Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 14 cze 2017 15:45:56 
   Tytuł: Problem z NAT?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 14 cze 2017 15:32:55
Posty: 6
Witam
Przekopałem całe forum i nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odp. Mam w domu "światło" z końcówka ONT DASAN H665. Końcówka posiada NAT. Ponadto mam w domu NAS'a na ktorym jest WWW, poczta, VPN itp. wszystko super od strony WAN. Od strony LAN niestety nie działa po adresie zewnętrznym czy tam po domenie... Proszę o jednoznaczną odpowiedź co powinienem zrobić. ps. operator odmówił ustawienia ONT w tryb BRIDGE...


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 18:15:14 
   Tytuł: Re: Problem z NAT?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2568
Lokalizacja: Lublin
Ustawić hairpin nat. Podejrzewam że się nie uda.


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 20:30:52 
   Tytuł: Re: Problem z NAT?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 14 cze 2017 15:32:55
Posty: 6
no tak tylko ze w tym H655 nie bedzie...
Załącznik:
Screen Shot 06-14-17 at 08.35 PM.png
Screen Shot 06-14-17 at 08.35 PM.png [ 56.42 KiB | Przejrzano 302 razy ]


Dodam że z wewnątrz moge dostac sie po domenie na ONT'a po porcie XXXX


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 7:05:12 
   Tytuł: Re: Problem z NAT?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2568
Lokalizacja: Lublin
NAT Loopback to właśnie Hairpin NAT.

Cytuj:
Dodam że z wewnątrz moge dostac sie po domenie na ONT'a po porcie XXXX

I jest to inny port niż NAS? Port NASa łapie się w tym przedziale ze screena?


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 13:13:37 
   Tytuł: Re: Problem z NAT?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 14 cze 2017 15:32:55
Posty: 6
Tylko jak to dobrze ustawić:

Original SIP Add/Mask : - adres/maska źródła - adres zewnętrzny IP rutera
Original DIP Address : adres celu - adres wewnętrzny IP rutera
Translated DIP Address : przetłumaczony adres celu - adres wewnętrzny serwera

Dobrze myślę???


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 16:08:27 
   Tytuł: Re: Problem z NAT?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2568
Lokalizacja: Lublin
Ciężko powiedzieć. Ja bym chyba zmienił original SIP z original DIP. Ale to tak na czuja.


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 21:00:48 
   Tytuł: Re: Problem z NAT?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 14 cze 2017 15:32:55
Posty: 6
jo_gurt pisze:
Ciężko powiedzieć. Ja bym chyba zmienił original SIP z original DIP. Ale to tak na czuja.


Dzięki... Ustawiłem jak napisałeś.... śmiga


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 21:21:38 
   Tytuł: Re: Problem z NAT?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 161
Zrobisz screena jak to ustawiłeś?


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 22:29:14 
   Tytuł: Re: Problem z NAT?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 13 kwie 2008 14:57:54
Posty: 114
Zaraz będzie płacz, że ktoś komuś coś zhakował.

_________________
Pozdrawiam !
Zibi K.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 27 cze 2017 19:23:50

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl