Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 28 gru 2017 1:19:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 148
Lokalizacja: Myszków
Witam. Niestety tak jak w temacie- przez ludzki błąd przydzieliłem mu jako adres portu LAN 192.168.2.255 zamiast 254, po tym zabiegu modem umarł :( Po włączeniu świeci ciągle tylko PWR i LAN (nawet gdy LAN jest odpięty), nie reaguje na podpięcie do sieci i przez USB, nie działa resetowanie przyciskiem z tyłu. Pytanie- czy można z tym coś jeszcze zrobić? Zmiana oprogramowania czy coś? Na ten moment brak mi już pomysłów :(
Pozdrawiam!

_________________
Długie nieobecności spowodowane pracą, mogę się odzywać raz na parę dni :)


Na górę
Post: śr, 28 lut 2018 0:28:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 193
KrzychuR pisze:
Witam. Niestety tak jak w temacie- przez ludzki błąd przydzieliłem mu jako adres portu LAN 192.168.2.255 zamiast 254, po tym zabiegu modem umarł :( Po włączeniu świeci ciągle tylko PWR i LAN (nawet gdy LAN jest odpięty), nie reaguje na podpięcie do sieci i przez USB, nie działa resetowanie przyciskiem z tyłu. Pytanie- czy można z tym coś jeszcze zrobić? Zmiana oprogramowania czy coś? Na ten moment brak mi już pomysłów :(
Pozdrawiam!
Jeżeli jeszcze masz na niego gwarancję to może ci go naprawią/wymienią na nowy.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 28 lut 2018 8:53:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 399
Lokalizacja: Łódź
A przez tftp próbowałes?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 01 mar 2018 14:46:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 148
Lokalizacja: Myszków
DZKiller pisze:
Jeżeli jeszcze masz na niego gwarancję to może ci go naprawią/wymienią na nowy.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Niestety był kupiony jako używany, bez gwarancji :( A świetnie spisywał się jako karta sieciowa na USB, co prawda używał dwóch adresów z sieci (jeden na port LAN drugi na USB) ale po podpięciu mu sieci do portu LAN i komputera do USB na tym komputerze był rzeczywiście dostęp do sieci przez niego... dopóki go nie ubiłem tą literówką z 5 zamiast 4 :placzek:

gavron pisze:
A przez tftp próbowałes?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Nie reaguje na żadne połączenie sieciowe :( Zachowuje się jak cegła :( Czuję że jedyne co by go ruszyło to zmiana oprogramowania ale przez jakiś port serwisowy w środku, nie wiem, może ma JTAG :( tylko że sam tego nie dam rady zrobić :( Jak się nie da z nim nic zrobić a ktoś dysponuje takimi to mogę odkupić :ups:

_________________
Długie nieobecności spowodowane pracą, mogę się odzywać raz na parę dni :)


Na górę
Post: czw, 01 mar 2018 15:02:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 193
Może pod obudową jest jakaś zworka którą zresetujesz go tak kompletnie.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 03 mar 2018 9:20:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 512
Przeczytaj jeszcze raz instrukcję, jak wygląda procedura przycisku reset.
Czasami trzeba trzymać z 10s.
Czasami trzymać, włączyć, i trzymać aż "coś" zacznie migać.
Przycisk musi kasować ustawienia usera, chyba że to był jakiś nędzny bug w sofcie...


Na górę
Post: sob, 03 mar 2018 19:10:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 148
Lokalizacja: Myszków
Był trzymany nawet 30 sekund i nic...

_________________
Długie nieobecności spowodowane pracą, mogę się odzywać raz na parę dni :)


Na górę
Post: sob, 03 mar 2018 19:53:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1345
Lokalizacja: Kraków
KrzychuR pisze:
Był trzymany nawet 30 sekund i nic...


może wcale nie musiał sprawdź w manualu bo może należy go włączyć z wciśniętym reset albo wyłączyć i włączyć z wciśniętym
i dopiero puścić albo ak jak w switchach HP trzeba wcisnąć dwa a potem puścić reset

różni producenci używają różnych kombinacji


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 18 wrz 2018 16:06:36

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl