Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 30 cze 2018 14:38:59 
   Tytuł: Prosty modem do vdsl2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 28 cze 2017 13:17:03
Posty: 15
Witam, od niedawna mam router z linuxem który miał być do światłowodu od Orange ale światłowodu jeszcze nie ma i szukam jakiegoś prostego modemu i w dobrej cenie żeby podłączyć do niego vdsl z Orange 80Mb/s ale vlany i pppoe były już ustawione na routerze z linuxem. Czy ktoś może jakiś polecić ?


Na górę
Post: ndz, 01 lip 2018 19:28:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 643
mam konwerter vdsl2 - planet VC-231
mam 2 szt., mogę Ci 1 szt. odsprzedać

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 22:18:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 28 cze 2017 13:17:03
Posty: 15
Znalazłem już chyba tańsze rozwiązanie żeby zainstalować openwrt na starym tplinku z vdslem i zrobić bridge.


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 23:36:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3810
Lokalizacja: Szczecin
To: https://allegro.pl/huawei-echolife-hg61 ... 76889.html
Miałem to samo. Chodził 2 lata bez zająknięcia. Spinał się na lepszej prędkości niż szajs od Orange (jakiś LiveBox).

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 14:01:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 28 cze 2017 13:17:03
Posty: 15
Nie o to chodzi bo mam już router do światłowodu z kartami wifi i wszystkim tylko potrzebuje czegoś w miarę taniego żeby przez około miesiąc używać tego do vdsla, jakiś konwerter żeby pppoe było na tym routerze.


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 15:09:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 28 cze 2017 13:17:03
Posty: 15
Nie ważne źle zrozumiałem.Czy w modemie HG612 vlany się ustawia na modemie czy już na routerze ?


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 16:56:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 28 cze 2017 13:17:03
Posty: 15
zajadacz pisze:

Czy da się zrobić żeby vlan od telewizji i internetu i telefonu działał na jednym porcie i potem router je rozdzielał ?


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 19:19:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3810
Lokalizacja: Szczecin
Nie mam pojęcia. Miałem to tylko do internetu. W konfiguracji były jakieś opcje do vlanów, ale jak to wygląda w praktyce nie wiem. Musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto korzysta z telewizji od nich.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 19:32:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 28 cze 2017 13:17:03
Posty: 15
Czy da się rozrobić żeby po prostu wszystkie vlany szły jednym portem ?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 22 lip 2018 12:16:36

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl