jednej i drugiej strony jest switch CRS326-24G-2S+ więc antena tylko
przepuszcza jak warzywko no i po jednej i po drugiej stronie są Dyna. Poza tym Wiadamo że w testy robiłem tylko w jedną stronę :-)


Jaką szerokość kanału wykorzystujesz by przepchnąć realnego ruchu 300mbps?

no daję max eeeC czyli 80 MHz. Spina się na 866Mbps po jednej stronie a po drugiej stronie 650Mbps
czasem przeleci więcej 340MB i 360mbps w szycie ale stabilnie 300MB idzie


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 20:05:55 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
Na 80MHz tylko 300? To sa kpiny jakies, no ale dajmy jeszcze szanse MT :P Jaka odleglosc? Pewnie 5km :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 13:20:53 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 136
Lokalizacja: Lubliniec
djvolt1942 pisze:
Na 80MHz tylko 300? To sa kpiny jakies, no ale dajmy jeszcze szanse MT :P Jaka odleglosc? Pewnie 5km :P

No na pewno nie ma dokładnej wizury. To pierwsze.
Druga sprawa syf w eterze na maxa. Na maszcie jakie 11 anten w sumie 5 sektorów reszta mosty. Bark wolnego pasma :-)
Na razie tyle starczy.
odległość jakieś 2 KM


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 13:55:33 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 102
Jak na MT to i tak bardzo dobry wynik. Czy to kwestia Dynadisha? Próbowałes zestawiać jakieś inne zabawki MT - odległość nie jest duża np 2xSXTsq/LHG powinny dać radę. Ciekaw jestem czy warto dopłacać do Dynadisha


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 14:44:47 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 136
Lokalizacja: Lubliniec
mkeram pisze:
Jak na MT to i tak bardzo dobry wynik. Czy to kwestia Dynadisha? Próbowałeś zestawiać jakieś inne zabawki MT - odległość nie jest duża np 2xSXTsq/LHG powinny dać radę. Ciekaw jestem czy warto dopłacać do Dynadisha

Moim zdaniem nie warto LHG spokojnie wystarczy bo też ma skupioną wiązkę. SXT już nie bardzo to daję jako antenę kliencką.
LHG mam zestawione na 4KM i to te mniejsze sztuki i działa bez problemu. Będę zestawiać taki drugi MOST jak zrobi się cieplej
Zrobię testy i mogę wrzucić info jak się link sprawuje. mam link na 14km ale to już Dyna tam lata. Jest zestawione idealnie bo ccq mam na 80-99%
i też leci 350MB. Na razie wystarczy no chyba że LHG ten co ma 55cm ale wydaje mi się, że to bardziej istotna jest wizura i dobranie kanału.


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 15:07:08 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
LHG nie ma miski i dostanie po pizdzie w deszcz a tym bardziej snieg :P

Ja czekam na AC wtenczas zrobimy swoje zabawki, ktore beda zapieprzac :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 18:23:28 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 102
damiankca pisze:
mkeram pisze:
Jak na MT to i tak bardzo dobry wynik. Czy to kwestia Dynadisha? Próbowałeś zestawiać jakieś inne zabawki MT - odległość nie jest duża np 2xSXTsq/LHG powinny dać radę. Ciekaw jestem czy warto dopłacać do Dynadisha

Moim zdaniem nie warto LHG spokojnie wystarczy bo też ma skupioną wiązkę. SXT już nie bardzo to daję jako antenę kliencką.
LHG mam zestawione na 4KM i to te mniejsze sztuki i działa bez problemu. Będę zestawiać taki drugi MOST jak zrobi się cieplej
Zrobię testy i mogę wrzucić info jak się link sprawuje. mam link na 14km ale to już Dyna tam lata. Jest zestawione idealnie bo ccq mam na 80-99%
i też leci 350MB. Na razie wystarczy no chyba że LHG ten co ma 55cm ale wydaje mi się, że to bardziej istotna jest wizura i dobranie kanału.


ile wyciągasz na linku LHG-LHG?


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 11:09:36 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1828
Lokalizacja: Czyżew
u mnie most lhg-lhg, kanał 20 MHz, nstreme to potrafi prawie zamknąć port 82-94 Mb/s - realny ruch, 3km, miski te małe

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 11:11:40 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 74
Lokalizacja: Wrocław
Tylko jakoś od dłuższego czasu 802.11 puszcza o 20-30M więcej w porównaniu do nstreme i wszystko stabilne. Wszystkie linki podmienione na 802.11, AP na NV2 i każdego dnia bijemy rekordy na transferach ;)


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 12:24:33 
   Tytuł: Re: Dopalacz na nv2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
Zeby to jeszcze AC dzialalo :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 23 paź 2018 19:55:29

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl