Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 20 wrz 2017 20:35:58 
   Tytuł: MIKROTIK WAP LTE KIT
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 16:48:01
Posty: 42
Lokalizacja: Chotomów / okolice Warszawy
Od wczoraj wreszcie w CDR pojawił się WAP LTE KIT.

Nie ukrywam, że od dawna szukałem alternatywy dla HAP LITE + E3372 w Hilink - w miejscach ze słabym zasięgiem potrafił się rozłączyć modem i bez resetu fizycznego nic nie wstawało, a SXT LTE już było za drogie i nie obsługiwało wszystkich pasm.

Dopiero testuje urządzenie, ale z tego co zauważyłem:
- możemy wybierać pasma LTE: 800/1800/2100 - 2600 niby też, ale w tej lokalizacji, gdzie jestem jest niedostępne.
- urządzenie ma całkiem solidne anteny
- bootuje się 30 sekund, kolejne 20 sekund potrzebuje na połączenie z siecią

Zobaczymy co będzie dalej ze stabilnością.

a Wy co wykorzystujecie na sajtach, gdzie można jedynie korzystać z LTE? Niestety nic nie ma w sensownym budżecie z agregacją pasm, choćby kategorii 6.

Poniżej załączam kilka zdjęć urządzenia:
Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 211.67 KiB | Przejrzano 2776 razy ]

Załącznik:
4.jpg
4.jpg [ 48.61 KiB | Przejrzano 2776 razy ]

Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 184.78 KiB | Przejrzano 2776 razy ]

_________________
[technologicznie.net - serwis, budowa stacji radiowych. administracja serwerami, sieciami IT


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 22:03:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 650
ooo fajny sprzęt, jakie pieniądze?
wezmę na testy, bo mam miejsca gdzie swojej stacji nie podłączę a lte dociera.

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 22:14:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 858
abramek pisze:
a Wy co wykorzystujecie na sajtach,

A co to są te sajty :hmm:


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 22:28:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 16:48:01
Posty: 42
Lokalizacja: Chotomów / okolice Warszawy
almemento pisze:
ooo fajny sprzęt, jakie pieniądze?
wezmę na testy, bo mam miejsca gdzie swojej stacji nie podłączę a lte dociera.



http://www.cdr.pl/p5891,mikrotik-router ... e-lte.html

Prawie 4 stówy, ale liczmy HAP AC LITE + E3372 i wychodzi podobna, jak nie większa cena.

_________________
[technologicznie.net - serwis, budowa stacji radiowych. administracja serwerami, sieciami IT


Na górę
Post: śr, 20 wrz 2017 22:28:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 16:48:01
Posty: 42
Lokalizacja: Chotomów / okolice Warszawy
alien52 pisze:
abramek pisze:
a Wy co wykorzystujecie na sajtach,

A co to są te sajty :hmm:


Trochę mi się korpo język włączył. Lokalizacje u klienta ;)

_________________
[technologicznie.net - serwis, budowa stacji radiowych. administracja serwerami, sieciami IT


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 12:57:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 139
Witam,

Udało mi się w ubiegłym roku zakupić jedno takie urządzenie do domu. Od grudnia próbuję kupić jeszcze jedną sztukę ale bez rezultatu. Cały czas dostępności brak.
Dziś zauważyłem że można kupić wAP R oraz oddzielnie modem np. R11eLTE i chyba można bez problemu to ze sobą połączyć bez żadnych dodatkowych rzeczy. Wychodzi nieco drożej ale przynajmniej jest dostępne od ręki. Co sądzicie o takim rozwiązaniu??

Kuba


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 13:44:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 246
Jak ci się to wcześniej zakupione sprawuje ?
Coś tam pisali że ponoć się przegrzewa, więc wywalili z dystrybucji. A fajnie się zapowiadał.


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 14:00:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 139
mariuszsal pisze:
Jak ci się to wcześniej zakupione sprawuje ?
Coś tam pisali że ponoć się przegrzewa, więc wywalili z dystrybucji. A fajnie się zapowiadał.

Mam to zamontowane na dworze i jak na razie nie zanotowałem problemów. Zobaczymy w lato ;)

Nie zwróciłem uwagi ale na zdjęciach widać że jest to dokładnie taka konfiguracja jak pisałem. No właśnie ale co z tym przegrzewaniem, prawdę mówiąc nic takiego nie słyszałem. Będę musiał w robocie zrealizować łącza backupowe po LTE i myślałem właśnie o takiej opcji. Ewentualnie RB912UAG-2HPnD + modem i jakaś antenka.


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 18:39:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 246
Jak po angielskiemu rozumisz to masz tutaj opis problemów z nim

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=126683

Karty sim i obudowy im się topiły :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pn, 26 mar 2018 10:07:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 139
[quote="mariuszsal"]Jak po angielskiemu rozumisz to masz tutaj opis problemów z nim

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=126683

Karty sim i obudowy im się topiły :)

kiepsko to wygląda ale zobaczymy jak będzie u mnie gdy temp. na dworze trochę podskoczy bo jak na razie nie było problemu. Może mam innny modem niż ten R11e-LTE


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 10:30:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 139
Czy ktoś pomoże ustalić z jakim bts'em nawiązałem połączenie. Nie mogę znaleźć na btsearch.

Załącznik:
lte dom.png
lte dom.png [ 18.72 KiB | Przejrzano 1365 razy ]


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 12:37:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 246
Jak dla mnie to
Płock, ul. Żyzna - dz. nr 108/5

TMobile L800 z masztu Networks.


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 13:38:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 139
mariuszsal pisze:
Jak dla mnie to
Płock, ul. Żyzna - dz. nr 108/5

TMobile L800 z masztu Networks.


prawdopodobnie się zgadza a jak to w praktyce można sprawdzić?


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 13:46:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 246
Co chcesz sprawdzić ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pn, 23 kwie 2018 13:58:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 sty 2012 16:12:07
Posty: 139
mariuszsal pisze:
Co chcesz sprawdzić ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Ok już wiem jest poradnik: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043


Na górę
Post: pn, 13 sie 2018 15:35:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 13 sie 2018 15:17:01
Posty: 1
shady pisze:
mariuszsal pisze:
Jak po angielskiemu rozumisz to masz tutaj opis problemów z nim

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=126683

Karty sim i obudowy im się topiły :)

kiepsko to wygląda ale zobaczymy jak będzie u mnie gdy temp. na dworze trochę podskoczy bo jak na razie nie było problemu. Może mam innny modem niż ten R11e-LTE


Witam Shady

Powiedz jak tam sprawuje się sprzęt, bo właśnie chcę taki zakupi ale mam obawy co do topniejącej obudowy i karty sim. Lato w tym roku bardzo gorące.
Sprzęt wytrzymał?
Działa bezproblemowo ?
Polecasz?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 24 wrz 2018 21:22:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl