Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 12
Autor Wiadomość
Post: pt, 09 lut 2018 12:29:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 05 kwie 2009 15:35:56
Posty: 39
U mnie po wgraniu update 8.5 do LiteBeam AC AP nie otwiera mi się panel www. Przez ssh mam dostęp do antenki, klienci są do niej podłączeni tylko dostęp www nie działa. Jakieś pomysły ??


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 12:49:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1351
Lokalizacja: Stalowa Wola
restart prądowy albo tftp też to miałem lecz na 6.1.4

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 13:11:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 05 kwie 2009 15:35:56
Posty: 39
Przez ssh wgrałem poprzednią wersję i ruszyło. próbowałem wgrać jeszcze raz 8.5 i to samo. Wydaje mi się że jest błąd przy tym urządzeniu bo przy LiteBeam 23 wszystko działa bez zarzutów.


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 19:18:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 957
Lokalizacja: Myszków
Macie jakiś sposób na CT na 8.5.0?
5000 - Wybór kraju przy logowaniu się na antenę.
511 - CT działa ale moc anten na sztywno na 3dBm.
Powrót do 8.4.3 i wsio działa jak należy.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 19:26:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1351
Lokalizacja: Stalowa Wola
Daj 511 na 8.4.3 potem update na 8.5.0


Wysłane z iP z Tapatalk

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 19:35:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3196
Cramin pisze:
Macie jakiś sposób na CT na 8.5.0?
5000 - Wybór kraju przy logowaniu się na antenę.
511 - CT działa ale moc anten na sztywno na 3dBm.
Powrót do 8.4.3 i wsio działa jak należy.



na 511 wyłącz CALCULATE EIRP LIMIT

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 19:43:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 957
Lokalizacja: Myszków
Podmianę robiłem na gorąco, nie miałem czasu szukać.
Sprawdzę wolnym czasem.
Teraz mam 8.4.3 i CC5000.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 19:55:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1157
Lokalizacja: Polska
Z ciekawości odpaliłem LiteBeam AC GEN2 na biurku.

Czysta konfiguracja.

Wgrałem 8.4.3. Zmieniłem CountryCide z 616 na 511.

Zrobiłem upgrade do 8.5.0

Jedna widoczna zmiana to w zakładce Wireless zmieniło się z COUNTRY: Argentina na COUNTRY: Compliance Test

Funkcjonalność bez zmian, także wszystko wygląda ok.

Edit.

Sprawdziłem na czystej konfiguracji 8.5.0. Zmiana z 616 na 511 odpala CT bez problemu.


Ostatnio zmieniony pt, 09 lut 2018 20:05:49 przez djlech, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 20:05:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 957
Lokalizacja: Myszków
Na biurku też wyglądało ok, a jak powiesiłem to 10min wizowałem bo mi się sygnały nie zgadzały. Podmieniłem AP i ustawiłem sygnał prawie taki jak na wcześniejszej antenie ale mniejszej.
Na drugiej stronie to już mi całkowicie nie pasowało bo zamiast -45 miałem -65.
I choć ustawione było 24dBm to pokazywało na dashboardzie 3dBm.
Ograniczony ERIP ogranicza suwak jak w poprzednich softach? Bo z tego co widziałem to mogłem normalnie sterować mocą od -4 do 24dBm.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 21:39:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3196
jak wgrasz ct to mocą możesz sterować, ale masz załączony domyślnie eirp

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 11:02:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 695
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
No i jak tam temat?
5000 wycieli w pien z tego co czytam?

Szkoda, bo na nim byly nieparzyste kanaly co 5MHz.....
Na 511 sa chyba tylko parzyste co 20MHz?


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 12:10:17 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3737
Lokalizacja: Szczecin
sniper pisze:
Na 511 sa chyba tylko parzyste co 20MHz?
Są wszystkie co 5 MHz. Zmienili to bodaj od 8.3.x.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 12:17:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 695
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
ooo, dzieki
TO wgram na swoj link sprawdzic - wczesniej tylko zmienie na 511 :)


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 12:33:06 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3737
Lokalizacja: Szczecin
I do tego działa szerokość kanału większa niż 40 MHz. Dla 5000 max to 40 MHz.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 12:46:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 695
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Wgralem - dziala na 50MHz z kanalem xxx5 jak wczesniej.
Nawet mapka dziala.... choc dopiero po paru minutach od startu.


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 22:46:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 23 lut 2010 17:23:14
Posty: 280
Lokalizacja: Lithuania
Witam, ustawilem dzis kilka sztuk Litebeam AC gen2.
Nie moga podlaczyc sie do nich przez wi-fi, podlaczam sie tylko przez LAN ze strony klienta.
Jest wybor Managment Radio disable i enable 15 min.
Jak wlaczyc na caly czas?
Na starym sofcie i Litebeam AC gen1, podlaczamsie przez wi-fi WAN bez problem.

_________________
Mogą być błędy z polskiego, jestem z Litwy


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 12


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 22 lut 2018 13:04:38

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl