Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 13
Autor Wiadomość
Post: śr, 05 paź 2016 16:47:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 sty 2009 3:51:21
Posty: 61
No dobrze, to w takim razie nie powinien też dawać tych 95mbps przy wyłączonym limitowaniu łącza?


Na górę
Post: wt, 29 lis 2016 20:52:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 05 sty 2013 23:00:48
Posty: 97
witam
zakupiłem te cudo Netisa 2780 i ostrzegam wszytski mają poważny błąd
w momencie połączenia z internetem po Vlanie nie działaja strony kodowane po lanie, po wi-fi działą ok po lanie nie otwiera np wp.pl onet da się otworzyć.
Wgrałem najnowszy sofo z strony Netisa to flapuje port podłączony pod TV i to strasznie chamsko co 2-3 min

Jeżeli miał ktoś podobny problem i udało mu się go rozwiązać to proszę o info


Na górę
Post: czw, 01 gru 2016 12:13:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 314
Witam

a co sądzicie o Netis Router WF2411E 150Mbps tak podsumowaniem ?
nadaje się to jako punkty AP czy lepiej kupić RouterBOARD wAP 2nD Level4 ?


Na górę
Post: czw, 01 gru 2016 13:45:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1239
Lokalizacja: W-wa
Bierz wAP


Na górę
Post: czw, 01 gru 2016 14:18:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 314
czolo pisze:
Bierz wAP


hmmm tak sie skłaniam ku wAP, a jakie argumenty Ty masz za wAP ?


Na górę
Post: sob, 03 gru 2016 20:20:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1543
lukaszek pisze:
czolo pisze:
Bierz wAP


hmmm tak sie skłaniam ku wAP, a jakie argumenty Ty masz za wAP ?


Wszystkie,
A jakie masz za Netisem oprócz ceny?

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: ndz, 04 gru 2016 11:11:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 05 sty 2013 23:00:48
Posty: 97
jak dla mnie wAp nie nadaje się dla klienta po
1 jest za drogi no i ma tylko 1 lan
Jak punk dostępowy to już tak ale dla klienta w domu jak dołożyć więcej niż 1 komp po lanie


Na górę
Post: ndz, 04 gru 2016 13:33:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3248
Lokalizacja: Szczecin
Dla klienta to hAP lite.
No i pytanie @lukaszek było o AP, a nie o router dla klienta.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 10:54:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 314
Kupiłem i uruchomiłem
RouterBOARD wAP 2nD Level4 chodzi kozacko jesli chodzi o zasięg, mimo ścian moc sygnału jest naprawde rewelacyjna
http://www.cyberteam.pl/produkt/3012_routerboard-wap-2nd-level4
Szukam dobrego info aby uruchomić tryb N
Teraz działa w trybie B+G w odleglosci ok 10 m po drodze 2-3 sciany link sie spina i max predkosc 18-19Mbit , tyle samo co w odleglosci 1 m


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 13:16:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 631
Lokalizacja: Myszków
Co to ma związanego z Netisem to chyba sam jeden wiesz.
Co do dobrego info to: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Main_Page

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: wt, 17 sty 2017 21:07:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 17 sty 2017 20:51:34
Posty: 3
Witam Serdecznie.
Przeglądam sobie ten tamcik, ponieważ mam problem z routerem tej marki. Jednak jest zbyt dużo postów by przeczytać całość i upewnić czy czasami mój problem nie został już wymieniony. To też piszę ten post z mym problemem.

Zakupiłem kilka dni temu router NETIS: wf2411e
Podłączyłem wszytko pięknie, fajny interfejs itp itd. alee... no właśnie jest mały problemik. Otóż podczas rozgrywek internetowych znanych gier typu Counter-Strike czy tez Dota2 odczuwam co jakiś czas lekkie ścinki. Ścinka trwa dosłownie 1 max 2 sekundy. Co ciekawe owe ścinki występują może z 3 razy na 30 min, gdy mam odpaloną samą grę. Jednak gdy mam w tle odpalonego youtuba ścinki są częściej. Gdzieś w internetach wyczytałem by zmieniać kanały, jednak zmieniłem już kilka razy i dalej nic.
Pytanko, czy idzie jakoś temu zaradzić? Czy znalazłby się ktoś, by mi doradzić jak prawidłowo(optymalnie) ustawić/nastawić ten router/wifi.


Na górę
Post: wt, 17 sty 2017 21:48:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1243
Lokalizacja: Stalowa Wola
kup inny :ok:

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 17 sty 2017 22:12:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1702
Lokalizacja: Rybnik
Koperpl pisze:
Zakupiłem kilka dni temu router NETIS: wf2411e


Importerem tego modelu jest firma Nelro Data. Szukaj u nich pomocy :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: ndz, 29 sty 2017 4:57:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 17 sty 2017 20:51:34
Posty: 3
Spoko, już sam sobie poradziłem


Na górę
Post: ndz, 29 sty 2017 19:21:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 05 sty 2013 23:00:48
Posty: 97
a jak ? kupiłeś innego rutera ?


Na górę
Post: wt, 31 sty 2017 21:30:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 17 sty 2017 20:51:34
Posty: 3
Nie, na innym forum znalazłem rozwiązanie, bo ktoś z innym routerem tez tak miał.


Na górę
Post: wt, 31 sty 2017 22:12:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 05 sty 2013 23:00:48
Posty: 97
a możesz dac linka ?


Na górę
Post: pn, 27 lut 2017 15:42:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 24 wrz 2006 16:19:50
Posty: 426
Lokalizacja: Lezany
Da się jakoś uratować Netisa WF2411 po zgonie wykonanym w trakcie upgrade firmware ?
W sumie już teraz nie wiem czy wgrałem "zły" firmware czy coś innego się przytrafiło ;)
Mam kilka takich urządzeń z objawem takim że świecą się jeno lampki ale ani nie nadaje WiFi ani nie ma go pod domyślnym IP

Czesi piszą że TFPT działa ... ale nie udało mi się tego dokonać ;)

_________________
www.test-lacza.pl


Na górę
Post: czw, 16 mar 2017 23:10:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 279
Lokalizacja: Pyrlandia
wie ktoś o co biega z tym netisem ? http://cdr.pl/p2359,netis-wf2419-bezprz ... -iptv.html ? co za błąd produkcyjny?


Na górę
Post: czw, 16 mar 2017 23:24:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1243
Lokalizacja: Stalowa Wola
reset do fabrycznych, wieszające się porty itp.

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 17 mar 2017 8:34:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1349
Działają jak gówno, CDR pisze o błędzie produkcyjnym, ale jak im się odeśle na gwarancję to odsyłają te same sztuki z info że są OK........


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 13


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 28 kwie 2017 15:47:41

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl