Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 13 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 08 lip 2016 17:51:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 sty 2009 3:51:21
Posty: 61
Poradziłem sobie ;). Teraz jest tak:

http://www.speedtest.pl/test/132242566

Niestety w pomieszczeniu obok dalej prędkość mam na poziomie ~40-50mbps. Czy zakup karty AC na USB do laptopa mi coś da? Teraz mam w lapku karte z max prędkością 300mbps dla 2,4 i 5Ghz


Na górę
Post: pt, 08 lip 2016 22:56:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1238
Lokalizacja: Stalowa Wola
a ile port Ci pociagnie :P

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: sob, 09 lip 2016 9:24:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2008 22:50:41
Posty: 50
Lokalizacja: Knurów
Nie działa autonegocjacja WF2419 z D-LINK DGS-1210-28/ME.

Router linkuje się dopiero po wymuszeniu 100FD po stronie switcha.

_________________
alfa-system.pl


Na górę
Post: sob, 09 lip 2016 13:25:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 sty 2009 3:51:21
Posty: 61
nerxu pisze:
a ile port Ci pociagnie :P


Mam wykupione 80/80, ale z tego co widzę operator pozwala mi się rozpędzić do 100/100. Tutaj moje pytanie, czy zakup karty USB AC pozwoli mi podnieść prędkość w pomieszczeniu obok z tych 40-50mbps do ~90-100?


Na górę
Post: sob, 09 lip 2016 14:47:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1238
Lokalizacja: Stalowa Wola
najpierw odpowiedz na zadane pytanie :)

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: sob, 09 lip 2016 15:08:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 sty 2009 3:51:21
Posty: 61
Nie bardzo rozumiem o jaki port pytasz? O port USB ? Jak tak to mam w lapku USB 3.0 ;)


Na górę
Post: sob, 16 lip 2016 13:02:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 16 lip 2016 12:54:59
Posty: 1
Prośba o pomoc w ustawieniach WF2411. Nie działa pod tym routerem bramka VOIP Liksys PAP2T. Po przepięciu netu i bramki pod nieskonfigurowane jeszcze Tp Link 740n i DLink 524, bramka gada bez problemu. Przy ruptrach Tp Link i DLink momentalnie łapie sygnał (dioda świeci ciągle). Przy Netisie cały czas dioda mruga i linie nie działają.


Na górę
Post: ndz, 17 lip 2016 13:42:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2066
Ja mam ostatnio inny problem z netisami 2419 w losowych odcinkach czasu nie przepuszczaja ruchu mozna sie do nich zalogowac ale adresu z dhcp z nano nie dostane inne potrafia zmienic sobie maca

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 15 sie 2016 17:29:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 sty 2009 3:51:21
Posty: 61
Hey czy do netis'a 2780 mogę bez problemu wgrać starszą wersje softu (aktualnie jest najnowsza)? W najnowszej wersji softu jest BUG który mnie denerwuje, a wrecz irytuje... chciałbym sprawdzić czy na jakiejś starszej wersji nie ma tego problemu.


Na górę
Post: wt, 23 sie 2016 15:39:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 23 sie 2016 15:31:44
Posty: 1
Witam.
Czemu nie działa IPTV przez 802.1Q tag vlan na WF2419E? Mam najnowszy soft i wygląda że untag vlanu działa ale wycina multicast.
Na WF2419I działa bez problemu.
Jakieś sugestie?
Pozdrawiam.

Czyli nikt nie ma tego sprzętu - i dobrze!
Odsyłam wszystkie sztuki :D


Na górę
Post: pn, 19 wrz 2016 22:11:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 25 kwie 2016 21:15:14
Posty: 5
Witam
Macie jakies problemy z tymi netisami z rozlaczajacymi sie lanami z rbkami?


Na górę
Post: śr, 21 wrz 2016 16:19:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 275
Lokalizacja: Pyrlandia
kubaklan pisze:
Witam
Macie jakies problemy z tymi netisami z rozlaczajacymi sie lanami z rbkami?


Miałem to samo na 2419, rozwiązaniem(w zasadzie obejściem systemu :) ) była zamiana zasilacza oryginalnego od SXT na zasilacz od Ubi - sprawdzone w kilkudziesięciu przypadkach


Na górę
Post: śr, 21 wrz 2016 19:31:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 25 kwie 2016 21:15:14
Posty: 5
gino11 pisze:
kubaklan pisze:
Witam
Macie jakies problemy z tymi netisami z rozlaczajacymi sie lanami z rbkami?


Miałem to samo na 2419, rozwiązaniem(w zasadzie obejściem systemu :) ) była zamiana zasilacza oryginalnego od SXT na zasilacz od Ubi - sprawdzone w kilkudziesięciu przypadkach


Wlasnie na 2419 tez mialem taki problem a dokladnie z sxt po drugiej stronie. Ciekawe rozwiazanie, ale dlaczego tak sie dzieje?


Na górę
Post: śr, 21 wrz 2016 22:03:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 02 mar 2012 10:09:03
Posty: 13
kyob pisze:
Nie działa autonegocjacja WF2419 z D-LINK DGS-1210-28/ME.

Router linkuje się dopiero po wymuszeniu 100FD po stronie switcha.


Przerabiałem ten problem w firmie. Powinno zacząć działać jeśli wyłączysz na switchu power saving i 802.3 az. Po czymś takim autonegocjacja zaczęła działać. Przy wymuszonym 100Mb pojawiały się z kolei przycinki na multicastach przechodzących przez switche D-LINK DGS-1210


Na górę
Post: pn, 26 wrz 2016 9:26:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 25 lis 2006 15:27:35
Posty: 60
Lokalizacja: Gliwice
waldek69 pisze:
Prośba o pomoc w ustawieniach WF2411. Nie działa pod tym routerem bramka VOIP Liksys PAP2T. Po przepięciu netu i bramki pod nieskonfigurowane jeszcze Tp Link 740n i DLink 524, bramka gada bez problemu. Przy ruptrach Tp Link i DLink momentalnie łapie sygnał (dioda świeci ciągle). Przy Netisie cały czas dioda mruga i linie nie działają.


Netisy tak mają musisz PAP2T ustawić na statyczny IP i zagada z netisem nie wiem czemu ale miałem 3 takie przypadki, że po DHCP niby pobierał ip, ale nic nie gadało, dopiero jak PAP2T ustawiłem statycznie ip to zagadało bez problemów


Na górę
Post: pn, 26 wrz 2016 13:59:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 27
Lokalizacja: Wrocław
Witam,
u nas w firmie kilku klientów skarży się na losowe utraty pingów w modelu WF2419I. Wziąłem router do siebie na mieszkanie, sytuacja ta sama. Soft najnowszy v2.x
Każde urządzenie zabezpieczone hasłem.
Miał ktoś z was taką sytuację? Jak to naprawić?
Być może jest jakaś dobra alternatywa dla tych Netisów? Co myślicie o Totolinku N300RT?


Na górę
Post: pn, 26 wrz 2016 15:36:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2008 22:50:41
Posty: 50
Lokalizacja: Knurów
Crow86 pisze:
Przerabiałem ten problem w firmie. Powinno zacząć działać jeśli wyłączysz na switchu power saving i 802.3 az. Po czymś takim autonegocjacja zaczęła działać. Przy wymuszonym 100Mb pojawiały się z kolei przycinki na multicastach przechodzących przez switche D-LINK DGS-1210

Tak też do tego w końcu doszliśmy.

_________________
alfa-system.pl


Na górę
Post: śr, 28 wrz 2016 9:17:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 03 mar 2016 18:15:35
Posty: 27
Lokalizacja: Wrocław
Orin pisze:
Mieliśmy partię netisów i praktycznie już 50% poszło na złom. Reszta jeszcze działa, choc i one są już liczone na straty.

Soft dziurawy, zabugowany, w wersji zalecanej przez serwis nawet się nie dało przywrócić ustawień z backupu.

Dodatkowo wypadają pingi po pewnym czasie (od 1 do 30%), więc jakby ktoś zgłaszał przycięcia netu to warto to też sprawdzić.


Poradziłeś sobie z wypadającymi pingami? Mamy ten sam problem, klienci po 6 miesiącach zaczynają zgłaszać takie problemy z Netisami. Problem po LAN jak i po WLAN.


Na górę
Post: śr, 28 wrz 2016 17:13:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7500
Poradziłem. Sposób w 100% skuteczny...


Przestałem je kupować

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 28 wrz 2016 20:51:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2383
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Czy podobne problemy występują również w modelach AC np: NETIS 2780 ??? pytam z uwagi że coraz większa ilość klientów chce routerów aby przesłać taryfę >100Mb/s po wifi a nic ciekawsze w cenie <200zł nie znalazłem :(


Na górę
Post: pt, 30 wrz 2016 9:56:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 18 mar 2013 9:54:00
Posty: 64
Lokalizacja: WLKP
Orin pisze:
Poradziłem. Sposób w 100% skuteczny...


Przestałem je kupować
:polacmu:
zapewne koledzy z CDR będą mieli inne ciekawe wynalazki w mega promocji do wyboru.
Również mam kupkę netisów i nie planuje nikomu tego zakładać szkoda sobie obciachu robić a poza tym stare porzekadło mówi ze chytry 2x ............ :sciana:
wracam do TP linka :zlosnik:

_________________
---------------------------------
internet mi śnieży


Na górę
Post: sob, 01 paź 2016 14:03:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1696
Lokalizacja: Rybnik
Jest problem na linii chip Realtek plus karty wlan Intel Centrino AC. Mam nadzieję, że Realtek sobie z tym jakoś poradzi.

W związku z powyższym mamy dla Was router na chipie Broadcom pod tytułem Tenda Enterprise 831N.
Od strony hardware to jest dokładnie to samo co Phicomm, który mieliśmy w promocji. Firmware na bazie NetBSD.

Co do wspomnianego wcześniej WF2419E i problemami z multicastem to niestety jest to router na nowszej rewizji chipu Realtek niż WF2419 bez E więc firmware nie pasuje.
Pomocy szukajcie u importera tego modelu, czyli nie u nas.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: ndz, 02 paź 2016 19:34:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2383
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
w.wrona pisze:
Jest problem na linii chip Realtek plus karty wlan Intel Centrino AC. Mam nadzieję, że Realtek sobie z tym jakoś poradzi.

W związku z powyższym mamy dla Was router na chipie Broadcom pod tytułem Tenda Enterprise 831N.
Od strony hardware to jest dokładnie to samo co Phicomm, który mieliśmy w promocji. Firmware na bazie NetBSD.

Co do wspomnianego wcześniej WF2419E i problemami z multicastem to niestety jest to router na nowszej rewizji chipu Realtek niż WF2419 bez E więc firmware nie pasuje.
Pomocy szukajcie u importera tego modelu, czyli nie u nas.


Czyli Netisy sobie nie radzą ze wszystkimi lapkami to już z diagnozowaliśmy empirycznie :(
pytanie kolejne jak to się ma do 2780 niby też Realtek ale inni chipset ?? osobiście mamy go za mało sztuk by potestować? czy są podobne problemy z Intelem Centrino czy innymi ??

Kolejne pytanko Tenda.... niby coś innego niż Netis (cena niska) ale czy nie zniknie jak Phiconn ze sklepu :( pytam z uwagi że nie jesteśmy sklepami w którym zmienia się asortyment co miesiąc jak przyzwyczaimy klienta do jednej sprawdzonej marki to klient się przyzwyczaja i chce aby było to standardem


Na górę
Post: śr, 05 paź 2016 15:30:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 sty 2009 3:51:21
Posty: 61
OloWeb pisze:
Czyli Netisy sobie nie radzą ze wszystkimi lapkami to już z diagnozowaliśmy empirycznie :(
pytanie kolejne jak to się ma do 2780 niby też Realtek ale inni chipset ?? osobiście mamy go za mało sztuk by potestować? czy są podobne problemy z Intelem Centrino czy innymi ??


Ja mam Netis'a 2780 i zauważyłem jedną dziwną rzecz. Wszystkie urzadzenia w domu są w stanie bez problemu wysycić łącze (100mbps symetryczne) na 5Ghz.. problem jednak stanowi mój laptop tutaj max jest 60mbps down i 95 up. Rozwiązanie problemu jest dziwne i zarazem banalne... gdy ustawie limit prędkości na 95/95 w ustawieniach routera dla IP które dostaje laptop to jestem w stanie też tyle wysycić. Gdy dam chociaz 1mbps więcej zaczyna występować podobne zjawisko jak w przypadku braku limitu czyli 60/95... z czego to może wynikać?


Na górę
Post: śr, 05 paź 2016 16:38:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 641
z tego że ma mało ramu słaby proc i jak pcha więcej to tworzą mu się kolejki na interfejsie które działają nieproporcjonalnie i następuje czkawka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 13 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 29 mar 2017 19:00:23

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl