Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 19 gru 2017 13:44:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 19 gru 2017 13:03:20
Posty: 2
Witam serdecznie,

W sklepie mam od niedawna monitoring i niestety łącze mobilne 4G. W związku z tym, aby mieć podgląd na kamery w innym miejscu niż sklep muszę skonfigurować połączenie VPN.
Do tego celu chciałbym zastosować dwa router'y MIKROTIK RB951G-2HND. Jeden w sklepie z wpiętym modemem 4G i drugi w domu ze stałym IP, oba połączone VPN (wolałbym open-VPN).
Czy nie będzie problemu ze skonfigurowaniem takiej opcji?
Czy macie doświadczenie, czy router zawiesza się przy openvpn?

Kupiłem już TPlink TL-MR6400 ale niestety przy połączeniu 4G nie mogę ustawić VPN.

Pozdrawiam.


Na górę
Post: wt, 19 gru 2017 14:31:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2605
Lokalizacja: Wrocław
Bedze to działać, ale polecam L2TP :)


Na górę
Post: wt, 19 gru 2017 22:50:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 19 gru 2017 13:03:20
Posty: 2
Dziękuję za odpowiedź.
Zatem wypróbuję L2TP.

Wszystkiego dobrego.
Pozdrawiam.


Na górę
Post: pt, 05 sty 2018 1:15:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 05 gru 2017 23:49:58
Posty: 18
Bart-ek86 pisze:
Witam serdecznie,

W sklepie mam od niedawna monitoring i niestety łącze mobilne 4G. W związku z tym, aby mieć podgląd na kamery w innym miejscu niż sklep muszę skonfigurować połączenie VPN.


Można też mieć 4G/LTE z public IP (Polkomtel - za dodatkową opłatą oczywiście).


Na górę
Post: sob, 06 sty 2018 0:25:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 643
ja mam kilka monitoringów tak zrobione. przez vpn - 2x mikrotik. 1szy z LTE, 2gi z zew. IP
działa to ... od 2-3 lat. nie ma potrzeby dokupywać opcji publicznego IP u operatora GSM

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Post: ndz, 07 sty 2018 12:53:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 05 gru 2017 23:49:58
Posty: 18
almemento pisze:
ja mam kilka monitoringów tak zrobione. przez vpn - 2x mikrotik. 1szy z LTE, 2gi z zew. IP
działa to ... od 2-3 lat. nie ma potrzeby dokupywać opcji publicznego IP u operatora GSM


Spoko, ok. Wszystko zależy, trzeba policzyć bo bardziej się opłaca i tyle. ;)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 18 lip 2018 8:53:22

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl