Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 09 maja 2018 0:44:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1340
mariuszsal pisze:
Osobiście mi to zwisa i powiewa na jakim necie pracujesz. Tylko nie wmawiaj innym, że twoje jest lepsze.

Od czego lepsze? Tworzysz jakieś fikcyjne fakty.
mariuszsal pisze:
Użytkownicy trzepaka to trochę inna grupa.

Tak część z tego żyje i będzie wmawiać w zaparte, tworzyć czarny pijar pod adresem konkurencji.
pkk pisze:

Również proszę o nie wypowiadanie się na temat LTE i sieci teleinformatycznych bo Pańska wiedza jest taka sama jak w leczeniu zatok.

Weź się Pan schowaj i nie pouczaj o sieciach, bo tylko tymi wpisami potwierdzasz to co napisałem wyżej (nie dziwię się że klienci uciekają).
Centrum pisze:
jak to okreslił jeden pan wyżej "złomie" mikrotika i ubnt

Nie jesteś "w temacie", pisząc o złomie Mikrotika, miałem na myśli SXT LTE.
Centrum pisze:
(nadmorska Miejscowość - dużo turystów Latem) niż LTE w sezonie, serio każdy operator LTE siada prędkości zaczynają się od 0.11 do max 10 Mbps z Pingiem rzędu 3 cyfr także moje obawy wnet uleciały i jak to mówią jestem bardziej szczęśliwy :) A tak apropo LTE polecam tylko i wyłącznie w telefonie bo tylko do tego się nadaje i najlepiej sprawuje :)

To identycznie jak niektóre radiówki przez cały rok, w takim przypadku nie polecam, ach ci turyści robią dużą przysługę. :)
gavron pisze:
Skoro lte nie jest usługa ciągła to po co ci taki "monitoring".
Zrzut danych z monitoringu to robię na lokalny dysk (takich danych nie przerzuca się bez szyfrowania w sieć!).
gavron pisze:
o VoIP nie wspomnę bo to też bardzo przepustowo-zerna usługa ;) te dekodery tez pewnie tylko wzięte aby ze sobą wymieniać informacje. ..

Tia, w przeciwieństwie do ciebie stać mnie na opłacenie komercyjnej TV z full C+ i nie muszę przerzucać wszystkiego przez internet (korzystam/rodzina korzysta tyle ile potrzebuje, nie musi, a internet LTE nie jest w tym żadną przeszkodą).


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 19:01:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 431
Lokalizacja: Łódź
No to zajefajny masz ten monitoring. .. nie nazywaj dwóch kamer z kartami SD monitoringiem skoro musisz "zrzucac" dane lokalnie ...

CCTV (tak a propo a nie monitoring bo monitoring to powiadamianie do SMA) to kamera i rejestrator i ewentualnie jakaś macierz itd itp...

A co do tv to akurat mam full pakiet metro tv wiec sory nie strzeliles...

PS. Czyli jednak tego lte to nie używasz do tylu rzeczy co napisałeś bo juz sam się wycpfujesz z tego. .

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 20:44:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 188
Pytanie do Pana Jarosława co Pański operator robi jak Pan wygeneruje w ciągu paru dni 1 Terabajt danych ? Bo rozumiem że ma Pan nie ograniczone możliwoci i generuje Pan ile Pan chce :-) no oczywiscie z limitem :-) bo to taki nielimitowany dostęp jest ... CIEMNY LUD TO KUPUJE :-)



PKK


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 21:43:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 28 paź 2017 15:27:49
Posty: 91
pkk pisze:
Pytanie do Pana Jarosława co Pański operator robi jak Pan wygeneruje w ciągu paru dni 1 Terabajt danych ? Bo rozumiem że ma Pan nie ograniczone możliwoci i generuje Pan ile Pan chce :-) no oczywiscie z limitem :-) bo to taki nielimitowany dostęp jest ... CIEMNY LUD TO KUPUJE :-)
PKK


A co zrobisz jak każdy twoj klient zacznie generować taki ruch? Będziesz płakał jak mała dzidzia :zlosnik: .


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 22:18:50 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3840
Lokalizacja: Szczecin
Przecież przy 1 Gbit łącza 1 TB to niecałe 2,5 h pobierania. Niech sobie pobiera i 8 TB w skali miesiąca, to tylko 20h pełnego obciążenia gigabitowego łącza. I kto ma dysk, żeby tyle zapisać? A takie ilości zapisywać musi, bo najlepszy streaming 4k nie przekroczy kilkudziesięciu Mbit/s, więc to jako duże obciążenie odpada. Każdy ISP, który ma w ofercie łącza 500 Mbit i więcej musi mieć rurę 10 Gbit, która w zdecydowanej większości się nudzi. Co innego przesłać ten 1 TB po radiu, ale mało kto oferuje więcej niż 40 Mbit po radiu i mało kto tyle ssa. Choć mieliśmy kiedyś jednego, który miesięcznie na łączu 20/4 robił ponad 1 TB na miesiąc i nic z tym nie zrobiliśmy, bo po co?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 23:33:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1340
gavron pisze:
No to zajefajny masz ten monitoring. .. nie nazywaj dwóch kamer z kartami SD monitoringiem skoro musisz "zrzucac" dane lokalnie ...

CCTV (tak a propo a nie monitoring bo monitoring to powiadamianie do SMA) to kamera i rejestrator i ewentualnie jakaś macierz itd itp...

Nie wymądrzaj mi się na temat monitoringu, mam taki jaki mi pasuje/jakiego potrzebuje i nic ci do tego. Już tutaj kiedyś linkowałem takich leszczy co sprzedawali łącza na światłowodzie z upload 1/20/40- tj. tragedia.
gavron pisze:
A co do tv to akurat mam full pakiet metro tv wiec sory nie strzeliles...

Phi, z jednego źródła, też mi rarytas-w przypadku padu sieci nie ma nic.
gavron pisze:
PS. Czyli jednak tego lte to nie używasz do tylu rzeczy co napisałeś bo juz sam się wycpfujesz z tego. .

Pewnie używam więcej niż napisałem, w przeciwieństwie do sąsiadów, rodziny, przyjaciół i znajomych (którym nawet 3G by wystarczyło).
pkk pisze:
Pytanie do Pana Jarosława co Pański operator robi jak Pan wygeneruje w ciągu paru dni 1 Terabajt danych ? Bo rozumiem że ma Pan nie ograniczone możliwoci i generuje Pan ile Pan chce :-) no oczywiscie z limitem :-) bo to taki nielimitowany dostęp jest ... CIEMNY LUD TO KUPUJE :-)

Full no-limit mam od 00.00-8.00 i to z prędkościami ponad 50Mbps bez agregacji, także gdybym miał takowe potrzeby to ściągałbym w tym czasie.


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 23:38:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 431
Lokalizacja: Łódź
Sorry... a twoj nc plus jest z "wielu zrodel"... poza tym pad sieci mi nie grozi ... uwierz mi bo musiałaby paść główna serwerownia metro a szybciej księżyc na nas spadnie niż to się stanie

Poza tym akurat o CCTV mogę się wymadrzac po 16 latach w zawodzie wydaje mi się ze coś tam jednak wiem więcej na ten temat od Ciebie

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 23:52:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 899
Jareczku, kolejny post bez speedtesta. Tracisz formę, martwimy się o ciebie. Wklejaj puki możesz bo wszystko co dobre się kończy. :D


Na górę
Post: czw, 10 maja 2018 12:33:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 11 gru 2016 21:12:54
Posty: 18
Te speedtesty z lte to można sobie wsadzić wiadomo gdzie :) Co do lte samego, według mnie jest to ostateczność ze względu na zbyt dużą ilość zmiennych(lokalizacja, wszystko co jest w strefie fresnela, ilość użytkowników w okolicy) i dziwi mnie podejście jarusia i jego walka na tym forum(i nie tylko), niby się zna a nie uwzględnia w swoich wypowiedziach tak istotnych czynników.Jakby nie zaklinał rzeczywistości to ,,kable to kabel". Idąc dalej, jak ktoś się łapie na internet ,,bez limitów do 150Mbs" to szkoda słów...Sam posiadam lte na działce, które służy mi do podglądu monitoringu(4x4Mpix,2x2Mpix) i działa to bez zarzutu od 9 miesięcy(tmobile dla firm), więc też nie ma co skreślać lte definitywnie, oczywiście musi być to świadomy wybór,poprzedzony testami w danej lokalizacji. Co do ,,bez limitów" to chyba występuje taka opcja tylko w taryfach dla firm-ja od tych 9 miesięcy, średnio wysyłam 600-800GB i żadnych lejków nie mam.Podkreślam, że są to tylko moje spostrzeżenia z konkretnej lokalizacji i w abo od tmobile, bez alternatywnych źródeł internetów :)


Na górę
Post: czw, 10 maja 2018 23:58:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1340
szamski pisze:
Te speedtesty z lte to można sobie wsadzić wiadomo gdzie :)

Z naciąganymi speedtestami to spotykamy się z reguły u małych ISP (miałem tak kiedyś, gdy korzystałem z internetu od WISP, na speedteście było 2-3 razy więcej niż realnie przy ściąganiu pliku).
szamski pisze:
Co do lte samego, według mnie jest to ostateczność ze względu na zbyt dużą ilość zmiennych(lokalizacja, wszystko co jest w strefie fresnela, ilość użytkowników w okolicy) i dziwi mnie podejście jarusia i jego walka na tym forum(i nie tylko), niby się zna a nie uwzględnia w swoich wypowiedziach tak istotnych czynników.Jakby nie zaklinał rzeczywistości to ,,kable to kabel".

Oferta kablowa z upload na poziomie 1/20, 1/40 jest tyle warta co średniej jakości LTE (pomijając już że pod hasłem "kabel" w wielu lokalizacjach kryje się internet WISP, ba nawet w dużych miastach, a to już jest "średnie"). Jak ktoś ma dostęp do dobrej jakości "kabla", to nie szuka LTE. Tak samo to się tyczy ISP-jeżeli nic nie ma "za uszami" to się nie boi LTE i nie tworzy czarnego pijar na Trzepaku. :ok:
szamski pisze:
Sam posiadam lte na działce, które służy mi do podglądu monitoringu(4x4Mpix,2x2Mpix) i działa to bez zarzutu od 9 miesięcy(tmobile dla firm), więc też nie ma co skreślać lte definitywnie, oczywiście musi być to świadomy wybór,poprzedzony testami w danej lokalizacji. Co do ,,bez limitów" to chyba występuje taka opcja tylko w taryfach dla firm-ja od tych 9 miesięcy, średnio wysyłam 600-800GB i żadnych lejków nie mam.Podkreślam, że są to tylko moje spostrzeżenia z konkretnej lokalizacji i w abo od tmobile, bez alternatywnych źródeł internetów :)

Widzę że jesteś "za a nawet przeciw". :) Przy średnich parametrach sygnału (połączenie z wbudowanej anteny modemu), prędkość pobierania spadła od startu zaledwie 0,7MB.
Kod:
 
RSRP   SINR   RSRQ
Antena 1 (prawa)   Rx1 Tx1   -89   0   -11
Antena 1 (prawa)   Rx1 Tx2   -92   0   -14
Antena 2 (lewa)   Rx2 Tx1   -89   4   -11
Antena 2 (lewa)   Rx2 Tx2   -89   5   -11
RSRP: Reference Signal Receive Power. Zakres wartości od -140 dBm do -50 dBm
SINR: Signal Interference Noise Ratio. Zakres wartości od -12 dB do +40 dB
RSRQ: Reference Signal Received Quality. Zakres wartości od -20 dB do -3 dB



Załączniki:
Zrzut ekranu 2018-05-10 o 23.19.58.png
Zrzut ekranu 2018-05-10 o 23.19.58.png [ 25.12 KiB | Przejrzano 1228 razy ]
Na górę
Post: pt, 11 maja 2018 5:09:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 07 cze 2008 14:27:52
Posty: 199
Wg mine sens rozmowy dzisiaj o LTE jest praktycznie zerowy w odniesieniu do osób które mają jaką kolwiek alternatywę. Bo z jednej strony większość z nas te 150 - 300 Mb/s to chce mieć dla siebie a nie jako teoretyczną maksymalną moc nadajnika. A z drugiej strony wpływ innych osób oraz czynników atmosferycznych na funkcjonowanie usługi także dla większości będzie sporym problemem.

Z opiniami odnośnie usług mobilnych jako dostępu stacjonarnego wstrzymał bym się do momentu pojawienia 5G, które może zmienić sytuację na rynku.


Na górę
Post: pt, 11 maja 2018 12:36:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 256
5G to ty jeszcze długo nie zobaczysz. Wymaga zagęszczenia i to znacznego stacji nadawczych. A jak wiesz już patrzenie na nie powoduje raka. Chyba ze w nocy będą to montować i maskować.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 14:15:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 24 kwie 2018 7:42:47
Posty: 17
Korzystam z Play, ale nie jestem zadowolona. Sprawdziłam T-Mobile i jest dobrze, pełna prędkość, ale popołudniem i wieczorem niestety zwalnia do kilku M/bs. Łączę się na LTE, sygnał dobry, mam router z agregacją pasm. Boje się związać umową, co będzie jak podpiszę, a potem zwolni z 20 Mb/s do kliku jak to jest w godzinach szczytu. Z drugiej strony kusi mnie brak limitu na pobierane dane.


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 15:57:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1340
seb235 pisze:
Wg mine sens rozmowy dzisiaj o LTE jest praktycznie zerowy w odniesieniu do osób które mają jaką kolwiek alternatywę.

To nie może być jakakolwiek alternatywa, lecz dobra oferta (pozostały już rodzynki na kiepskich łączach kablowych i większość nie żałuje zmiany).
seb235 pisze:
Bo z jednej strony większość z nas te 150 - 300 Mb/s to chce mieć dla siebie a nie jako teoretyczną maksymalną moc nadajnika. A z drugiej strony wpływ innych osób oraz czynników atmosferycznych na funkcjonowanie usługi także dla większości będzie sporym problemem.

Z opiniami odnośnie usług mobilnych jako dostępu stacjonarnego wstrzymał bym się do momentu pojawienia 5G, które może zmienić sytuację na rynku.

Raz nie ma treści w sieci (poza ściąganiem dużych plików na dysk) które by wymagały takich prędkości, dwa gdyby dziś użytkownicy tych łączy kablowych, użytkowali je z takimi prędkościami, to by ubili szybciej łącze ISP od LTE (na którym działa wiele narzędzi QoS na różnych poziomach). Paradoksalnie wg mojej oceny sieć 5G uruchomiona zostanie dużo później niż w innych krajach z powodu bdb rozwiniętej sieci LTE/LTE-A i znacznych jeszcze nie wykorzystanych możliwości, braku popytu na rynku (dziś to jedynie miejsca w których z określoną częstotliwością organizowane są imprezy masowe-koncerty, mecze itp.). W Białystok Plus dobija na LTE-A do 500Mbps.


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 16:16:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 256
„Z najnowszej edycji przygotowanego przez Deloitte raportu „TMT Prediction 2018” wynika, że na domowy internet mobilny na świecie decydują się ci, którzy nie mają innej możliwości podłączenia się do sieci, osoby o niższych dochodach, a także ludzie młodzi oraz jednoosobowe gospodarstwa domowe.”


https://www.telko.in/mobilny-internet-d ... iego-slowa

Mobilnego neta jako domowego używają ci którzy nie maja alternatywy. Nie z wyboru.

Skoro masz alternatywę i świadomie tak wybrałeś to zwyczajnie jesteś młody z niskim dochodem i w dodatku kawaler. To by wiele wyjaśniało :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 17:03:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 489
Lokalizacja: Limanowa
Cytuj:
na którym działa wiele narzędzi QoS na różnych poziomach
z tego co wiem to QoS jest zakazany.

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 18:34:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 07 cze 2008 14:27:52
Posty: 199
jarek7714 pisze:
To nie może być jakakolwiek alternatywa, lecz dobra oferta (pozostały już rodzynki na kiepskich łączach kablowych i większość nie żałuje zmiany.


Raczej powiedział bym że wybór dostawcy to balansowanie gdzieś pomiędzy jakością usługi, przepływnością, ceną, oraz łączami jaki dysponuje nasz ISP.

jarek7714 pisze:
Raz nie ma treści w sieci (poza ściąganiem dużych plików na dysk) które by wymagały takich prędkości, dwa gdyby dziś użytkownicy tych łączy kablowych, użytkowali je z takimi prędkościami, to by ubili szybciej łącze ISP od LTE (na którym działa wiele narzędzi QoS na różnych poziomach).


Hmm zależy jak na to patrzysz. Wchodzę na YT uruchamiam Live w 2K i łącze potrafi obciążyć skokowo do 45Mb/s. Co do QOSa z tego co wiem jest on dopiero na routerze brzegowym dostawcy, same stacje BTS w żaden sposób nie kreują ruchu który przez nie przepływa.

Swoją drogą dla mnie jako klienta ma to zerowe znaczenie, ja chce móc korzystać z usługi - dostawca, medium, technologia - nie mają dla mnie większego znaczenia.


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 20:32:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 04 gru 2009 17:23:35
Posty: 1144
Lokalizacja: mnt/home
tylko że znakomita większość stacji BTS pomimo tego że na systemach może mają i bardzo dużą wydajność, to mają i tak wąskie gardło w postaci radiolinii, bo poza miastami naprawdę niewiele jest masztów na światełku,
zobaczcie sobie na uke, osobiście widziałem maszty np. P4 na którym było masę sektorów od systemów, a dosył w postaci starej radiolki huawei na 150mb, chociaż widać u nich postęp bo powoli idą w E-Bandy.

a i są jeszcze obiekty z falowodami, a polkommtel jeszcze szaleje z E1


Na górę
Post: ndz, 13 maja 2018 16:40:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 24 kwie 2018 7:42:47
Posty: 17
mariuszsal pisze:
Mobilnego neta jako domowego używają ci którzy nie maja alternatywy. Nie z wyboru.
Niekoniecznie. Mam u siebie UPC, Vectrę, Orange i w pobliżu nadajniki wszystkich operatorów mobilnych. Vectra, było bardzo dobrze przez kilka lat, ale coś modernizowali i łącze siadało. Sprawdziłam też UPC i zrezygnowałam, bo dają modem z wadliwym chipsetem, co źle wpływa na ping, a ja korzystam z VoIP i gier online. Pozostał światłowód Orange, ale wychodzi drogo i długa umowa. Na razie mam Play, ale rozważam T-Mobile, bo widzę nadajnik z okien i mam dobry sygnał i transfer LTE. Co najważniejsze mam niski ping w T-Mobile, niższy niż w kablówkach, a to dla mnie ważne.


Na górę
Post: ndz, 13 maja 2018 21:47:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 24 kwie 2018 7:42:47
Posty: 17
Przełączyłam się na T-Mobile i jak wcześnie rano było naprawdę dobrze, tak teraz ping i prędkości siadły:

Kod:
ping 87.237.34.200
PING 87.237.34.200 (87.237.34.200) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=1 ttl=241 time=140 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=2 ttl=241 time=142 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=3 ttl=241 time=142 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=4 ttl=241 time=159 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=5 ttl=241 time=159 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=6 ttl=241 time=165 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=7 ttl=241 time=158 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=8 ttl=241 time=137 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=9 ttl=241 time=140 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=10 ttl=241 time=141 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=11 ttl=241 time=141 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=12 ttl=241 time=141 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=13 ttl=241 time=138 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=14 ttl=241 time=138 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=15 ttl=241 time=137 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=16 ttl=241 time=136 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=17 ttl=241 time=140 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=18 ttl=241 time=158 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=19 ttl=241 time=157 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=20 ttl=241 time=139 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=21 ttl=241 time=139 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=22 ttl=241 time=162 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=23 ttl=241 time=162 ms
^C
--- 87.237.34.200 ping statistics ---
23 packets transmitted, 23 received, 0% packet loss, time 22004ms
rtt min/avg/max/mdev = 136.965/146.989/165.541/9.939 ms


Obrazek


Trochę mnie to ochłodziło, bo grywam w dni wolne, głównie wieczorem, mamy niedzielę i widać, że nadajnik nie wyrabia. Zmiana pasm nic nie daje, sygnał mam doskonały. Ale takie uroki Internetu mobilnego, dlatego wiązanie się umową na 24 miesiące to zawsze ryzyko.


Na górę
Post: ndz, 13 maja 2018 21:48:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 256
Słuszna decyzja. Najlepsi gracze jadą tylko na LTE. Cześć z nich nawet wybiera ostatnio dostęp wdzwaniany 0202122

Ponoć jest jeszcze lepiej.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: ndz, 13 maja 2018 22:10:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 24 kwie 2018 7:42:47
Posty: 17
Bardzo śmieszne. Wiesz jak ciężko dostać łącze z przyzwoitym pingiem na zagraniczne serwery? Na UPC rwało, wysokie opóźnienia, bo ruch szedł przez Frankfurt. Teraz włączyłam sobie LTE Play i ping bez rewelacji, rano było poniżej 30ms i ponad 100 Mb/s:

Kod:
ping 87.237.34.200
PING 87.237.34.200 (87.237.34.200) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=1 ttl=243 time=88.6 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=2 ttl=243 time=76.8 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=3 ttl=243 time=74.8 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=4 ttl=243 time=94.8 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=5 ttl=243 time=93.1 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=6 ttl=243 time=91.7 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=7 ttl=243 time=68.2 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=8 ttl=243 time=88.6 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=9 ttl=243 time=87.0 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=10 ttl=243 time=84.4 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=11 ttl=243 time=73.4 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=12 ttl=243 time=71.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=13 ttl=243 time=82.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=14 ttl=243 time=81.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=15 ttl=243 time=80.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=16 ttl=243 time=80.0 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=17 ttl=243 time=78.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=18 ttl=243 time=75.3 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=19 ttl=243 time=68.0 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=20 ttl=243 time=75.0 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=21 ttl=243 time=97.7 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=22 ttl=243 time=72.5 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=23 ttl=243 time=63.3 ms
^C
--- 87.237.34.200 ping statistics ---
23 packets transmitted, 23 received, 0% packet loss, time 22027ms
rtt min/avg/max/mdev = 63.322/80.461/97.773/9.042 ms


Prędkość też siadła, ale w niedzielę prawie zawsze tak jest:

Obrazek


Na górę
Post: ndz, 13 maja 2018 22:29:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1340
seb235 pisze:
Hmm zależy jak na to patrzysz. Wchodzę na YT uruchamiam Live w 2K i łącze potrafi obciążyć skokowo do 45Mb/s.

Skokowo jako bufor tak, jednak przy stałym stream nie ma takich wymagań, oto dedykowane przepustowości dla usługi Netflix https://help.netflix.com/pl/node/306.
seb235 pisze:
same stacje BTS w żaden sposób nie kreują ruchu który przez nie przepływa.

Jest już na poziomie radia: przy obciążonym nadajniku klienci ze słabymi parametrami sygnału mają cięty transfer, w skrajnych przypadkach są wyrzucani z nadajnika.
zuzia pisze:
ale rozważam T-Mobile, bo widzę nadajnik z okien i mam dobry sygnał i transfer LTE. Co najważniejsze mam niski ping w T-Mobile, niższy niż w kablówkach, a to dla mnie ważne.

Sorry ale piszesz nieprawdę, weryfikują to niżej zamieszczone dane ze speedtest. Gdyby sygnał był bdb na modemie, a nadajnik przeciążony to upload byłby większy od download.
zuzia pisze:
Kod:
ping 87.237.34.200
PING 87.237.34.200 (87.237.34.200) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=1 ttl=241 time=140 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=2 ttl=241 time=142 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=3 ttl=241 time=142 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=4 ttl=241 time=159 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=5 ttl=241 time=159 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=6 ttl=241 time=165 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=7 ttl=241 time=158 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=8 ttl=241 time=137 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=9 ttl=241 time=140 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=10 ttl=241 time=141 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=11 ttl=241 time=141 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=12 ttl=241 time=141 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=13 ttl=241 time=138 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=14 ttl=241 time=138 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=15 ttl=241 time=137 ms

Wspólna sieć LTE1800
Kod:
ping 87.237.34.200
PING 87.237.34.200 (87.237.34.200): 56 data bytes
64 bytes from 87.237.34.200: seq=0 ttl=245 time=66.461 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=1 ttl=245 time=65.001 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=2 ttl=245 time=63.661 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=3 ttl=245 time=67.221 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=4 ttl=245 time=65.881 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=5 ttl=245 time=64.461 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=6 ttl=245 time=72.001 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=7 ttl=245 time=97.181 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=8 ttl=245 time=84.982 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=9 ttl=245 time=83.661 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=10 ttl=245 time=87.041 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=11 ttl=245 time=82.842 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=12 ttl=245 time=81.521 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=13 ttl=245 time=66.321 ms
64 bytes from 87.237.34.200: seq=14 ttl=245 time=81.601 ms
Przedstawione przez Ciebie opóźnienia i speedtest tj. czyste 3G.
zuzia pisze:
Trochę mnie to ochłodziło, bo grywam w dni wolne, głównie wieczorem, mamy niedzielę i widać, że nadajnik nie wyrabia. Zmiana pasm nic nie daje, sygnał mam doskonały. Ale takie uroki Internetu mobilnego, dlatego wiązanie się umową na 24 miesiące to zawsze ryzyko.

Jestem już po 2 letnim kontrakcie i jak było dobrze, tak jest nadal (jak jest źle to się nie kupuje oferty, rynek jest nasycony i degradacja sieci nie następuje z miesiąca na miesiąc-takie rzeczy tylko na Trzepaku :) ).


Ostatnio zmieniony ndz, 13 maja 2018 23:25:11 przez jarek7714, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: ndz, 13 maja 2018 23:01:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 24 kwie 2018 7:42:47
Posty: 17
"Nieprawda" piszemy razem. Zarzuty żałosne.



Im bliżej północy tym wyniki prędkości lepsze, ale ping znośniejszy, ale na tym nie pogram:

Kod:
ping 87.237.34.200
PING 87.237.34.200 (87.237.34.200) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=1 ttl=245 time=72.1 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=2 ttl=245 time=81.3 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=3 ttl=245 time=69.3 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=4 ttl=245 time=67.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=5 ttl=245 time=77.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=6 ttl=245 time=63.7 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=7 ttl=245 time=85.0 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=8 ttl=245 time=64.3 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=9 ttl=245 time=61.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=10 ttl=245 time=66.5 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=11 ttl=245 time=69.7 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=12 ttl=245 time=65.1 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=13 ttl=245 time=65.1 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=14 ttl=245 time=63.8 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=15 ttl=245 time=62.2 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=16 ttl=245 time=93.2 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=17 ttl=245 time=96.8 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=18 ttl=245 time=99.8 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=19 ttl=245 time=65.5 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=20 ttl=245 time=94.0 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=21 ttl=245 time=82.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=22 ttl=245 time=70.9 ms
64 bytes from 87.237.34.200: icmp_seq=23 ttl=245 time=109 ms
^C
--- 87.237.34.200 ping statistics ---
23 packets transmitted, 23 received, 0% packet loss, time 22033ms
rtt min/avg/max/mdev = 61.908/76.036/109.093/13.716 ms


Obrazek


A wcześnie rano ping wraca do normy, jest niski i stabilny.


Ostatnio zmieniony ndz, 13 maja 2018 23:36:48 przez zuzia, łącznie zmieniany 3 razy.

Na górę
Post: ndz, 13 maja 2018 23:27:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1340
zuzia pisze:
"Nieprawda" piszemy razem. Zarzuty żałosne.

Tylko ortografia opiera się na faktach, reszta to fikcja, oj @zuzia rośnie ci nosek. :zlosnik:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 14 gru 2018 9:25:50

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl