Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 29 mar 2018 14:22:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 30 mar 2013 22:53:00
Posty: 15
Wkrótce planuję zmianę internetu na 900/100 Mbit przez PPPoE, szukam routera który mnie nie zrujnuje finansowo i da sobie radę z takim łączem.
Łącze będzie dzielone dla 2-3 komputerów po kablu i kilku mniejszych sprzętów typu drukarka, smartfon po wifi.
Aktualnie posiadam Mikrotika RB951G-2HnD ale on raczej nie uciągnie takiego łącza ?
Wolałbym wybierać tylko w sprzętach z mikrotika, asusy / netgeary mnie nie przekonują jako stabilne routery.

Mikrotik niedawno wydał nowy router hAP ac2 który ma dosyć dobre wyniki w benchmarkach ale ciężko powiedzieć czy poradzi sobie z takim łączem.


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 14:51:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 193
Mitar pisze:
Wkrótce planuję zmianę internetu na 900/100 Mbit przez PPPoE, szukam routera który mnie nie zrujnuje finansowo i da sobie radę z takim łączem.
Łącze będzie dzielone dla 2-3 komputerów po kablu i kilku mniejszych sprzętów typu drukarka, smartfon po wifi.
Aktualnie posiadam Mikrotika RB951G-2HnD ale on raczej nie uciągnie takiego łącza ?
Wolałbym wybierać tylko w sprzętach z mikrotika, asusy / netgeary mnie nie przekonują jako stabilne routery.

Mikrotik niedawno wydał nowy router hAP ac2 który ma dosyć dobre wyniki w benchmarkach ale ciężko powiedzieć czy poradzi sobie z takim łączem.
Moim zdaniem najlepszy w takim razie byłby rb1100ahx4 plus uap ac od ubnt.
Albi jak byś chciał edgerouter x.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:05:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 247
A na cholerę mu taki kombajn. RB750Gr3 spokojnie przerzuci te 900 Mega na tych kilka urządzeń.
AP z Ubnt OK


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:12:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 193
Mitar podaj co chcesz zrobić na tym routerze poza routingiem i pppoe np.
- Kolejki (jak tak to ile)
- Regółki firewall (jak tak to ile)
Itp. Itd.
I czy potrzebujesz router z możliwością łączniści bezprzewodowej?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:13:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 247
Kolejki pod trzy urządzenia ? Wtf ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:15:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 193
mariuszsal pisze:
Kolejki pod trzy urządzenia ? Wtf ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pytam się tylko spokojnie. ;)
Skąd mam wiedzieć co on chce zrobić?
Wróżbita Maciej ze mnie marny.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:18:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 30 mar 2013 22:53:00
Posty: 15
DZKiller pisze:
Mitar podaj co chcesz zrobić na tym routerze poza routingiem i pppoe np.
- Kolejki (jak tak to ile)
- Regółki firewall (jak tak to ile)
Itp. Itd.
I czy potrzebujesz router z możliwością łączniści bezprzewodowej?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Kolejki sobie daruję, co do reguł firewalla do dość proste i podstawowe kilka - kilkanaście i kilka przekierowanych portów.
Wifi musi być, chociażby dla smartfona czy drukarki.


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:21:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 247
Bierz tego hexa i jakiś AP Wifi pod swój sprzęt i będziesz zadowolony.
Nie zbankrutujesz na takim rozwiązaniu a łącze przerobisz.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:26:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 30 mar 2013 22:53:00
Posty: 15
mariuszsal pisze:
Bierz tego hexa i jakiś AP Wifi pod swój sprzęt i będziesz zadowolony.
Nie zbankrutujesz na takim rozwiązaniu a łącze przerobisz.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


A nie lepiej hAP ac2 ? on jest wydajniejszy od hexa według wyników na stronie producenta


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:28:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 193
Chyba raczej w tym przypadku hap ac² będzie lepszy.
Ma wydajniejszy procesor , połowę ramu ale podejżewam że nawet tego nie będziesz w stanie wykożystać.
Ma całkiem dobre radio, no i oczywiście ac. Był testowany gdzieś na forum nawet.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:32:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 247
Jasne może być i ten jak chcesz mieć w jednej skrzynce.
Wydajnościowo to samo co hex


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:40:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 30 mar 2013 22:53:00
Posty: 15
ok, dzięki za szybkie odpowiedzi.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 25 wrz 2018 20:33:09

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl