Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 03 sty 2017 0:37:07 
   Tytuł: ORANGE DSL - Problemy
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 16 lut 2010 23:13:34
Posty: 35
Witam, jeżeli nie odpowiedni dział to proszę o przesunięcie .
Mam problem w mojej lokalizacji z tą pomarańczową kostką, w pewnym obiekcie jest od nich telefon po ISDN i usługa DSL Sprinter, wszystko ładnie pięknie, ale to co się dzieje przechodzi już mój umysł.
Na początku Problemy z Siemens SpeedStream .. Pan na infolinii zawsze upierał się przy swoim że to coś po naszej stronie itd. Wreszcie przysłali kogoś, aż z W-Wy kto zjeździł cały dzień tu i tam, podłączył CellPipe i przez 6 msc było ok. Idąc ku rozbudowie, za CellPipe postawiłem RB750, chodziło z 3 msc, aż do świąt 2016.. Dostęp z zewnątrz znikomy.. Internet z biura na świat też kiepski.. Próby, rebootowania urządzeń bez skutku . Mianowicie nie mogę znaleźć problemu, na infolinii opiekun twierdzi że po ich stronie jest ok, że coś za CellPipe nawaliło.. Podłączenie na sztywno, komputera za CellPipe daje taki sam efekt jak jest. I tak jest od bezprzerwy od 28.12.16, wcześniej w niewielich odstepach czasu można było coś zrobić.. teraz już nic. Jak ugryźć temat?

Cytuj:
C:\Users\Asus>tracert 79.187.91.42
Śledzenie trasy do hdn42.internetdsl.tpnet.pl [79.187.91.42]
z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

1 1 ms 1 ms 2 ms 192.168.0.1
2 * * 2 ms smart.timplus.net [91.214.0.129]
3 2 ms 3 ms 2 ms METROPORT-S.bar1.Warsaw1.Level3.net [213.242.117
.114]
4 4 ms 3 ms 4 ms ip-195-43-72-201.metroport.pl [195.43.72.201]
5 5 ms 5 ms 5 ms ip-195-43-72-153.metroport.pl [195.43.72.153]
6 5 ms 5 ms 5 ms 80.50.149.109
7 8 ms 9 ms 8 ms lodz-r1.tpnet.pl [194.204.175.198]
8 9 ms 9 ms 8 ms lodz-bg2.tpnet.pl [80.50.157.162]
9 * 2354 ms * hdn41.internetdsl.tpnet.pl [79.187.91.41]
10 2238 ms * 2160 ms hdn42.internetdsl.tpnet.pl [79.187.91.42]

Śledzenie zakończone.

C:\Users\Asus>ping 79.187.91.42

Badanie 79.187.91.42 z 32 bajtami danych:
Upłynął limit czasu żądania.
Odpowiedź z 79.187.91.42: bajtów=32 czas=2375ms TTL=55
Upłynął limit czasu żądania.
Upłynął limit czasu żądania.

Statystyka badania ping dla 79.187.91.42:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 1, Utracone = 3
(75% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 2375 ms, Maksimum = 2375 ms, Czas średni = 2375 ms


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 0:48:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1614
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
Masz możliwość sprawdzenia parametrów linii ?

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 0:56:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 16 lut 2010 23:13:34
Posty: 35
bitlan pisze:
Masz możliwość sprawdzenia parametrów linii ?

Niestety, ale nie.
Brak mi dostępu/danych dostępowych do CellPipe, z niej łącze się skrętka do rb750. Technik z Enevy zostawił mi Tylko Adr. IP, Bramy, Maske sieci, i tyle .


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 1:35:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 07 lut 2009 20:29:31
Posty: 609
Wyciągnij login i hasło z CP do admina o ile jeszcze się da. Jak to zrobić to google. Przy okazji można mieć też hasło do usługi DSL, więc cellpipe też można wywalić i wstawić swój modem. Ja tak mam od wielu lat, zamiast cellpipe jest Draytek Vigor.


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 18:40:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 16 lut 2010 23:13:34
Posty: 35
emigrant pisze:
Wyciągnij login i hasło z CP do admina o ile jeszcze się da. Jak to zrobić to google. Przy okazji można mieć też hasło do usługi DSL, więc cellpipe też można wywalić i wstawić swój modem. Ja tak mam od wielu lat, zamiast cellpipe jest Draytek Vigor.



Nie mogę się zalogować do CP.. Port lan 1 robi jako brigde (?), na portach 2,3,4 ani nie działa DSL ani nie ma nic.. wklepywanie na pieszo konfiguracji też nic nie daje. Podejrzewa że uwalił mi się rb750. Ponieważ jestem spięty aktualnie na "krótko". Adres IP 91.42 mam przypisany na sztywno w ustawieniach karty sieciowej laptopa i wszystko śmiga.

//Czarna magia.. wszystko działa poprawnie...
Zadam troszkę noobowskie pytanie, jak monitorować to wszystko ..


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 26 wrz 2017 5:54:34

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl