Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 14 cze 2018 18:15:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 14 cze 2018 18:00:31
Posty: 2
Witam. Skonfigurowałem połączenie VPN (PPTP) do mojego routera (DD-WRT) i mam dostęp do sieci lokalnej i jej zasobów, natomiast mam problem z dostępem do zasobów po nazwie hosta, np. wpisując:
//serwer
Nie znajduje mi zasobów, ani nie dochodzą pingi [ping serwer].
Po samym adresie:
//192.168.157.10
mam dostęp do zasobów serwera. Co z tym można zrobić abym mógł mieć za VPNem dostęp do sieci po nazwie hosta? Potrzebuje tego do programu Comarch Optima - niestety oprogramowanie to nie obsługuje wpisywanego adresu IP do serwera tylko nazwę hosta.


Na górę
Post: czw, 21 cze 2018 14:42:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 14 cze 2018 18:00:31
Posty: 2
Ok, rozwiązałem ten problem następująco:

Dodałem wpis na klientach w pliku hosts:

serwer 192.168.157.10


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 11 gru 2018 7:21:05

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl