Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 05 maja 2018 22:05:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 18 gru 2011 19:55:24
Posty: 85
Witam , Testuje od Środy internet domowy T-Mobile i widzę że jest przereklamowany do dodziny 18 jet ok DL 15- 18 Mb/s UP 18-21Mb/s ale po 18 zaczyna zwalniać a o 20 już DL 3-5 Mb/s a po 21 masakra DL 0,6-1 czasem 2 Mb/s przy czym UP nadal wysoki 16-19 Mbs . Próbowałem się dodzwonić ale tylko muzyki się nasłuchałem . Na szczęście jest 14 dni na rezygnację , oddam im to w Poniedziałek bo to nie jest internet domowy tylko mobilny .
Pozdrawiam ,
Czaro.


Na górę
Post: sob, 05 maja 2018 22:25:22 
Odpowiedz z cytatem
Jest proste wytłumaczenie.
Mnóstwo ludzi zaczyna kożystać z internetu wieczorem np. Oglądanie youtube.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Na górę
   
Post: ndz, 06 maja 2018 7:39:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 18 gru 2011 19:55:24
Posty: 85
Cytuj:
Jest proste wytłumaczenie.
Mnóstwo ludzi zaczyna kożystać z internetu wieczorem np. Oglądanie youtube.


To wiem ale jeśli reklamują to jako internet domowy , to chyba powinno być to jakoś wytrasowane . z prędkością 0,8 - 1 Mb/s ciężko na jednym komputerze korzystać .


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 8:26:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 358
Lokalizacja: Łódź
czaruncio pisze:
Cytuj:
Jest proste wytłumaczenie.
Mnóstwo ludzi zaczyna kożystać z internetu wieczorem np. Oglądanie youtube.


To wiem ale jeśli reklamują to jako internet domowy , to chyba powinno być to jakoś wytrasowane . z prędkością 0,8 - 1 Mb/s ciężko na jednym komputerze korzystać .
"Chyt maketyngiowy"


Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 11:21:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
czaruncio pisze:
Cytuj:
Jest proste wytłumaczenie.
Mnóstwo ludzi zaczyna kożystać z internetu wieczorem np. Oglądanie youtube.


To wiem ale jeśli reklamują to jako internet domowy , to chyba powinno być to jakoś wytrasowane . z prędkością 0,8 - 1 Mb/s ciężko na jednym komputerze korzystać .


Naprawdę jeszcze ktokolwiek wierzy w te bajki?


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 11:21:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 07 cze 2008 14:27:52
Posty: 190
czaruncio pisze:
To wiem ale jeśli reklamują to jako internet domowy , to chyba powinno być to jakoś wytrasowane . z prędkością 0,8 - 1 Mb/s ciężko na jednym komputerze korzystać .


A co mają zrobić? Prędkość nadajnika dzieli się na ilość klientów. Proste liczenie nadajnik ma maksymalnie 300Mb/s (o ile uplink na to pozwala) co oznacza iż prędkość 30Mb/s może mieć 10 osób z tym że takiego nadajnika dla 10 osób się nie stawia. Dzwonienie na infolinie raczej wiele nie zmieni bo co oni mają zrobić? Przecież nie wyrzucą z nadajnika innych osób abyś ty mógł korzystać.

Ja już pisałem nie raz że LTE to raczej dla osób które już nie mają żadnej innej możliwości podłączenia internetu.


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 11:25:11 
Odpowiedz z cytatem
Równie dobrze uwierz w reklamę CP ze stawiają JEDEN malutki routrek w na parterze w kącie domu jednorodzinnego a zasięg masz wszędzie. .. przecież to brednie...

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
   
Post: ndz, 06 maja 2018 14:01:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5121
Ja bym zadzwonił do jarka.
Wmówiłby ci że opowiadasz brednie, i przekonał że jednak to on ma rację i wszyscy byliby zadowoleni :)


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 17:17:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 174
Nie wiem o co ci chodzi przecież masz internet LTE czyli 150 mega :-). Przecież masz dostęp nielimitowany który po wygenerowaniu ruchu 20 Giga zwalnia . Przecież wszystko masz naj naj naj i masz zasięg na przedmieściach tylko musisz dokupić cudowny router który zamontuje ci pan od Ibisza ..... .. a ".....świstak siedzi i zawija w sreberka ..." .
Wystarczy dokładnie obejrzeć reklamy. Przeczytać wszystko co jest na ekranie. Zrozumieć i już wiesz że internet LTE to dobry jest w tablecie, telefonie czyli jedna karta jeden odbiornik ....
Ale jak wiadomo nikt tego nie czyta. Przecież Twoje objawy są opisane w regulaminie świadczenia usług który dostałeś podpisałeś ale nie przeczytałeś a już o zrozumieniu nie wspomnę ...


PKK


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 20:23:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 404
Kiedy LTE się zapycha ratunkiem może być WCDMA2100.

Pytanie tylko czy dysponujesz takim sprzętem, że da się przeskoczyć z 4 na 3G?


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 20:25:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1309
krasnoludek pisze:
Wmówiłby ci że opowiadasz brednie, i przekonał że jednak to on ma rację i wszyscy byliby zadowoleni :)

Widzę że w dyskusję weszli zawodowi ogłupiacze. Jednym działa, innym nie (też przed zakupem konkretnej oferty trzeba znać lokalnie jaką infrastrukturę posiadają konkretni operatorzy- ile i w jakim paśmie częstotliwości LTE działa nadajników [LTE800/1800/2100/2600MHz]), dla przykładu u mnie na wspólnej sieci Networks LTE1800 wyciąga tyle
Obrazek
, jest to oferta LTE dla domu Orange z publicznym IP. P.S Proszę przy okazji podawać konkretne dane odnośnie parametrów sygnału i nadajnika z którego się korzysta
Kod:
 CSQ:28RSSI:-57 dBmMCC MNC:260 03LAC:FFFE (65534)CID:4749F01 (74751745)TAC:E6F0 (59120)RSCP:- dBmEc/IO:- dBRSRP:-83 dBmSINR:- dBRSRQ:-12 dB  Urządzenie:Huawei Technologies Co., Ltd. E398 
.


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 20:28:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 174
Panie Jarku jak widać nie działa u Pana bo ile brakuje do pełnej prędkości ? Jaką minimalną prędkość ma Pan zagwarantowaną w umowie ? Bo z tego co widzę to dno a nie LTE ....


PKK


Na górę
Post: pn, 07 maja 2018 13:42:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 794
Wykresy Jarka jak zwykle nie na miejscu. Grunt, że u niego działa, reszta społeczeństwa to technologiczni imbecyle.

Chociaż z drugiej strony z jednym trudno się z nim nie zgodzić. Parametry połączenia, bez nich wykresy o kant dupy można potłuc. Sam zrobiłem wątek o lte800 i też pouzupełniam o parametry jak będę na testowej lokalizacji.


Na górę
Post: pn, 07 maja 2018 15:04:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 174
UWAGA! UWAGA !!!
Spotkałem Pana Jarka :-)
Dzisiaj demontowałem klienta z GPON i przeniósł się na LTE bo ma zasięg w całym domu a wi-fi mu kiepsko działało bo miał 300 metrów powierzchni w 3 piętrach i nie mógł zrozumieć, że jeden router w garderobie to za mało. Teraz ma LTE w całym domu. To musiał być Jareczek specjalista :-)




PKK


Na górę
Post: pn, 07 maja 2018 21:06:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 794
Dosyć niedawno instalowałem znajomemu domowy od orange. Miasto coś około 20tyś mieszkańców. Jakie było moje zdziwienie, że ta sieć nie ma tu 2,6Ghz nadajnika, ani jednego. 1,8 zapewne obłożone na maxa, po południu 3-4 mega lub mniej. 800Mhz w zasadzie jako ciekawostka.

Modem/antena z widocznością BTS, podgląd ltewath parametrów b.dobre. Zmiana karty SIM na playa czy demobile poprawia wynik na kilkadziesiąt mega, ale tylko na wymuszonym band 7.


Na górę
Post: pn, 07 maja 2018 23:11:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3810
Lokalizacja: Szczecin
To jest ostatnia ciekawostka Orange, że nie odpalają pasm (LTE 800 i 2600) ze stacji T-Mobile. Ponoć to kwestia kasy, a robią oszczędności na siłę na wszystkim. W takim Poznaniu jest obecnie 15 stacji z LTE 800 T-Mobile i tylko 7 z LTE 800 Orange.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 0:32:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 212
Czerwony długopis Falafela funkcjonuje od dłuższego czasu :)

A co do autora. Odpuść temat LTE jesli masz jakakolwiek alternatywę. To się absolutnie do domu nie nadaje. Chyba ze masz potrzeby jak kolega Jarek, czyli speedtest i podglądanie uptime sesji w gargoyle.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 11:06:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1309
pkk pisze:
Panie Jarku jak widać nie działa u Pana bo ile brakuje do pełnej prędkości ? Jaką minimalną prędkość ma Pan zagwarantowaną w umowie ? Bo z tego co widzę to dno a nie LTE ....

Gdybym chciał więcej to kupiłbym modem z LTE-A, to w zupełności mi wystarcza z zapasem (a działają na tym 2 komputery, 2 telefony IP, dekoder sat z E2 i IPTV DM900-UHD oraz monitoring z dostępem zdalnym do 2 kamer IP). Przez ponad 2 lata nie zdarzyło się ani razu aby były jakiekolwiek problemy z łączem (poza 2 awariami ogólnymi Orange, dla przykładu w Plusie takowa wystąpiła 1 na 5-10lat, ale operator dawał za to wszystkim bonusy).
pkk pisze:
UWAGA! UWAGA !!!
Spotkałem Pana Jarka :-)
Dzisiaj demontowałem klienta z GPON i przeniósł się na LTE bo ma zasięg w całym domu a wi-fi mu kiepsko działało bo miał 300 metrów powierzchni w 3 piętrach i nie mógł zrozumieć, że jeden router w garderobie to za mało. Teraz ma LTE w całym domu. To musiał być Jareczek specjalista :-)

Siebie spotkałeś-zapewne w stylu że do "obsługi łącza 100Mbps dajesz urządzenie końcowe TL-WR841N".
djrobson pisze:
Dosyć niedawno instalowałem znajomemu domowy od orange. Miasto coś około 20tyś mieszkańców. Jakie było moje zdziwienie, że ta sieć nie ma tu 2,6Ghz nadajnika, ani jednego. 1,8 zapewne obłożone na maxa, po południu 3-4 mega lub mniej. 800Mhz w zasadzie jako ciekawostka.
Ta wylicytowana koncesja na LTE800 chyba wywaliła biznes plan Orange (zrezygnowali nawet z CDMA450 przy kwocie około 100mln), podnieśli ceny usług (dziś ta oferta w Orange jest całkiem nieopłacalna, w ogóle wszystkie oferty internetowe i voice są kiepskie, poza prepaid).
mariuszsal pisze:
A co do autora. Odpuść temat LTE jesli masz jakakolwiek alternatywę. To się absolutnie do domu nie nadaje. Chyba ze masz potrzeby jak kolega Jarek, czyli speedtest i podglądanie uptime sesji w gargoyle.
[/quote]
O kolekcjoner złomu Mikrotika się odezwał :rotfl: , z tego internetu korzysta łącznie u wszystkich opów ponad 5mln klientów (tia znam twoją odpowiedz: kupują dodatkowy abonament na 2 tygodniowy urlop w wakacje a później płacą przez 2 lata abonament bo nie ma innej opcji :rotfl: ). Przede wszystkim trzeba sprawdzić lokalnie jak działają i jaką infrastrukturę mają operatorzy (najlepiej w godzinach 18-22.00). Nie polecam tego dostępu w 3 przypadkach: dla uzależnionych od sieci, dla tych którzy chcą mieć ciągłą usługę 2&1 [internet + TV] i dla grających dużo w gry.


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 11:27:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3810
Lokalizacja: Szczecin
jarek7714 pisze:
Nie polecam tego dostępu w 3 przypadkach: dla uzależnionych od sieci, dla tych którzy chcą mieć ciągłą usługę 2&1 [internet + TV] i dla grających dużo w gry.
W takim wypadku zostaje bardzo wąska grupa, dla której internet LTE się Twoim zdaniem nadaje. Jakieś 10-20% użytkowników. Cieszy mnie, że wreszcie to dostrzegłeś.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 11:39:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 212
Jarosławie.
Oczywiście ze używają. Do niedawna była spora grupa użytkowników CDMA. I jakoś żyli. Jak się nie ma co się lubi to ...

Osobiście mi to zwisa i powiewa na jakim necie pracujesz. Tylko nie wmawiaj innym, że twoje jest lepsze.

Użytkownicy trzepaka to trochę inna grupa. Myśle ze niejeden tutaj opluł sobie kawą monitor czytając o poranku twe przemyślenia. I to także doceniam. Codzienna dawka rozrywki jest wskazana dla zdrowia.
Więc nie zniechęcaj się i działaj.

A ja wracam dalej do kolekcjonowania złomu z Mikrotika



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 12:10:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 174
jak wiadomo z LTE jest tak jak mówią:
" CIEMNY LUD TO KUPUJE " i to całe podsumowanie tego tematu .

PKK


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 13:44:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 174
Dzisiaj demontowałem klienta z GPON i przeniósł się na LTE bo ma zasięg w całym domu a wi-fi mu kiepsko działało bo miał 300 metrów powierzchni w 3 piętrach i nie mógł zrozumieć, że jeden router w garderobie to za mało. Teraz ma LTE w całym domu. To musiał być Jareczek specjalista :-) [/quote]
Siebie spotkałeś-zapewne w stylu że do "obsługi łącza 100Mbps dajesz urządzenie końcowe TL-WR841N".


Szanowny Panie Jarosławie proszę bardzo, żeby nie wypowiadał się Pan na temat leczenia zatok - bo się Pan na tym nie znasz. Również proszę o nie wypowiadanie się na temat LTE i sieci teleinformatycznych bo Pańska wiedza jest taka sama jak w leczeniu zatok.

PKK


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 13:46:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3810
Lokalizacja: Szczecin
pkk pisze:
Również proszę o nie wypowiadanie się na temat LTE i sieci teleinformatycznych bo Pańska wiedza jest taka sama jak w leczeniu zatok.
Niestety nie wiesz, czy on nie jest lekarzem laryngologiem :zlosnik:

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 15:17:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 92
Osobiście jak wchodziło LTE i zapowiadało prędkości 150Mbps, byłem lekko poddenerwowany myśląc że moja radiówka na jak to okreslił jeden pan wyżej "złomie" mikrotika i ubnt,a nawet moje piękne kabelki kat 5e po blokach poprowadzone nie dadzą raDY Z NASZYM LTE. LTE weszło nie powiem posypało się kilkadziesiąt rezygnacji a po nawet nie jednym miesiącu nieraz paru miesiącach wszyscy wrócili z powrotem :D I ponownie aktywacje poleciały $$$ Bo jak to mówią lepiej miedz na stałe 20 lub 40 Mbps (nadmorska Miejscowość - dużo turystów Latem) niż LTE w sezonie, serio każdy operator LTE siada prędkości zaczynają się od 0.11 do max 10 Mbps z Pingiem rzędu 3 cyfr także moje obawy wnet uleciały i jak to mówią jestem bardziej szczęśliwy :) A tak apropo LTE polecam tylko i wyłącznie w telefonie bo tylko do tego się nadaje i najlepiej sprawuje :)


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 18:36:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 358
Lokalizacja: Łódź
jarek7714 pisze:
Gdybym chciał więcej to kupiłbym modem z LTE-A, to w zupełności mi wystarcza z zapasem (a działają na tym 2 komputery, 2 telefony IP, dekoder sat z E2 i IPTV DM900-UHD oraz monitoring z dostępem zdalnym do 2 kamer IP).


(...)

Przede wszystkim trzeba sprawdzić lokalnie jak działają i jaką infrastrukturę mają operatorzy (najlepiej w godzinach 18-22.00). Nie polecam tego dostępu w 3 przypadkach: dla uzależnionych od sieci, dla tych którzy chcą mieć ciągłą usługę 2&1 [internet + TV] i dla grających dużo w gry.


Czyli sam siebie negujesz. Skoro lte nie jest usługa ciągła to po co ci taki "monitoring". A poza tym nie wiem jaki ty masz ten monitoring ale generalnie monitoring nie ciągnie nic chyba że akurat w tym momencie ktoś chce sobie obejrzeć coś. No ale pewnie Twój non stop do chinoli nawala. .. o VoIP nie wspomnę bo to też bardzo przepustowo-zerna usługa ;) te dekodery tez pewnie tylko wzięte aby ze sobą wymieniać informacje. ..



Sam sobie przeczysz ....

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 lip 2018 23:25:09

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl