Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 19 maja 2018 19:40:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 10 lip 2015 10:47:41
Posty: 14
Witam
Gdy wczoraj rozmawiałem z Orange spytałem o Orange Światłowód w mojej miejscowości tj. w Zamościu woj. Lubelskie. Po podaniu adresu powiedziano mi, że inwestycja na tym adresie jest w planach i jest potwierdzona ale nie może powiedzieć kiedy. Jest ktoś z okolic Zamościa i mógłby coś powiedzieć więcej, czy ktoś coś wie? Jakby co, mogę na PM podać pełny adres,


Na górę
Post: pt, 25 maja 2018 1:49:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16461
Lokalizacja: Nowa Ruda
Oni wszędzie tak mówią. U mnie też "inwestują" i wciskają Orange Światłowód na VDSLu ;)

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 25 maja 2018 7:23:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5164
z kolei u mnie na wsi, w rejonie gdzie nawet słupów niemają, sprzedają neostradę via lte.
Co ciekawe na mapkach wszędzie mają zaznaczony zasięg kablowy.


Na górę
Post: pt, 25 maja 2018 7:54:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 283
u nas to samo sprzedają w punkcie neostradę na miedzi jako swiatlowod, chyba to jakaś tylko próba zatrzymania odpływu klientów


Na górę
Post: pt, 25 maja 2018 14:11:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 105
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
Z tym sprzedawaniem miedzi jako światłowodu, to najgorsze że nie dość, że im brakuje portów VDSL-owych, to jeszcze jakość samych kabli pozostawia niestety całkiem dużo do życzenia. Nie mam nic do "prawdziwego" światłowodu od nich (gdyby nie perypetie z urządzeniami), ale co do miedzi, to już kawałek temu pokazali, gdzie mają tę technologię :/


Na górę
Post: sob, 26 maja 2018 9:45:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 07 cze 2008 14:27:52
Posty: 191
Lukasz032 pisze:
ale co do miedzi, to już kawałek temu pokazali, gdzie mają tę technologię :/


I widać tego efekty, a sam VDSL w większości lokalizacji nie jest dostępny z względu na długość pętli abonenckiej.

Teraz zaczyna się marketing na światłowód który dla ludzi mających dostęp do internetu o przepływności minimum 50Mb/s i tak nic nie zmieni. A samo orange idzie w modernizację sieci na dużych osiedlach gdzie tak czy inaczej oferta jest mocno rozbudowana przez conajmniej kilku operatorów.

Sam też czekam na możliwość podłączenia czegoś sensownego od orange / netii czy innego większego ISP, mam nadzieje że do końca mojej bieżącej umowy na lokalne FTTH coś się wyklaruje i będę mógł z pełną satysfakcją złożyć wypowiedzenie :polacmu:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: baroo i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 24 wrz 2018 21:55:14

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl