Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 24 mar 2015 22:48:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1249
witam,
jeśli włączę do gniazdek elektrycznych 3 sztuki powerline w dużych odległościach od siebie to czy ten środkowy robi za wzmacniacz sygnału między pierwszym a trzecim ?


powerline1-----------50m---------powerline2---------50m----------powerline3

czy jeśli między powerline1 a powerline3 będzie za daleko to będą 2 sieci między 1 i 2 oraz druga siec miedzy 2 i 3 ?

potrzebuje do monitoringu w kościele .....


Na górę
Post: śr, 25 mar 2015 1:57:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 18 gru 2010 12:15:55
Posty: 269
Powerline Tp-Linkowe są do 300m więc w Twoim przypadku niema co się martwić. Sam używam od 2 lat dwóch sztuk i działa to w miarę ok choć raz na jakiś czas transmisja zamiera i trzeba wyjąć i jeszcze raz włożyć transmiter znajdujący się przy routerze. Jak to się zachowuje przy więcej niż dwóch sztukach nie mam pojęcia. Wydaje mi się, że raczej dodatkowa sztuka nie działa jak wzmacniacz.

Co do wielu sieci to jest tak, że te urządzenia się ze sobą paruje. W jednej instalacji elektrycznej może być kilka powerlineów ale mogą pracować w innych sieciach "logicznych" ustawionych za pomocą parowania.


Na górę
Post: śr, 25 mar 2015 12:59:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1249
no tak, tylko myśle że te 300m to wygląda podobnie jak 200mb transfer....
jak mi się pokazało w okolicach 100 to już jest wszystko, 106 max widziałem, więc i zasięg pewnie jest mocno zawyżony.....
no nic, potestuje i zobaczę co z tego wyjdzie.


Na górę
Post: śr, 25 mar 2015 14:17:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 18 gru 2010 12:15:55
Posty: 269
Co do transferu to nie jest źle. 200mb to w takim wypadku suma download+upload a realnie to spokojnie 70mb/s przepycha. Sprzęt nie jest drogi więc najlepiej będzie jak kupisz i potestujesz. Idealne to nie jest - jakbym miał inną możliwość to na pewno bym tego nie kupił.


Na górę
Post: pn, 30 mar 2015 14:31:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 490
Trzeba pamiętać żeby nie podłączać do listew przeciwprzepięciowych.
Najlepiej nie podłączać do tego samego kontaktu co komputer(y) , zasilacze strasznie sieją, wiadomo że i tak zakłócenia przenikają dalej do sieci ale po co je z pełną siłą od razu pakować w PLC.


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 8:51:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3065
jak w praktyce wygląda transmisja tym wynalazkiem?
Potrzebuję przesłać 20mb z kamer z odległości ok 100m po kablu.
Będzie to działać prawidłowo?
Nie miałem jeszcze styczności z tym wynalazkiem.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 12:10:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3065
http://allegro.pl/powerline-transmiter- ... 42460.html

takie coś, śmiesznie tanie, ale czy zadziała na 100m, i napięciu do 260V (montaż przy inwerterze)

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 12:16:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4872
no cóż, faktycznie taniutko. Myślę, że wysokość napięcia nie powinna mieć nic do rzeczy. Najlepiej dogadać się ze sprzedającym, żeby w razie w nie robił problemów ze zwrotem. Podejrzanie tanio, a i firma raczej nieznana, więc jeśli będzie marudził że nie ma zwrotów, to bym szukał czegoś innego.


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 14:40:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3065
mają sprawdzone na 80m, wziąłem na testy, jakby co mogę zwrócić
Jak prześle 20mb bez wyraźnych przerw to będzie git, inaczej by było radio na 70m, albo światełka ok 120m.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 17:43:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4872
daj znać jak się sprawdzi


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 21:05:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 227
Powodzenia...
1. Wszystko zależy od instalacji w domu. Miałem przypadek na nowym osiedlu ze klient chciał tv w innym pokoju i kupił sobie plc. Niestety kanały hd w 90% przypadków się tną. Mowie o 90% bo są godziny gdzie się nie tną
2. Potrzebowałem przesłać kamerę na 300 metrów. Zadzwoniłem do tplinka i pytam co i jak a koleś nie dość ze nie miał pojęcia c zy na 300 metrów zadziała to jeszcze nie umiał nawet powiedzieć czy lepiej przetestować AV 300 czy AV 500.

Ps. Nie nie działa na 300m :(

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 11:50:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 192
Lokalizacja: Oświęcim
Nie polecam powerline. Sieje jak cholera. Wycina z użytku radio FM i DAB+

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
Sterowanie24.pl - Steruj oświetleniem świątecznym (i nie tylko) przez internet ;-)


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 12:50:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4872
a ja polecam. Montowałem u kilku klientów (5-8) i wszyscy zadowoleni i chwalą do dzisiaj. Jedna sztuka padła, wymieniono na gwarancji. Wszędzie dawałem tplinki, i wszędzie najpierw naruchałem od kogoś parkę żeby sprawdzić (w 2 przypadkach zrezygnowaliśmy z powodu niedziałania, ale to były stare instalacje i długie odcinki i w zasadzie przed próbą obstawiałem że niezadziała). Na żadne skutki uboczne typu zakłócanie radia nikt się nie skarżył.


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 12:58:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 192
Lokalizacja: Oświęcim
Każdemu, kto chce ten szajs pokazuje ten filmik: https://youtu.be/SUZt94Ofa0w

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
Sterowanie24.pl - Steruj oświetleniem świątecznym (i nie tylko) przez internet ;-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 paź 2017 13:31:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl