Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: ndz, 31 maja 2015 21:04:01 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1771
No tak, zupełnie zapomniałem że to Polska a łacze może należeć do typowego Janusza, który za zarobione pieniądze kupuje cebulę i wozi ją na targ stjunigowanym Golfem TDI.


Na górę
Post: ndz, 31 maja 2015 22:18:18 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3665
Lokalizacja: Szczecin
KR2615 pisze:
Wow, moje pytanie nie brzmi jak. Moje pytanie brzmi: co? Co można ściągać, żeby w 100% przez cały czas utylizować łacze?
Można mieć odpalony automat chodzący po stronach www. Np. ScrapeBox z dodatkiem rapid indexer powoduje mniej więcej równomierne wysycenie łącza w jednostce 5 minut jaką ma MT na wykresie.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 31 maja 2015 22:19:47 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 971
Może robić backupy z roboty + obraz z kamer.


Na górę
Post: pn, 01 cze 2015 12:01:51 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 27 maja 2015 11:00:57
Posty: 1
Możliwości jest baaardzo dużo. Na szczęście tylko garstka ludzi wie o nich;)


Na górę
Post: pt, 12 cze 2015 15:40:15 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 744
A ile za taki symetryk sobie TK życzy?

_________________
###############
Kable Madex / Kamery IP / Narzędzia: www.monitoring.multimediahd.pl
###############


Na górę
Post: pt, 12 cze 2015 18:14:41 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: pt, 21 gru 2012 17:01:55
Posty: 2117
Lokalizacja: /usr/src/sys
TK zagega Ci jakies z dupy i kosmosu wyciagniete ceny bo (bez urazy) wyczuje jelenia. Dopytaj sie w innych firmach (nawet po radioli) zeby miec porownanie bys w rozmowie z handlowcem nie polegl i nie dal sie naciagnac. Mi kilka lat temu TK chcialo opedzlowac 10/10 z wlasnym odbiorem 5Ghz za 1000 zl netto na miesiac. Kazalem im spadac na szczaw.

_________________
Chcialbym zeby mi sie tak bardzo chcialo jak bardzo mi sie nie chce.


Na górę
Post: sob, 13 cze 2015 0:27:43 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1215
Klika lat temu takie ceny były :)


Na górę
Post: pt, 28 paź 2016 17:43:05 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 29 maja 2015 18:29:45
Posty: 20
Niestety z TK zrezygnowałem ceny jak z kosmosu ale od stycznia mogę dostać łacze inea
10 Mb/s około 500 zł
20 Mb/s około 750 zł
30 Mb/s około 1100 zł

Ceny w połowie tańsze jak TK
Co myślicie na ten temat ?


Na górę
Post: pt, 28 paź 2016 19:52:16 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 05 cze 2010 17:21:37
Posty: 466
marvov pisze:
Niestety z TK zrezygnowałem ceny jak z kosmosu ale od stycznia mogę dostać łacze inea
10 Mb/s około 500 zł
20 Mb/s około 750 zł
30 Mb/s około 1100 zł

Ceny w połowie tańsze jak TK
Co myślicie na ten temat ?



eeee chyba 100Mb/S 200Mb/s 300Mbs, bo jak to nie pomykła to powiedz gdzie Ci to łącze potrzeba ?:)


Na górę
Post: pt, 28 paź 2016 21:10:04 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 29 maja 2015 18:29:45
Posty: 20
spider59 pisze:
marvov pisze:
Niestety z TK zrezygnowałem ceny jak z kosmosu ale od stycznia mogę dostać łacze inea
10 Mb/s około 500 zł
20 Mb/s około 750 zł
30 Mb/s około 1100 zł

Ceny w połowie tańsze jak TK
Co myślicie na ten temat ?



eeee chyba 100Mb/S 200Mb/s 300Mbs, bo jak to nie pomykła to powiedz gdzie Ci to łącze potrzeba ?:)


Sorki mały chochlik nie dopisałem ze to łacza symetryczne
10-10 Mb/s około 500 zł
20-20 Mb/s około 750 zł
30-30 Mb/s około 1100 zł

zastanawiam się czy mogę kupić łącze asymetryczne w Inei np.
20-10 Mb/s


Na górę
Post: pt, 28 paź 2016 21:37:20 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
o hu.. gdzie takie ceny jeszcze są :D

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 28 paź 2016 21:39:33 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1617
Lokalizacja: eth0
nerxu pisze:
o hu.. gdzie takie ceny jeszcze są :D


Tam gdzie działą inea i ma monopol...

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: pt, 28 paź 2016 23:50:52 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 399
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
A ja glupi 30/30 dla detalu robie po 60 polskich zlociszy :-)

Wysłane z mojego EVA-L09

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 1:16:04 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 29 maja 2015 18:29:45
Posty: 20
[quote="vitkovskyyy"]A ja glupi 30/30 dla detalu robie po 60 polskich zlociszy :-)

Wysłane z mojego EVA-L09[/quote

no na pewno nie mało to wszystko zależy na tym kto i co potrzebuje przynajmniej tak to ja odebrałem
wydaje mi sie nie mało
Ale pytanie moje nadal t same czy w inei dostanę łacze asymetryczne na początek np 30/10 Mb/s ?
Rozumiem ze inea żąda sobie takiej kasy za upload który wychodzi nie mało


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 1:52:13 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 492
Inea ma łącza symetryczne jak wszyscy ISP i ma uploadu do woli. Standardem są łącza asymetryczne więc za symetryki jako coś lepszego goli. Jak nie masz dosyłu na WiFi lub DSL to nie daj się robić w balona z większym kosztem lub problemami technicznymi. Radiolinie i światłowody są symetryczne.


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 9:50:32 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 220
Lokalizacja: Kraków
Netia 100/100 mbit okolo 500zł netto. Inea chce Cię wyruchać :(


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 9:59:40 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 415
Lokalizacja: Limanowa
matszosa pisze:
Netia 100/100 mbit okolo 500zł netto. Inea chce Cię wyruchać :(


zależy jak to łącze ma być dostarczone np.

Brak możliwości doprowadzenia światła, konieczna radiolinia, pasmo licencjonowane, link na 10 km. Wtedy czy to 10Mb/s czy 100Mb/s cena będzie podobna (bo to głównie koszt radiolini itp)

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 15:31:23 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 144
Taaaaa a świstaki już obierają - pobudka mamy prawie 2017 rok a nie 2007 - za te łącze symetryczne w obecnych realiach zapłacisz
10,20,30,100 Mb - 500zł
200Mb - 750zł
500Mb - 1000zł
1Gb - 1500zł

Jeśli weźmiesz drożej toś jeleń :)
Jak nie ma dojścia to dolicz 100-200zł za radio licencja+ ew. dzierżawa światłowodu


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 16:03:39 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3131
Szybki123 pisze:
Taaaaa a świstaki już obierają - pobudka mamy prawie 2017 rok a nie 2007 - za te łącze symetryczne w obecnych realiach zapłacisz
10,20,30,100 Mb - 500zł
200Mb - 750zł
500Mb - 1000zł
1Gb - 1500zł

Jeśli weźmiesz drożej toś jeleń :)
Jak nie ma dojścia to dolicz 100-200zł za radio licencja+ ew. dzierżawa światłowodu


ok, kupuje od Ciebie 1gb, kiedy możesz dostarczyć do Mińska Mazowieckiego?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 18:16:26 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 629
Netia teraz mi walnela cene za 200/200 -2300 netto. Gdzie ich koszt 0 zl.

Parodia te ceny po przejeciu tkt


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 22:10:09 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1395
Lokalizacja: W-wa
Parodią to jest takie przebijanie sie cenami, bez podania kosztów utrzymania infrastruktury i nakładów inwestycji.
To jest biznes i dopłacać do interesu nikt nie chce.

Mnie sciska wyliczenie: "Jak nie ma dojścia to dolicz 100-200zł za radio licencja+ ew. dzierżawa światłowodu"
Nie wiem jak Ty to liczysz, ale prawda jest taka:
Radio licencjonowane z kosztami instalacji mozna przyjac na 10k. W powyzszych kosztach to kanal 28MHz na freq powyzej 40GHz w "pipidówku", czyli ~5km. Tyle wystarczy na 200Mb na radiu. Widać nie wiesz ile kosztuje global, bo na to wskazują Twoje ceny. Gwarantuje Ci ze pojdziesz szybko z torbami sprzedajac takie lacza biznesowi.

Netia ma zerowe koszty dostarczania 200Mb!?! Ty tak serio mówisz? Ludzie, Wy za darmo pracujecie i nie senicie swojego i cudzego czasu, wiedzy itp?


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 23:02:48 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 629
Mowiac zerowe mam namysli doscie ktore oplacilem z 10 lat temu. I zawsze bylo im wiecej lacza bralem tym cena mala za 1/1 a teraz cena robi sie wyzsza po przejeciu tkt . Rozumiem ze inwestycja musi sie zwrocic. Ale 200/200 za 2300 netto to cena z przed paru lat.


Na górę
Post: sob, 29 paź 2016 23:09:13 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 492
To weź paczkę od epix - giga transmisji, op, Polskę i globala. Nie dość że taniej to dostęp do iptv i innych rzeczy.


Na górę
Post: ndz, 30 paź 2016 0:56:32 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 09 sty 2016 22:21:05
Posty: 30
Ile mniej więcej global w epix teraz ?


Na górę
Post: ndz, 30 paź 2016 10:45:08 
   Tytuł: Re: Łącze 200Mb/s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 31 maja 2010 19:52:51
Posty: 196
Lokalizacja: Grodzisk wllkp
marvov pisze:
Niestety z TK zrezygnowałem ceny jak z kosmosu ale od stycznia mogę dostać łacze inea
10 Mb/s około 500 zł
20 Mb/s około 750 zł
30 Mb/s około 1100 zł

Ceny w połowie tańsze jak TK
Co myślicie na ten temat ?


z tych cen albo trzeba dodać zero z lewej strony
albo odjąć zero z prawej strony

albo to jest oferta inea-i z przed 6-8 lat


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 12 gru 2017 2:41:32

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl